Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 754
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Замислих се дали Робърт нямаше да си пасне много повече с Брандън

Щяха да свършат девиците в Седемте кралства..  Joy

# 331
Изкоментирахте ли кои са скритите/ изтрити имена в посвещението на Света?

# 332
Изтрити са имената на крал Боб и Джофри, предполагам. Кралете падат като мухи....хе-хе.

# 333
На мен едното име ми се струва, че започва със 'С'.

# 334
  • Варна
Изкоментирахте ли кои са скритите/ изтрити имена в посвещението на Света?

Къде е това посвещение?  Embarassed

# 335
  • Вестерос
Да, кажете, че и аз не знам за какво става дума  Thinking

П.П. МОля, дайте линк към втория тест

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 22:09 от Tiffany Aching

# 336
Страницата преди Пролога в Свят на огън и лед. Слагам снимка. Обърнете внимание под името на Томен.
http://upload.bg/?get_file=e1912b8767b73960a8e6e73331968141fb2490e1&inline

# 337
  • Варна
Страницата преди Пролога в Свят на огън и лед. Слагам снимка. Обърнете внимание под името на Томен.

Ха-ха вярно..
Отпред се вижда Д, а в края т, значи е писал и Робърт и Джофри, преди да напише отгоре Томен.
Не бях забелязала, много хитро са го измислили.. Laughing Направо добавя автентичност към измислената история.

# 338
  • Вестерос

Joy Joy Joy

# 339
Само аз ли виждам "С"? Тъкмо започнах Света и съммпрочела точно 5 стр. Навлизам все още в материята с молив в ръка Simple Smile Simple Smile Simple Smile , но възможно ли е това четиво да е било посветено на крал, за който все още не знаем, че е управлявал?

# 340
  • Вестерос
Виждам Т накрая, което явно е от Робърт. Д в началото за Джофри. С не виждам.

# 341
Книгата е започната след Бунта на Робърт и е завършена преди смъртта на Тивин. Личи си, че симпатиите са наклонени към него.
Имената на Робърт и ДЖофри се виждат под това на Томен. Няма мистерии и скрити крале, а заврънтулка някаква в шрифта на българското издание.

# 342
Ех, така се надявах да запълним още една дупчица от пъзела Simple Smile . А предполагам не сте пропуснали да изкоментирате името на крал Томен там Simple Smile .

# 343
  • Варна
Надяваше се автора на Света тайно да подкрепя Станис ли? Laughing
А Томен фигурира, защото в момента на написването той е краля на ЖТ.

# 344
Сега забелязах, че в една от главите на Джон - петата от Игра на тронове - където Сам му разказва за баща си и какви неща са му се случвали докато е бил в Рогов хълм, има няколко изречения, които са пропуснати при превода в българската версия. Понеже аз нямам хартиен носител, а съм го чела от Читанка, може ли някой да провери дали и в книгата са изпуснати? Става въпрос за това:

Скрит текст:
One man had him sleep in his chainmail to make him more martial. Another dressed him in his mother's clothing and paraded him through the bailey to shame him into valor. He only grew fatter and more frightened, until Lord Randyll's disappointment turned to anger and then to loathing. "One time," Sam confided, his voice dropping from a whisper, "two men came to the castle, warlocks from Qarth with white skin and blue lips. They slaughtered a bull aurochs and made me bathe in the hot blood, but it didn't make me brave as they'd promised. I got sick and retched. Father had them scourged."

Общи условия

Активация на акаунт