Прием за детски ясли гp. Варна 2015

• 73 378
  • 914
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Изкарали са вече в новини повече инфо:

"Съгласно действащата нормативна уредба 26 за устройството и дейността на детските ясли,  децата, навършили три години до 31.08 се изписват от яслите на 01.09. Децата, навършващи три години, родени от 01.09 до 31.12 се изписват на деня, следващ рождената им дата.

Във връзка с гореизложеното и необходимостта от поетапен прием в детските ясли, през м. юли, август и септември ще се проведат поредица класирания. Свободните места в яслите ще бъдат планирани в поетапния прием, съобразно графика на директора.

В първото класиране – на 01.07 участвалите в класиране деца са с избран за участие в класиране месец юни 2016 или по-ранен.

Всички деца, със заявен месец за участие в класиране - м.юли 2016г. и по-късен ще участват в класирането на 15.07.2016г.

Датите за следващите класирания ще бъдат обявени след 20.07.2016г."

# 661
Момичета,някоя от вас да знае дали "Лична здравно-профилактична карта" на детето се носи при потвърждението в яслата или при самото записване? При предната ни среща директорката ми пъхна бланката с тази карта в ръцете,но не помня дали и каза сега ли да я нося или вече на есен при записването. Питам,защото картата трябва да се попълни от джипито ,което значи още едно ходене при нея.

EDIT: Оказа се,че директорката ми е дала някакъв стар документ(бланка) без да иска,който не е нужно да се попълва.

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 11:25 от Анонимен

# 662
Здравейте Дами! Аз не съм задавала въпроси тук само съм чела и то доста...Проблема ми е обаче ,че всичко ми е тъмна Индия! Simple Smile) Имам близнаци който на 13 октомври навършват 2годинки Simple Smile) Пуснали сме си заявлението за детска ясла,но нямам идея как са точно нещата? Ако ги пусна да участват в класирането от август месец когато горе-доло е възможно да ги приемат и следователно да започнат да посещават яслата? Другото,което ме притеснява е ако тръгнат месец-два преди навършването на 2-те години ще ми спрат ли майчинските или трябва да подавам документи при работодателя и се получават 50% от обещетението..?ИЗВИНЯВАМ СЕ,че толкова много въпроси имам и може би не са сформирани както трябва,но нямам много яснота...Благодаря предварително ако някой ми обясни! Simple Smile

# 663
Аз съм с близнаци.Пише,че участвам с максимален брой точни 4...Нищо не разбирам Sad

# 664
Здравейте Дами! Аз не съм задавала въпроси тук само съм чела и то доста...Проблема ми е обаче ,че всичко ми е тъмна Индия! Simple Smile) Имам близнаци който на 13 октомври навършват 2годинки Simple Smile) Пуснали сме си заявлението за детска ясла,но нямам идея как са точно нещата? Ако ги пусна да участват в класирането от август месец когато горе-доло е възможно да ги приемат и следователно да започнат да посещават яслата? Другото,което ме притеснява е ако тръгнат месец-два преди навършването на 2-те години ще ми спрат ли майчинските или трябва да подавам документи при работодателя и се получават 50% от обещетението..?ИЗВИНЯВАМ СЕ,че толкова много въпроси имам и може би не са сформирани както трябва,но нямам много яснота...Благодаря предварително ако някой ми обясни! Simple Smile

Майчинските не се спират,а се получават 50 % до втората годинка. Това кога ще ви приемат никой не може да ти каже. Колкото по-рано подаде,толкова по-добре. Относно точките,ако някой от вас е безработен( или и двамата) или пък ако имате неплатени данъци към общината е нормално да са по-малко. Максималните мисля,че бяха 9т а даже май и повече. Пример: детенце,което има работещи родители и те са с платени данъци към общината има 5 точки.

Ето тук можеш да намериш всички отговори на въпросите си : https://public-one.is-vn.bg:1443/babyvn/c/normur.php

# 665
Много благодаря! И двамата сме на трудов договор...И нямаме неплатени данъци... Изписва ми следното:  участва в класирания с максимален брой 4 точки. Отбелязани са следните критерии:

1) Деца-близнаци
2) Липса на задължения на данъчно задължени лица към община Варна, установени с влязъл в сила акт. Какво ще рече?

# 666
Много благодаря! И двамата сме на трудов договор...И нямаме неплатени данъци... Изписва ми следното:  участва в класирания с максимален брой 4 точки. Отбелязани са следните критерии:

1) Деца-близнаци
2) Липса на задължения на данъчно задължени лица към община Варна, установени с влязъл в сила акт. Какво ще рече?
След като с бащата сте назначени по трудов договор, трябва да отбележите и това. По 1т се дава за работещ баща и работеща майка, т.е ще имате общо 6т.

# 667
Някой знае ли кога се изписват децата от ясла? И има ли значение дали е прието в градина?

# 668
Някой знае ли кога се изписват децата от ясла? И има ли значение дали е прието в градина?
Родените до м.Август на 30.08. Родените от Септември, в деня, в който навършват 3г.

# 669
  • Варна
Аз с въпрос. Имат ли някакви финансови изисквания, когато започне ясла детето? По скоро ме интересува дали събират пари за играчки, спални комплекти и т.н?

# 670
  • Варна
В Зайо Байо еднократно, при постъпването, ни искаха играчка - от момиченцата - момичешка, от момченцата - момчешка. В началото на всеки месец носим по едно стекче сухи кърпички, един пакет мокри и пакет пластмасови чашки.
За изписването - при нас се попълват декларации кога искаме да изпишат детето, моята е родена март месец, аз писах 31-ви август.

# 671
  • Варна
Pishtolska, наистина колкото по-рано се регистрираш и имаш по-малък номер шанса е по-голям, но при условие, че всички деца са с 5 точки, които са масовите. При вас обаче с колко сте? Щом сте с близнаци , ако нямате неплатени данъци и двамата сте на ТД получавате 6точки, които почти ви гарантират прием веднага особено сега с големите класирания. Поредния номер е важен както вече писах, но на първо място са точките. Ако имате 6 точки вече се борите за място с другите имащи 6 точки, които не са много. Може да видиш и списъците от класиранията. Първо влизат децата с най-много точки и за това и ще видиш как има с много голям входящ номер, но на първо място приети.
За майчинството вече са ти отговорили.

# 672
Дааа точно..Просто съм забравила да отметна...Голяма съм невежа...Благодаря ви много!!!

# 673
Ами аз се надявам,че от класирането Септември може да ни огрее Октомври да започнем.И след като ми приключат майчинските веднага да изляза в платен отпуск.Не ми се губят тия пари не стига,че са малко и,че сме с близнаци..ами и да им ги оставя...доядява си ме..честно казано Simple Smile

# 674
  • Варна
Не съм сигурна, че разбирам правилно системата. Ако съм пуснала детето за класиране от месец юни, но не е прието на класирането на 01.07.2016г, означава ли, че автоматично участва в класирането на 15.07.? Тъй като не виждам никъде опция или отметка, че искам да участва.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт