Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 507
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
medissa, нещо такова ли? Личното ми мнение е, че вероятността да се получи добре е малка, така че по-добре недейте да натоварвате помещението излишно.
Пепси, хубава кухня Simple Smile (и дакел, ако е твой)!
Да, но не ми харесва как изглежда.
Имаме две колони в стаята и не знам какво да ги правим. Другия вариант ми е само те да са в декоративни тухлични, но не съм сигурна дали ще се върже с останалите стени, та за това за по-сигурно исках да имам и някъде по стената тухлички.

# 316
току що се връщам от един апартамент който нови собственици преустроиха . едната от стените бяха направили с ефект на тези декоративни тухли които толкова харесвате . Доста добре го бяха постигнали с обикновенна мазилка и с един шаблон за да направят фугите .

аз пък да се похваля - влязох в контакт с едни италианци които продават transformables tables & mechanisms и учудващо имат дилъри в България . Българският представител държи на склад някой от механизмите (включително и този който прави от холна маса , трапезарна) , но изчаквам цени за някой от конзолните им механизми които се прибират в остров или в какъвто и да е било шкаф . Ако цената ме устройва евентуално ще си сложа в главата в торбата и най-накрая ще мога да сложа диван в кухня-трапезарията си Grinning

# 317
  • София
Archo , много полезна информация! Разкажи като научиш повече  Simple Smile 

# 318
  • Варна

Blue Сименс имат и по йофтини 682 пари, а и други марки - Електролукс, Бош, търси Flush вграждане или Flush дизайн - това са модели без рамка и скос/фасети.

Срезът на плота е стъпаловиден:

# 319
Дами нацъках набързо един вариант за кухня-столовата - Какво мислите ?

п.с. извинявам се за малко калпаво скалъпените разпределения , но архитектурата не ми е сила Grinning

# 320

Blue Сименс имат и по йофтини 682 пари, а и други марки - Електролукс, Бош, търси Flush вграждане или Flush дизайн - това са модели без рамка и скос/фасети.

Срезът на плота е стъпаловиден:

Мерси, още го умувам, защото ако попадна на някой палачор мм ще стане см. Разбрах как е рязането. А за цената търся само индукция, затова на сименс казах че идва скъп, но има избор на други марки.

Archo, сложи миалната до мивката, по-удобно е.

# 321
blue_water  не е вариант да местя миялната до мивката и мивката до миялната . Първо защото точно зад миялната е канала и връзката ще е директна за най-бързо оттичане на водата и второ ако преместя миялната до мивката ми отпада вградения изтеглящ плот който ще ползвам като маса за хранене когато съм сам или с още някой друг . Не че не мога да го преместя , но някак си така сякаш ми изглежда по добре  Simple Smile
Ако преместя пък мивката до миялната ще стане много далеч хладилника и ще трябва назад напред постоянно да се ходи Simple Smile

мен по-скоро ме интересуват дали са достатъчни отстоянията които остават за обслужване на всички уреди при единия и другия вариант . и дали не се получава едното да пречи на другото и тъй като съм неготвещ и не грижещ се за домакинство към момента съм в абсолютно неведение дали има достатъчно място за работа .

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 17:41 от Archo

# 322
Archo, котлони и фурна в ъгъл са компромис, с който се примиряваш само ако съвсем няма друго място. Само си представи да трябва да вдигнеш тенджера от десният котлон или да извадиш тава от фурната - левия ти лакет все ще е ударен.  Мисля, че се притесняваш прекалено с този канал. Все пак в миялна се слагат обикновено изплакнати от едри отпадъци чинии и няма какво толкова да го запуши, че да те тревожи 60 см. по - дълъг път. За мен по - удобно разпределение би било от дясно наляво:хладилник, шкаф, шкаф с вграден плот за хранене, мивка, миялна, фурна с котлони, шкаф.
Stef4o, дакелът наистина е сладур, обаче не е мой (сайта прави някаво случайно разпределение на следващи снимки Simple Smile).

# 323
blue_water , всички Сименс и Бош индукции за ЖГ са правени в Испания, така че разгледай индукциите на ТЕКА и Фагор. Може би ще намериш нещо добро и подходящо за целта.

# 324
Аз се вманиачавам вече, след като чинка ми (на практика беше au pair при гледането на дете номер 3 до 5 г. възраст) в стария апартамент успя да направи куп поразии около печката, накрая сменяхме кухненския  плот; та оттогава имам едно на ум при комбинацията от баба и съвременна кухня. //Бабите са по-опасни от децата.//

Подкрепям баба счупи керамичните котлони .... било и равно чукала орехи за таратор Cry

# 325
Добро утро и от мен ,

Арчо ,и аз мисля по същия начин . По-добро разположение ще е ако са на-обратно уредите.
И ние сменихме местоположението на миялната и хладилник и мъжа ми направи наново водопроводната и ел .инсталацията за уредите ,но така ни харесва повече ,а и е по функционално.

За вграденият керамичен плот в плота нямам мнение. Харесва ми и съм убедена ,че при добро почистване тези 1-2 мм няма да са от особено значение.  bouquet

Някой има ли идея дали чисто визуално е възможно голяма стена да се направо с облицовъчни гипсови тухлички, но не цялата от край до край, а например само в средата.  Whistling
Да , разбира се.

Ние ще правим една малка стена с облицовъчни плочи с камък ,но съм виждала и тухлена стена като акцент .Просто повече трябва да се заиграете с остатъчните стени за да изравните с гипс картона нивото на стените за да не изглежда като кръпка на стената ,а като вграден мотив .

Имам въпрос .
Ето този кухненски прозорец ми се иска да боядисам в бяло по дървесината .
 Какво предлагате като цвят ?

Скрит текст:
зимна снимка с по-добро осветление

в момента снимка на незавършен прозорец

тип дървесина

В момента още довършваме  касата за арматурата на бетона на гаража .Днес ще сложим последните колчета с лазерното нивелиране ,ще сложим подпорната последна греда и пясъка ще се тамперва или заглажда с машина през уикенда .Мъжът ми замина да поръчва бетона за понеделник и се надявам докато съхне бетона няколко дни той да довърши кухнята  Praynig

Ето над това работим 3-4 непълни дни преди работа с него:

Скрит текст:

Почти цялата градина ми завзе двойният гараж .Но както гледам всяка къща е така ... Crossing Arms Whistling

# 326
И ние бяхме с керамичен плот, който майка ми по погрешка счупи....ние и без това щяхме да го изхвърляме. Не знам как го бяха свързали, но да заври вода трябваха 60 мин. Сега съм с газ , и се родих.

# 327
А какво ще кажете за Г образно развита кухня от вратата до чупката в стената , и в следващите 180см отделна маса със столове ??по късно може да си поиграя и да пусна някакъв вариант

# 328
  • Русе
Започни със шкаф, фурна/котлони,шкаф, мивка, миялна,шкаф, хладилник. Накъсва се, но пък отвсякъде имаш плот.

П.П. Сега видях и схемата, може би най-добре Г-образна

Аз съм много доволна от декоративните тухли, сложихме в кухня/хол червени и бели в коридора. Особено, ако има малки децата, предпазиха стената от всякакви камиончета, буталки, въобще много идиотоустойчиви. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 21:32 от Meggysan

# 329
 тук продават стари ( не състарени)облицовъчни тухли за дилилейки като нас тука. Даже скоро гледах как строят една милионна къща в тоскански стил и редяха стари тухли около прозорците, а и стари камъни стовариха. Къщата имаше страхотна градина, дето изглежда като дива, а всъщност съвсем не е.

Общи условия

Активация на акаунт