Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Откога районът около Парадайз е Лозенец? Улиците Орел и Банат също са в кв. Хладилника. На мен точно там не ми харесва, защото улиците са тесни, презастроено е и няма въздух. За мен в района по-добрата локация е около Силвър сити.
Силвър Сити, къде е това, в Младост ли?
Лозенец е широко понятие.

# 601
Откога районът около Парадайз е Лозенец? Улиците Орел и Банат също са в кв. Хладилника. На мен точно там не ми харесва, защото улиците са тесни, презастроено е и няма въздух. За мен в района по-добрата локация е около Силвър сити.
Районът е в Лозенец - район Лозенец към Софийска община.
Къде е това Силвър сити?
Знам за един Силвър център в Люлин.

# 602
Най-после и аз да се похваля, след почти две години търсене намерих "моя" апартамент  Simple Smile
Сега почвам другите ядове - избор на банка за ипотечен кредит, документи, ремонти и т.н., нооооо т'ва да ми е проблема  Laughing
Честито! Само хубави емоции в новия дом.  bouquet

# 603
Силвър Сити е жилищен комплекс http://www.silvercity-sofia.com/

# 604
  • София
Единствено Банката може да пришпорите малко по-бързо да се задействат с погасяване на кредита и внасяне на заличаване... щото и там се мотат, може да е за 2 дни, може и за 2 седмици.
утре стават две седмици от подаването на молбата за заличаване .. дано това наистина да е крайния срок  Rolling Eyes

Ами от ДСК не го спазиха, подадоха документите към нотариуса на 21вия ден от попълването на моите документи и платежни към тях.
От там на татък бяха десетина календарни дни да станат готови нещата.

Ще получавате СМС-и само за промени/справки касаещи вашето ЕГН, т.е. ваши собствени имоти.

# 605
  • София
Най-после и аз да се похваля, след почти две години търсене намерих "моя" апартамент  Simple Smile
Сега почвам другите ядове - избор на банка за ипотечен кредит, документи, ремонти и т.н., нооооо т'ва да ми е проблема  Laughing

Мога да ти препоръчам да се обърнеш към кредитен консултант - аз ползвах такъв сега за два кредита.
Услугата е безплатна за теб, а те работят с повечето банки и може да ти предложи най-добрата оферта спрямо нуждите ти, без да обикаляш банките.
Мога да дам координати на лични, за да не правя реклама.

# 606
Благодаря.
Но ми се вижда, че е строено над подпочвените реки.
От квартала съм, едно време беше населено с малки къщички. При всеки дъжд избиваше вода в домовете на съучениците ми.

# 607
Толкова пък да няма добри имоти.... не е било! Без значение ...2-ст или 3-ст или 4 ст в Източни, Южни райони е леш, дори и в Зоните...Панелки, ЕПК пак измислям нещо читаво и дори и стара тухла мога да намеря...но НС просто кошмар...
Съгласна. При нас беше много трудно, докато открием читав 2-стаен НС, в крайна сметка се оказа в квартал, в който първоначално не гледахме. И едната служителка в банката много ме ядоса с коментара си "вие пък каквото сте се влюбили в този апартамент, като че ли няма други, никак не е евтин"... да дойде тя да ми намери 2ст. ново строителство в източните на среден етаж, среден апартамент с южно изложение и правоъгълни стаи без скосове, готов за нанасяне и без посредник.
При нас изповядването беше днес, сега започва чакането да впишат сделката и ипотеката, да излезе НА и УВТ, банката да отпусне кредитите (потребителски + ипотечен) и продавачите да си получат парите. Дано всичко е наред и не се забави прекалено, че точно след месец ни предстои по-далечно пътуване и се надявам дотогава всичко да е приключило. При нас първият контакт с продавачите беше преди около 3 месеца и оттогава е едно непрекъснато тичане за документи, мотаене от страна на банка, продавачи, адвокати...

# 608
Къде е това Силвър сити?

Районът е Лозенец, но кварталът не е Лозенец. Районите обхващат по няколко квартала - например район Триадица обхваща и Стрелбище, и Иван Вазов; Район Изгрев обхваща кварталите  Изток, Изгрев и Дианабад и т.н..

Така че кварталът е Хладилника, не е Лозенец.

ето тук за справка кои квартали в кои райони попадат:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD_(%D … D0.B8.D1.82.D0.B5

Район “Триадица” включва в границите си следните жилищни зони – жк. ”Гоце Делчев”, жк. ”Стрелбище”, жк. ”Иван Вазов” и централна градска част, кв. ”Манастирски ливади” I и II, жк. ”Южен парк”, кв. ”Кръстова вада”.

Между Манстирски ливади  и Иван Вазов има огромна разлика, а са все в район Триадица. Така че който търси, е добре да гледа не района, а квартала.

И съм съглсна с мнението на Ironic - аз лично изобщо не го харесвам оня квартал, откакто го презастроиха. Не харесвам и Лозенец, частта при басейна Спартак, по същата причина. Цените не ги коментирам, но със сигурност има разлика в цената между кв. Лозенец и кв. Хладилника

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 17:53 от Анонимен

# 609
  • София
Къде е това Силвър сити?
МНого добре знам, че е район /администратична единица/ Лозенец, но няма нищо общо с квартала, освен че брокери упорито предлагат кв. Хладилника като кв. Лозенец. Имотите се предлагат по квартали, а не по общини, или бъркам?

# 610
Ами от ДСК не го спазиха, подадоха документите към нотариуса на 21вия ден от попълването на моите документи и платежни към тях.
От там на татък бяха десетина календарни дни да станат готови нещата.

Ще получавате СМС-и само за промени/справки касаещи вашето ЕГН, т.е. ваши собствени имоти.

това ми звучи ужасяващо, аз смятах веднага да са го подали, а ако не са ... ooooh!

Относно смс-ите, в случая аз вече съм собственик на този имот, за който очаквам вписване на вдигането на ипотеката, която е на предишните собственици, но е за апартамент с нотариален акт с моето име вече .. в такъв случай дали ще получа известие или съм се регистрирала напразно Thinking

# 611
На мен като търсех също ми обясняваха 2ма брокера за различни имоти в Кръстова вада (която на мен ми харесва), че били в квартал Лозенец. Автоматично за мен означаваше, че това не са честни хора, понеже разлика в цените има. Според мен разчитат, че хората не знаят границите на кварталите, и се опитват да продадат имот в друг квартал на цени като за Лозенец.
Не знам дали реално има такива толкова застреляни, търсеши жилище, че да не могат да кажат че Силвър сити не е в квартал Лозенец.

# 612
  • София
Прословутото Силвър сити е в бившето блато на Хладилника.
Лозенец - от НДК до Кошарите за мене е много познат район. Само 40 год. съм живяла там, а сега работя.С удволствие се прибирам вечер в Дианабад.За мене това е гето, лежащо на стара слава. Гъстонаселени са новите блокове, няма  спор. Ами старото строителство покрай бул. Черни връх - там живеят тъпи, деградирали  прошляци. Старото население е бедно, няма хубави магазини. Единствения плюс е метрото. Но нали повечето сте с коли, не ви върши работа.

# 613
  • София, Bulgaria
Лозенец... Хладилника ... какво значение има, като ти харесва района и ти е удобно и апартаментът е твоя!
Продавачът...си обявява цена, пък купувачът си преценява дали ще е плати. Ако не е той друг ще е... или ако не на тази цена на друга ще е. Това се случва обикновено. Колко продавачи се обръщат към брокери да им направят професионален пазарен анализ? Повечето отварят имот.бг и гледат други като тях как са обявили имотите си. И почва налучкване... няма друга подобна ситуация, където най-ценният си актив го оставяш на тука има тука няма...ума не ми го побира... това, но е факт.
А за нагъчканото и пренаселеното....и презастроено ...въобще вече не го приемам за довод. Къде не е? Младост 4 на поляната или Люлин.
Няма как да не е презстроено... в покрайнините на града, хората с добър бюджет не искат, между панелите не става/ в повечето случаи/ , строи се където има свободно УПИ. Това е ...Помислете малко къде по света не е презастроено и то винаги се почва от центъра към периферията. Дори старите европейки градове/ построени преди стотици години/  в центъра са малки улички по няма и два метра и прозорец в прозорец...но това е, които иска простор има зони с такива имоти...по света са предградията , тук още нямаме, а и не знам как ще имаме скоро.

# 614
  • София
tomeva, учудвам се, че не рабираш за какво става дума. Въобще не обсъждаме качествата на даден имот.  Peace Или понеже си брокер за теб е нормално дадена локация да се определя за квартал Лозенец, когато всъщност е кв. Хладилника (не са единствения случай, ама понеже тези два квартала подхванахме). Опишете хуваво и вярно имота, пък си го продавайте и оставете на клиента да прецени. Така е по-коректно, нали?  
И да, София не е средновековен град с малки, тесни улички. Това явление тук се наблюдава в периферията на града с НС - вървим към средновековието, значи. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт