Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 511
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
т.е индукционен котлон дори да е без скосявания не може да изглежда по този начин? Трябва задължително да е за пълно вграждане?
pep_si, хубава кухня!

# 301
  • София
Не, за съжаление.  Simple Smile

# 302
  • Варна
Имате ли идея как се прави плота с котлоните да е така слят с другия плот?

Не е до изрязването, трябва да си купиш котлон за вграждане. Той се монтира по този начин.

Стандартните котлони за вграждане стърчат над плота минимум 5 мм, колкото е дебелината на плота, за да не стърчи или трябва специален такъв котлон или както каза Ваяна да се оформи/издълбае по-ниска част в плота, на която да легне котлона и да е в една равнина.

Стандартен котлон за вграждане не може да стои по този начин на плота. Дори да "пропадне", той има ръбове по края, които ще правят луфт. "Равните" котлони са за пълно вграждане.
Явно нещо се разминаваме - кое е стандартен котлон и кое е равен за вграждане и какъв е монтажа на тези, които са в една равнина? Може би имаш предвид дали котлона е с рамка? Трябва ли изрязване на плота или не? Как става в една равнина?

В един модел на Миеле е показана схемата за два вида монтаж на един и същ котлон-над плота и чрез стъпаловидно изрязване за пълно вграждане.

# 303
Благодаря,  blue_water вече е на 7-8 г., но още си я харесвам (може би защото няма никакви твърде впечатляващи, но омръзващи след известно време елементи).
Като недостатък на котлоните без профил бих казала, че изискват по - внимателно отношение при употреба. За периода на експлоатация успях лекичко да го нащърбя на едно място в края, но тъй като плота е черен не личи. Иначе действително се почиства по - лесно тъй като няма профил, който да задържа замърсявания.

# 304
Явно нещо се разминаваме - кое е стандартен котлон и кое е равен за вграждане и какъв е монтажа на тези, които са в една равнина? Може би имаш предвид дали котлона е с рамка? Трябва ли изрязване на плота или не? Как става в една равнина?

В един модел на Миеле е показана схемата за два вида монтаж на един и същ котлон-над плота и чрез стъпаловидно изрязване за пълно вграждане.

Основното за монтирането на котлона е видът му.
Станрадтните котлони за вграждане, стъпват отгоре на плота и не са на едно равнище с него.
Котлоните за пълно вграждане, се монтират на една равнина с плота.
Първите не могат да станат, като вторите, защото имат ръбове по края.
Дали ще има профили/рамки и т.н., зависи от модела. Плотът при всички уреди за вграждане се реже.
Но специално за монтажите, най-добре да се отиде на място и да ви се покаже кое, как, къде и защо.

# 305
Ако е като този в линка, без скосявания защо да не може да стане
http://i.ytimg.com/vi/MrJ5DYVAc8U/maxresdefault.jpg

# 306
  • София
А как се чисти този 0.5 мм между стъклото на плота и техническия камък? Там фуга не може да се сложи, а не вярвам да не капва по някоя и друга капка вода/манджа newsm78.

# 307
To и над плота да е пак се набиват разни работи между него и камъка, предполагам по същия начин.

# 308
  • Варна
Ако е като този в линка, без скосявания защо да не може да стане
http://i.ytimg.com/vi/MrJ5DYVAc8U/maxresdefault.jpg
Според мен може, след обед мога да постна схема на монтаж.

# 309
  • София
Аз пък да кажа, че преди да купим или направим нещо, проучваме и анализираме + и - , а като започнем да употребяваме прецизно избраната вещ не сме чааак толкова вманиачени всичко да  е " по конец "  Wink Е, чистя и плота, и покрай него, но не гледам с лупа дали не е останало нещо. Би било прекалено Simple Smile

# 310
  • София
Аз се вманиачавам вече, след като чинка ми (на практика беше au pair при гледането на дете номер 3 до 5 г. възраст) в стария апартамент успя да направи куп поразии около печката, накрая сменяхме кухненския  плот; та оттогава имам едно на ум при комбинацията от баба и съвременна кухня. //Бабите са по-опасни от децата.//

# 311
Някой има ли идея дали чисто визуално е възможно голяма стена да се направо с облицовъчни гипсови тухлички, но не цялата от край до край, а например само в средата.  Whistling

# 312
medissa, нещо такова ли? Личното ми мнение е, че вероятността да се получи добре е малка, така че по-добре недейте да натоварвате помещението излишно.
Пепси, хубава кухня Simple Smile (и дакел, ако е твой)!

# 313
А къде е дакела?
Аз преди съм споменавала, че искам тухли в кухнята, но  гипсовите дори най-добрите имитации си личи, че не са истински и се отказах

# 314
Дакелът беше на следващата снимка, но нямам представа тя на пепси ли е.

Общи условия

Активация на акаунт