Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 514
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Писах ЛС на всички, които отговориха, че ще дойдат.  Simple Smile

# 286
  • На брега
Интересен начин да съчетаеш индустриална гола крушка с орнаментиран таван.

https://cdn.bg-mamma.com/peXd/31092892_7e4ea033

# 287
Преоткриване на малките пространства, моята си страст....
http://www.japantoday.com/category/arts-culture/view/book-explor … anese-home-design
Много шантави решения, но много ме кефят.

# 288
  • Майничка
Бррр, харесвам ги визуално, но някой друг да ги ползва. Прозиращият под, "отворените" помещения на втория етаж и стълбите без парапет биха ме хвърлили в ужас, ако трябва да живея там.

# 289
Изтръпнах докато ги разглеждах. Направо си представям как падам.  Laughing

Рядко се включвам в темата, за жалост нямам много време. Но вече мога да се похваля, че почти сме готови с "мръсната" част от ремонта и вече идва по-сладкото, поне за мен де - обзавеждането.
Много харесвам етажерки с големи кутии. А и имам чувството, че мога да победа адски много неща там едновременно без да се вижда нищо. От къде да си купя кутии освен от Икеа и Юск, дали някъде има и други модели? Thinking Peace

# 290
Имате ли идея как се прави плота с котлоните да е така слят с другия плот?

# 291
  • София
Вероятно с по-сложно изрязване - т.е. отвор по размерите на целия плот, но под него оставени от всички страни като первазчета, върху които да легне тялото му, което е по-тясно от самата плоча. Не знам доколко е по-трудно и дали майсторът ти ще може и ще иска да го направи. Но е по-красиво от стандратното поставяне, което след като се сложат уплътненията повдига плота с около сантиметър.

П.П. Питай и в темата за кухните, Шадоумен ще ти отговори  Simple Smile

# 292
  • Варна
Blue мисля, че има такива плотове за вграждане в технически камък:

Siemens EH601FE17E СТЪКЛОКЕРАМИЧЕН ПЛОТ ЗА ВГРАЖДАНЕ С 4 ИНДУКЦИОННИ НАГРЕВАТЕЛНИ ЗОНИ. FLUSH DESIGN ЗА ВГРАЖДАНЕ В ПЛОТОВЕ ОТ КАМЪК. 60 СМ.  •Технически спецификации:
•Дизайн
•HighSpeed-стъклокерамика Flush design (без рамка) - за вграждане в равнина с кухненски плот. (Flush design е подходящ само за плотове от естествен камък или технически твърди влагоустойчиви материали)
•Удобство 4 индукционни готварски зони

# 293

Не е до изрязването, трябва да си купиш котлон за вграждане. Той се монтира по този начин.

# 294
Няма ли някой за 700 лв  Shocked Сименс съм ги отписала - много са ми скъпи.
Но чудя се, ако този, който реже камъка сгреши с 2 мм размера как се поправя? Притеснява ме, че има голяма вероятност за грешка. Може би това само с индукционни може да се направи, защото другите се нагряват и следователно раздуват.

# 295
  • Варна

Не е до изрязването, трябва да си купиш котлон за вграждане. Той се монтира по този начин.

Стандартните котлони за вграждане стърчат над плота минимум 5 мм, колкото е дебелината на плота, за да не стърчи или трябва специален такъв котлон или както каза Ваяна да се оформи/издълбае по-ниска част в плота, на която да легне котлона и да е в една равнина.

# 296
  • Варна
Няма ли някой за 700 лв  Shocked Сименс съм ги отписала - много са ми скъпи.
Но чудя се, ако този, който реже камъка сгреши с 2 мм размера как се поправя? Притеснява ме, че има голяма вероятност за грешка. Може би това само с индукционни може да се направи, защото другите се нагряват и следователно раздуват.

Това с рязането ми се струва е възможно само на специални машини с компютърно зададени параметри - CNC newsm78

# 297
Сравнително по - икономичен вариант е да се изберат котлони без метален профил в края (този вид завършва със скосяване в края ~1.5мм. Визуално не се усеща, особено ако са подбрани близки цветове, че котлоните са 3-4 мм.  над нивото на плота:
http://prikachi.com/images.php?images/351/8191351G.jpg
В случая е монтиран AEG-Electrolux 4 котлона ~ 500 лв.

# 298

Стандартните котлони за вграждане стърчат над плота минимум 5 мм, колкото е дебелината на плота, за да не стърчи или трябва специален такъв котлон или както каза Ваяна да се оформи/издълбае по-ниска част в плота, на която да легне котлона и да е в една равнина.

Стандартен котлон за вграждане не може да стои по този начин на плота. Дори да "пропадне", той има ръбове по края, които ще правят луфт. "Равните" котлони са за пълно вграждане.

# 299
  • София
При мен е така - черен индукционен плот без метален профил / те не ми и харесват / върху черен кухненски плот. Нямам близка снимка да покажа. Но никак не дразни нито окото, нито при почистването.

Общи условия

Активация на акаунт