Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 690
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Точно "не дай,Боже".Щото и да стане нещо,делото ще го спечелим,обаче е отделен въпрос дали ще вземем нещо насреща.Обикновено парите са похарчени,активите прехвърлени,телефоните изключени.Затова българинът мрази да плаща на държавата-тя само взима,но не го защитава.За какво й плащаме тогава.Но и аз ще плащам на реална,пък каквото сабя покаже.
Аз отказах една покупка заради твърд отказ на Продавача да платя с ЕСКРОУ сметка.Той си искал парите веднага.Колкото повече се мъча да обяснявам,толкова повече оня ми се дърви насреща.Излиза,че аз го моля да благоволи да ми вземе паричките.Оо,викам си,я бегай.Ще хрантутя един куп хора покрай тая сделка,и няма да имат грам уважение към мен и парите ми,все едно съм дошла да ги крада.Като не може да изчака едни три дни,жив и здрав.Да не е единствената кутийка за купуване в района.
Мдам. И аз бих процедирала по този начин, при нас ще бъде с кредит и мисля, че няма да се наложи.
Колко ще чакаме за предварителното одобрение? Аз напредвам с продажбата на моето си и съм харесала за купуване, искам да преценя кога ще мога евентуално да платя стоп капарото.

# 481
  • София
Цитат
...Ще хрантутя един куп хора покрай тая сделка,и няма да имат грам уважение към мен и парите ми,все едно съм дошла да ги крада.Като не може да изчака едни три дни,жив и здрав.Да не е единствената кутийка за купуване в района.
В момента забавянето на разплащания с ескроу-сметки е от около три седмици. За София.

# 482
В момента забавянето на разплащания с ескроу-сметки е от около три седмици. За София.
От къде идва забавянето?

# 483
  • София, Bulgaria
От къде идва забавянето?

От службата по вписване...а ако има и стара ипотека да се заличава....може и повече от месец да стане 40 дни и +

# 484
Онлайн справката ли изостава или друго?

# 485
  • София, Bulgaria
Онлайн справката ли изостава или друго?

Вписването на сделки изоставя и съответно всякакви видове справки, а за освобождаване на пари трябва УВТ-от агенцията/писмено/. Отделно банките и те се мотат, щото са отпуски да погасят кредит и да пишат заличаване...така че ТЪРПЕНИЕ!

# 486
Абе това УВТ, Банката сама ли си го вади при покупка с ипотечен кредит? Щото ако се вижда в онлайн справката, че покупко-продажбата и ипотеката са вписани, за какво й е УВТ-то на банката? И мога ли да разчитам, че ще го извади възможно най-бързо или като видя аз, че се е актуализирало онлайн, да отида веднага да пусна заявление за УВТ бърза поръчка и да не чакам на Банката.

# 487
  • София, Bulgaria
Абе това УВТ, Банката сама ли си го вади при покупка с ипотечен кредит? Щото ако се вижда в онлайн справката, че покупко-продажбата и ипотеката са вписани, за какво й е УВТ-то на банката? И мога ли да разчитам, че ще го извади възможно най-бързо или като видя аз, че се е актуализирало онлайн, да отида веднага да пусна заявление за УВТ бърза поръчка и да не чакам на Банката.
Банката нищо не вади, за да се извади трябва да имаш копие на новия нотариален акт, аз плащам на нотариуса по сделката и той ми го пуска веднага вземайки НА, а понякога се справят и вземат и двете едновременно. Ангажиментът е винаги на една от страните по сделката, обикновено купувача.

# 488
Банката нищо не вади, за да се извади трябва да имаш копие на новия нотариален акт, аз плащам на нотариуса по сделката и той ми го пуска веднага вземайки НА, а понякога се справят и вземат и двете едновременно. Ангажиментът е винаги на една от страните по сделката, обикновено купувача.
Нотариусът, при който ще изповядваме, е този, с когото работи банката, значи вероятно ще се разберем по същия начин... Не знаех, че толкова много се бави нотариалният акт, бях с впечатление, че е не повече от седмица, до 10-ина дни, но то като сложиш и няколко дни за УВТ - ето ти близо 3 седмици.
Мерси, Томева!

# 489
потвърждавам за забавянето в агенцията по вписванията. Сделката ни беше на 22ри юли и още не е вписана, съответно парите не са отпуснати. Голямо чакане .. иначе сме платили бърза поръчка  Rolling Eyes

# 490
потвърждавам за забавянето в агенцията по вписванията. Сделката ни беше на 22ри юли и още не е вписана, съответно парите не са отпуснати. Голямо чакане .. иначе сме платили бърза поръчка  Rolling Eyes
Къде проверявате дали е вписана? Или чакате обаждане? И при вас ли нотариусът ще извади УВТ?

# 491
да, и при нас нотариусът ги вади. Проверявам при него и в агенцията звънях, казват коя дата вписват в този ден, в понеделник беше 17ти юли Rolling Eyes

# 492
Много отпуски на всички нива.Това е проблемът.Просто службите са останали с по 1-2 човека,кое по-напред.

# 493
да, и при нас нотариусът ги вади. Проверявам при него и в агенцията звънях, казват коя дата вписват в този ден, в понеделник беше 17ти юли Rolling Eyes
Май се очертава вашата за началото на другата седмица, дано имате късмет по-рано.
Можеш ли да ми дадеш номера/отдела на който звъниш в агенцията, на лични, че и на мен ще ми потрябва скоро?

# 494
  • София
наистина много отпускарски период ... нищо ново от една камара време, а наличните не успяваш да си организираш оглед - собствениците на са на линия .... голям застой и в двете посоки и за покупка и за продажба ....  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт