Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 626
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Толкова пък да няма добри имоти.... не е било! Без значение ...2-ст или 3-ст или 4 ст в Източни, Южни райони е леш, дори и в Зоните...Панелки, ЕПК пак измислям нещо читаво и дори и стара тухла мога да намеря...но НС просто кошмар...

tomeva, от известно време търся едностайно жилище стара тухла в източни райони или по специално в Младост, но НИЩО. Основно НС и в пуск 2016-2017 или панел на цени като за ново. Може би сезона е отпускарски и нищо не се предлага.

# 616
  • и тук и там :)
Най-после и аз да се похваля, след почти две години търсене намерих "моя" апартамент  Simple Smile
Сега почвам другите ядове - избор на банка за ипотечен кредит, документи, ремонти и т.н., нооооо т'ва да ми е проблема  Laughing

Мога да ти препоръчам да се обърнеш към кредитен консултант - аз ползвах такъв сега за два кредита.
Услугата е безплатна за теб, а те работят с повечето банки и може да ти предложи най-добрата оферта спрямо нуждите ти, без да обикаляш банките.
Мога да дам координати на лични, за да не правя реклама.

Вече се свързах с такъв  Simple Smile, сега разглеждаме офертите, ноооо .... на първо четене както и да въртят проценти и разни др.такси и застраховки накрая тотала е почти един и същ. Няма прецакана банка  #2gunfire
  bouquet

# 617
Здравейте, предстои ми покупка на апартамент в квартал почти необсъждан тук/Бояна.
Относно комплекса Silver city, мои приятели имат апартамент там и е страшен мухъл, постоянно идват майстори да го замазват, но няма управия. Като архитектура може да е интересен, но строителството е зле.  #2gunfire

# 618
Аз дадох комплекса като пример само, че не се намира в квартал Лозенец, а през един квартал от него. Иначе за самия комплекс нищо не знам, освен локацията, и че като архитектурен лаик, ми се струва красива сградата, което нищо не значи за сградата като качество. И като цяло в квартал Лозенец жилища не съм гледала.
Имах впредвид, че е все едно някой да ти предлага жилище в Дианабад или Дървеница, и да ти обяснява, че е в Изток. Или жилище в Манастирски ливади да ти се представя за такова в Бели Брези, и т.н. и т.н. Иначе е ясно, че ако имота ти харесва, може и да го купиш. Но в крайна сметка тук изписахме няколко стотин страници в няколко вече теми и обсъждаме как един от главните определящи фактори на цената е локацията. Съответно, тя определя каква цена би била приемлива за един имот в определен квартал.
Не само че определения квартал в района имаше значение за нас когато търсихме, но и къде в квартала се намира имота.
Въпроса е, че ако се представи един имот на няколко километра от реалната му локация, за мен това не е коректен човек насреща, бил той брокер или частно лице  Peace

# 619
Аз дадох комплекса като пример само, че не се намира в квартал Лозенец, а през един квартал от него. Иначе за самия комплекс нищо не знам, освен локацията, и че като архитектурен лаик, ми се струва красива сградата, което нищо не значи за сградата като качество. И като цяло в квартал Лозенец жилища не съм гледала.
Имах впредвид, че е все едно някой да ти предлага жилище в Дианабад или Дървеница, и да ти обяснява, че е в Изток. Или жилище в Манастирски ливади да ти се представя за такова в Бели Брези, и т.н. и т.н. Иначе е ясно, че ако имота ти харесва, може и да го купиш. Но в крайна сметка тук изписахме няколко стотин страници в няколко вече теми и обсъждаме как един от главните определящи фактори на цената е локацията. Съответно, тя определя каква цена би била приемлива за един имот в определен квартал.
Не само че определения квартал в района имаше значение за нас когато търсихме, но и къде в квартала се намира имота.
Напълно съм съгласен с изказаните мнения за некоректното представяне за местоположението на имота. Това със сигурност се прави умишлено от брокери, но ако не е то би било плачевно да не познават района си. По-скоро залъгват хората от провинцията, на които като им кажеш Лозенец или Изток и могат да се вържат на подобен брокетски трик.

Въпроса е, че ако се представи един имот на няколко километра от реалната му локация, за мен това не е коректен човек насреща, бил той брокер или частно лице  Peace

# 620

Напълно съм съгласен с изказаните мнения за некоректното представяне за местоположението на имота. Това със сигурност се прави умишлено от брокери, но ако не е то би било плачевно да не познават района си. По-скоро залъгват хората от провинцията, на които като им кажеш Лозенец или Изток и могат да се вържат на подобен брокетски трик.

# 621
  • Пловдив
Аз да се оплача .Вече два пъти ми се отлага оглед на апартамента .Отивам да го отварям и агента ми се обажда и казва ,ами те клиентите не могат да дойдат  Twisted Evil
Еми хубаво ,но нали преди това са се уговорили с него .
На мен  когато ми се обадят ме питат кога ще мога и тогава вземаме решение от двете страни кога ще се осъществи огледа .Аз също си търся апартамент .
Един от агенцията ми поиска ключ той сам да ходи и да показва  ,ема аз пък не съм съгласна .
Днес  пак ще ходя сутринта ,но тези са от др.агенция ,да видим .
От вчера ми минава и мисълта ,че просто още не е дошло времето за продажба .

# 622
Откога районът около Парадайз е Лозенец? Улиците Орел и Банат също са в кв. Хладилника. На мен точно там не ми харесва, защото улиците са тесни, презастроено е и няма въздух. За мен в района по-добрата локация е около Силвър сити.
Там няма улици. Като тръгнеш да се прибираш вървиш по калдъръм/или кал всъщност, кучета те лаят...

