Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога ще има класиране за ясли?
Какви са изискванията за записване на дете в детска градина или ясла?
Кога ще започне градината и яслата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога ще има класиране за ясли?
-
Какви са изискванията за записване на дете в детска градина или ясла?
За да запишете дете в детска градина, трябва да представите необходимите документи при записването на детето в избраното детско заведение. Тези документи обикновено включват изследвания като чревни, кръв, урина, Васерман и копие от картона с направените ваксини. Освен това може да се изисква заключение от педиатър и други необходими формуляр. Изскванията за служебна бележка при записване на дете в ясла могат да варират. Обикновено се изисква бележка от работодателя, потвърждаваща статуса на служителя. В някои случаи може да е необходима и от втория родител, ако работи. Важно е да се консултирате с директора на конкретната детска градина за точна информация относно изискванията. Изскванията за записване на дете в детска градина варират, но обикновено включват представяне на служебни бележки за родителите, копия от трудовите книжки и копие от акта за раждане на детето. Освен това може да се изискват и изследвания като Васерман за един от родителите. След приемане срокът за потвърждаване на приемането на класираното дете обикновено е 10 дни.
-
Кога ще започне градината и яслата?
-
Какви са критериите за прием в детските ясли?
-
Как мога да разбера предварително колко деца са кандидатствали за конкретна детска градина?
аз съм много доволна от яслата (иглика) , а бях със смесени чувства , малката ходи с кеф , не иска да си тръгва , много пеят , играят , измислят им някакви занимания , там се храни , тук не .. като е в къщи и направо и е скучно , свиква с децата , тук нито пее , нито танцува , а като гледам на клипчетата там как се вихри
а и много нови думи знае вече , а по принцип не говореше 
после там са се извъртели няколко директорки за кратък период и сега не знам какво става. Май всеки месец са се сменяли.

естествено не ти го пожелавам , ако това си помислиш , може би си е до дете , но примерно моето го усетих , че ще е проблемно от много малко , и още на 1,6 г. го записах на частна ясла ,от сутринта до обед , за да свике лека полека и поетапно , там все пак положението е друго - малко деца , много каки , модерни подходи и т.н. , заедно с тях махнахме памперса и т.н. , след това прехода към държавна беше песен , и сега всичко е супер .. с две думи доволна съм много и от двете ясли , и се радвам , че не послушах майка ми ,която настояваше до 3г. да си я гледам вкъщи
постоянно им правят някакви партите , организират им куклени театри , водят ги на походи , екскурзии ,плаж (малко по-големите ) дори изимата ги вадят на вън , може да им разгледате страницата във фейса , мисля има отворени снимки , за да добиете представа за заниманията на децата , ааа а лятото им вадят надуваеми басейни в двора и познайте какво става