Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 895
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,относно питането на zazu1
За мен основното място за търсене на имоти е имот.бг и homes.bg,като предимно имот.бг/там смятам ,че се публикуват всички обяви.Преди няколко месеца си купих вестници,всички възможни с обяви,нищо ново и непознато от сайтовете за предпочитаните от нас  квартали и бюджет,пълни с обяви на агенции и повтарящи се от сайта обяви.Ако има други източници според мен са съседи,приятели,колеги и други източници,но които са минимален процент и въпрос на шанс .Другото е ,че брокера Ви може да получи информация за имот,който предстои да излезе на пазара с вашите критерии.

# 271
  • София
Първата банка, която отворих, ПИБ: годишна лихва на 12 месечен стандартен депозит в левове - 2.1%.

# 272
Е да, за ПИБ е така Laughing Макар че дори и за ПИБ, лихвата по масовите депозити - едномесечни и тримесечни, е съответно 0,45% и 0,75% - пак е нула и нещо. Повечето хора избягват да правят толкова дългосрочни - едногодишни, тъй като не могат цяла година да си разполагат с парите, а при по-краткосрочните, ако не ги теглиш, лихвата се капитализира, и разполагаш на по-кратък период с парите си.
Както и да е де, но ПИБ не е критерий.

# 273
  • София
zazu1 - с вестници до сега не съм пробвала, не мисля, че ще има нещо различно .... аз ровя в имот.бг, имоти.инфо, имоти.нет и от вчера в хоумс.бг .... рядко има нещо различно ... но когато търсиш всяко място в повече си е шанс !!,,

# 274
zazu1 - с вестници до сега не съм пробвала, не мисля, че ще има нещо различно .... аз ровя в имот.бг, имоти.инфо, имоти.нет и от вчера в хоумс.бг .... рядко има нещо различно ... но когато търсиш всяко място в повече си е шанс !!,,
+ alo.bg /realestates.bg (еднакви са)
И аз търся само по сайтове, следя кога се актуализират обявите и лесно се вижда колко и кои агенции ги предлагат.

# 275
Здравейте момичета,

От 2, 3 месеца търсим тристаен в кв. Иван Вазов. Интересувам се има ли някъде информация за какви пари са сключвани сделки в квартала през последната година например.
Аааа, там е много скъпо, ние като търсихме, на нищо хубаво не попаднахме , цени и до 2000 евро кв Shocked. Не знам ако има в агенцийте нещо, иначе сама не вярвам да се справиш. Ние купихме с брокер, тя ни намираше неща, аз съм доволна , платихме и си и готово, няма нерви при сделката, не се интересувам от документи Party

# 276
  • гр. София
Здравейте момичета,

От 2, 3 месеца търсим тристаен в кв. Иван Вазов. Интересувам се има ли някъде информация за какви пари са сключвани сделки в квартала през последната година например.
Аааа, там е много скъпо, ние като търсихме, на нищо хубаво не попаднахме , цени и до 2000 евро кв Shocked. Не знам ако има в агенцийте нещо, иначе сама не вярвам да се справиш. Ние купихме с брокер, тя ни намираше неща, аз съм доволна , платихме и си и готово, няма нерви при сделката, не се интересувам от документи Party
Вие в Иван Вазов ли взехте ?

# 277
  • гр. София
Здравейте момичета,

Sisitons, вие в Иван Вазов ли взехте ?

# 278
Е, "Иван Вазов" е един от малкото спрягани за баровски квартали, който си е наистина баровски и цените му си струват. Няма как там да е евтино. Единствената забележка може да бъде, че няма добър градски транспорт, но така или иначе повечето от живеещите там едва ли го ползват. Няма наблизо метро /чак на НДК, не е близо/, трамвай 1 вече обикаля през майна си райна и не върви по Витошка, автобуси почти няма...но всичко останало си му е супер. Особоно около входа на Южния парк.

# 279
  • София
Оказва се, че съм доста нетърпелива по отношение на недвижимите имоти ... някак си имах усещането, че ще е трудно и бавно, но чак пък толкова ... ровя се непрекъснато в обявите, от два - три месеца за районите които ме интересуват - нищо ново, а и повечето обяви са изтекли, неактивни и пр ... Rolling Eyes Crazy ooooh!

# 280
Не, взехме в Гео Милев на една пресечка от парка, много сме доволни. Оказа се много хубав квартал с всичко, което може да се сети човек, най ми харесва, че няма високи блокове за сега Hug

# 281
Е, "Иван Вазов" е един от малкото спрягани за баровски квартали, който си е наистина баровски и цените му си струват. Няма как там да е евтино. Единствената забележка може да бъде, че няма добър градски транспорт, но така или иначе повечето от живеещите там едва ли го ползват. Няма наблизо метро /чак на НДК, не е близо/, трамвай 1 вече обикаля през майна си райна и не върви по Витошка, автобуси почти няма...но всичко останало си му е супер. Особоно около входа на Южния парк.

Мецане, трамвай 6 ходи ди басейна Спартак, от там е на 2 минути до Витошка. Трамвай 1 си върви по Витошка, по Краище до последната спирка на пазара. Метрото на Сити Центъра - спирка Европейски съюз, е на 10 мин от Витошка през парка. По Бяла Черква върви автобус 102, по България от другата страна - 76, 204 и още един куп автобуси.

И най-хубаво не е около входа на Южния парк, защото е много шумно от Витошка и Бяла Черква, а  вътре из уличките.

В Иван Вазов има и панелни, които са по-евтини (относително, спрямо другите в района), има и високи блокове.

Аз лично го харесвам много, но иначе цените наистина са високи, както вече е казано.  Дори на панелните са високи.

P.S За трамвай 1 можеш да ми се довериш напълно Wink - ето ти линк към ЦГМ София, да си провериш маршрута му:

http://gps.skgt-bg.com/Web/SelectByLine.aspx

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 13:43 от Анонимен

# 282
Лъки, благодаря, че се включи. Hug
И аз мисля като теб.
За инвестиция към момента не става, защото още не е построено. Wink

# 283
  • In the shadows of my mind
А какво бихте казали за жилище с височина 2.35? Не са стандартните 2.60 (май толкова беше)?

# 284
  • На земята, която е всъщност звезда.
Първата банка, която отворих, ПИБ: годишна лихва на 12 месечен стандартен депозит в левове - 2.1%.

И в ЦКБ е толкова.

Общи условия

Активация на акаунт