Относно некоректното подаване на локацията-това е много повсеместно разпространен трик. Редовно имот на Бъкстон го пишат Борово (защото Борово носи стара слава също), или Бели брези от едната страна на Гоце Делчев го пишат Борово или обратното, Манастирски ливади също ги пишат Борово. Когато търсехме ние, масово ни лъжеха, но оставаха много изненадани, че познаваме добре кварталите, а една брокерка от провинцията въобще пък не ги знаеше и твърдеше глупости, а на финала казваше-е какво значение има всъщност? Ами има, не е като да няма.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 07:54 от mimsa2000

# 623
  • София
Така е mimsa2000, но улици се правят, но по-голямо отстояние от съседните сгради няма как да си подсигуриш. Аз района на Силвърсити го дадох като вариант за търсещите в района. По облагородено е от другата страна на Черни връх, но предполагам и цените са други.

# 624
  • София, Bulgaria
tomeva, учудвам се, че не рабираш за какво става дума. Въобще не обсъждаме качествата на даден имот.  Peace Или понеже си брокер за теб е нормално дадена локация да се определя за квартал Лозенец, когато всъщност е кв. Хладилника (не са единствения случай, ама понеже тези два квартала подхванахме). Опишете хуваво и вярно имота, пък си го продавайте и оставете на клиента да прецени. Така е по-коректно, нали?  
И да, София не е средновековен град с малки, тесни улички. Това явление тук се наблюдава в периферията на града с НС - вървим към средновековието, значи. Laughing

Отговорът ми беше не за това как трябва и как не трябва да се обявяват имотите, за това съм писала много пъти преди, а за това, че не бива да се робува на буквата и на квартала. Както знаем кварталите ги дели една улица, нали...Мнението си като брокер съм го казвала хиляди пъти, не обичам някой да прави изводи вместо мен, още повече да определя кое нормално за мен.
Относно обявяването на локация най-големият мармалад е с Манастирски ливади, Борово и Гоце Делчев...Половината от обявите НС са в Манастирски ливади.... и винаги е било кошмар търсенето там, защото тъкмо видиш нещо хубаво и то се окаже почти до околовръстното, но ще излъжа, ако кажа, че и не веднъж точно тази мешавица ми е била в плюс, защото съм намирала прекрасни имоти на границата на кварталите и това не било проблем за клиентите ми дори напротив, а иначе не бих заложила Манастирски ливади в търсачката. За Центъра да не говорим ..... там е огромна площ със стотици имоти...от Сточна гара до пазара Димитър Петков....

# 625
Момичета, вчера ходихме да говорим със строителя на апартамента ни в Младост 4 за разни неща и той в хода на разговора спомена, че обекта вечер се заключвал и имал СОТ, защото много се крадяло иначе. Имате ли наблюдения, ще има ли за какво да се притеснявам, когато се нанесем? Става дума за Младост 4, до Лидъл на ул." Проф. Александър Танев"  newsm78

П.С. Томева, стана ми забавно, но повод коментара ти за "въздуха" и пространството около сградите. Ние гледахме, гледахме и накрая точно заради този простор, избрахме да сме в полето в Младост 4  Laughing

# 626
Отговорът ми беше не за това как трябва и как не трябва да се обявяват имотите, за това съм писала много пъти преди, а за това, че не бива да се робува на буквата и на квартала. Както знаем кварталите ги дели една улица, нали"

Ауууу, ей така ми отговаряха на мене. Да, една, ама улица. С главно У, която дете трябва да пресича, за да застане на спирката. И аз не търся от тази страна, а именно от другата страна на улицата, съответно търся в друг квартал. Това ми беше любимо навремето, като ми го кажат.  ooooh!

# 627
  • София, Bulgaria
Толкова пък да няма добри имоти.... не е било! Без значение ...2-ст или 3-ст или 4 ст в Източни, Южни райони е леш, дори и в Зоните...Панелки, ЕПК пак измислям нещо читаво и дори и стара тухла мога да намеря...но НС просто кошмар...

tomeva, от известно време търся едностайно жилище стара тухла в източни райони или по специално в Младост, но НИЩО. Основно НС и в пуск 2016-2017 или панел на цени като за ново. Може би сезона е отпускарски и нищо не се предлага.

Не от сезона, наистина няма, само тези сгради в Младост 2, за който става въпрос с пусков срок....някога

# 628
  • София, Bulgaria
mimsa2000, мисля че ясно се изразих.  И няма предвид персонално никой, моето мнение е по-обобщаващо на база на работата ми. Да, имала съм и клиенти, които търсят само и единствено в тесни граници, дори в 5-6 блока и там купуват, но болшинството не са така... много повече са тези, които имат предпочитания за 10 квартала от Младост до Бъкстон. Най-фрапиращият ми случай беше, когато след 5 месеца търсене на специален апартамент в около бул. България една сутрин виждам на мейла си апартамент в Редута до парка Shocked
 с молба да видя за какво става въпрос....първо си помислих, че са се объркали...но не, не бяха ...апартаментът наистина беше страхотен и го купиха.
Относно обявяването на имотите по сайтовете ПАК повтарям абсолютно съм ЗА точност и коректност и нито веднъж не съм изказвала друго мнение.

# 629
Когато си клиент, ти като клиент определяш границите-така е. И когато се обаждам и казвам -търся от тази страна на улицата, да ме водят на оглед от другата с репликите-какво толкова, е несериозно, след като ясно и категорично сме заявили, и сме обяснили защо търсим точно в определени граници. Когато търся в 10 квартала - тогава да ме водят на съседни улици-нямам против. Ето, сега търся в по-широк диапазон (и пак ми е смешно и жалко, че наричат локациите на едно място за съвсем друго, ама карай, аз нали си ги знам.)

Общи условия

Активация на акаунт