Истините за живота, до които достигнахте

• 22 683
  • 203
  •   1
Отговори
# 75
  • Другата България
Да ти кажа и аз докато не срещнах и контактувах с такъв човек не вярвах, че е възможно да го има.
Но го има, за съжаление. И явно не е единствен като те чета. Confused

# 76
Настроена негативно към всички, тя не се свени да клевети, да разиграва театри, да търси косури ....
Онова, в което аз вярвам е, че всеки си заслужава съдбата. Всичко му се случва така, че да му се даде шанса да порасне и да се опита да го преодолее по най-добрия възможен начин. Друг е въпроса доколко успява...

С много неща съм съгласна, които споделихте. И ви благодаря!   bouquet

Научих, че щастливото и безоблачно детство прави сблъсъка с реалността по-тежък затова на детето не трябва да се спестява абсолютно всичко.
Вярвам обаче, въпреки че не съм майка все още и не мога да съдя от личен опит, че всяко дете трябва да има щастливо детство, вълшебно детство, да се чувства обичано и сигурно. Съвсем не визирам разглезено, нито пък отглеждане на цвете в саксия. Едно дете трябва да израсне с усещането, че всичко прекрасно е възможно, а не да бъде с орязани криле от най-ранна детска възраст. Аз имах щастливо детство и съм благодарна за това.
Според мен едно обичано и чувстващо се сигурно дете като възрастен по-лесно ще преодолее трудностите.  Peace

# 77
О, Helau, колко си права за детството! Направо шокът по - късно в живота е ужасен. Peace
Право всичко възможно с децата ми да не стане така...

# 78
Радвам се, че темата ви харесва и се забавлявате! Това беше и моята цел!

И дарбите не са даром, дължат се на заслуги от предишни животи Wink.

Тогава как ще обясниш, че се унаследяват?!  newsm78 Малко е странно до девето коляно в едно семейство предишните им животи да са протекли с еднакви заслуги...  newsm78

Цитат на: utro77 link=topic=853581[b
Фея Кръстница[/b], интересно ми е да разбера доводите ти по отношение на "грижата за ближния е най-възвишената проява на егоизъм".
Грижата за ближния ти носи най-голяма радост.
Точно (червеният текст е моя добавка).

С когото и да съм говорила, всеки се чувства най-добре, след като е помогнал на някому.

Затова, ако сме истински егоисти трябва да помагаме. Да се грижим за околните и за средата в която живеем.

Защото всичко е свързано. И всичко е живо.

А може би грижата за ближния ни носи голяма радост, защото това е същината на нещата - да бъдем добри и да правим добро! Защото често пъти грижата за ближния /човек или животно/ ти разваля удобството, коства ти някакво време и средства. Но вместо да лежиш, ти се грабваш и помагаш...  newsm78

Мне, не мога да го възприема като егоизъм това.

По-голям егоизъм ми е бездействието и пълната безангажираност освен със собствените нужди.

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 14:58 от utro77

# 79
И аз мисля така, но дали винаги обратната страна отвръща със същото ?

# 80
И аз мисля така, но дали винаги обратната страна отвръща със същото ?

Това е без значение за човека, който иска да направи нещо добро.
В друга тема го обсъждахме. Не го правиш, за да ти благодарят.

# 81
Да така е, но остава огорчението.

# 82
  • Талант на 2012,2013 г.
 Много от моите истини до които достигнах горчат.

Моите най-близки хора са особено важни в живота ми.
Обичай децата и родителите си-безценни са.
Мъжът може да е най-добрият стига ти да умееш да му позволиш.
Няма вечно приятелство, има вечни интереси.
Не искай, защото ще ти бъде натяквано до края.
Прави добро, но не тръби за него.
Не се доверявай.
Не се плаши, защото ако нещо трябва да се случи то се случва.

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 17:24 от Марѝ

# 83
Настроена негативно към всички, тя не се свени да клевети, да разиграва театри, да търси косури ....
Онова, в което аз вярвам е, че всеки си заслужава съдбата. Всичко му се случва така, че да му се даде шанса да порасне и да се опита да го преодолее по най-добрия възможен начин. Друг е въпроса доколко успява...

С много неща съм съгласна, които споделихте. И ви благодаря!   bouquet

Научих, че щастливото и безоблачно детство прави сблъсъка с реалността по-тежък затова на детето не трябва да се спестява абсолютно всичко.
Вярвам обаче, въпреки че не съм майка все още и не мога да съдя от личен опит, че всяко дете трябва да има щастливо детство, вълшебно детство, да се чувства обичано и сигурно. Съвсем не визирам разглезено, нито пък отглеждане на цвете в саксия. Едно дете трябва да израсне с усещането, че всичко прекрасно е възможно, а не да бъде с орязани криле от най-ранна детска възраст. Аз имах щастливо детство и съм благодарна за това.
Според мен едно обичано и чувстващо се сигурно дете като възрастен по-лесно ще преодолее трудностите.  Peace
Да уточня - всяко дете заслужава и трябва да има щастливо детство, но не трябва да бъде предпазвано от всичко и да остава с впечатлението, че всички са добронамерени, винаги има кой да помогне, всичко е розово и задължения не съществуват. Точно както каза ти, детето не трябва да се гледа като цвете в саксия, да речем, че по-полезно за него самото би било да се гледа като полско цвете.

# 84
- Няма господ
-От италианските коли по-хубави няма
-Всеки заслужава съдбата си.
-Не трябва да смесваш вода и шоколад

# 85
  • София

Съгласна съм с това, с едно уточнение - искам не значи моля. Не искай, но можеш да помолиш. Peace

# 86
-
-Не трябва да смесваш вода и шоколад
Защо?

# 87
# 88
Мне, не мога да го възприема като егоизъм това.

И аз не мисля, че е егоизъм. На мен ми се е случвало да помагам заради чувство на дълг. Почувствала съм, че е мое задължение да обърна внимание или да се погрижа за нещо; просто съм решила в този момент, че това е минмумът, който съм задължена да направя като човек въобще. Това също мога да го причисля към уроците, които съм научила, тъй като преди много години също предполагах, че всичко се движи заради егоизма ни.

# 89
  • Талант на 2012,2013 г.

Съгласна съм с това, с едно уточнение - искам не значи моля. Не искай, но можеш да помолиш. Peace

Мммдддааа ... Е, аз точно от молба се опарих. И затова съм го включила в списъка. Peace

Общи условия

Активация на акаунт