Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 640
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Аз да се върна на новите 2 дестинации. Освен Ланиспорт, другото странично мисля, че ще е Кулата на радостта.

Объркала си темата.. Laughing
Да, щом има каст на Артур Дейн, вероятно ще има Кулата.

# 436
Попаднах на интересни спекулации, че Светлоносецът е Стража, а Джон е в ролята на Нисса-Нисса.
Въпросът е кой е преродения Азор Ахаи. Теорията се базира на частта от клетвата на Стража:
Цитат
I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men.
Светлоносецът е Lightbringer. Стражът се кълне да носи светлината, Стражът пронизва Джон. Този, който стане следващия ЛК е Азор Ахаи? Twisted Evil

Тогава битката при Юмрука става много интересна от гледна точка на символиката.

# 437
  • Варна
Кое имаш предвид?

# 438
Ако Стража е Светлоносец, Юмрука държи меча. Игра на думи.

# 439
  • Вестерос
Аз да се върна на новите 2 дестинации. Освен Ланиспорт, другото странично мисля, че ще е Кулата на радостта.

Объркала си темата.. Laughing
Да, щом има каст на Артур Дейн, вероятно ще има Кулата.

Права си, така е като се четат едновременно  Joy

# 440
И с тая Кула на радостта има толкова неясноти,никой не може да ме убеди че великолепната седморка Grinning е преборила трима от най-добрите рицари за своето време-Сир Артър Дайн, Меча на утрото, Сир Осуел Уент ,свирепият стар сир Джеролд Хайтауър, Белия бик, Лорд-командирът на кралската гвардия.Много въпроси без отговори има там засега.Защо са били там и тримата,един нямало ли е да бъде достатъчен?Дори един от тях би бил достатъчен да се обърне битката при Тризъбеца.

# 441
О, има много съмнителни неща около Кулата на Радостта, да.
Много силно впечатление ми направи Нед, когато се стресна при вида на белите плащове. Това не е реакция на човек, победил Артър Дейн. Според текста, ако не е бил Хауланд Рийд, Дейн е щял да го убие. Заради това си мислех в началото, че Хауланд го е прострелял със силно отровна стрела, и през ум не ми е минало, че Нед може да е победил в честен двубой-абсурд.
А може и участниците да са заминали зад Вала. Тази част от теорията на Модести Малтийз много ми допада.

Много добър е въпроса какво правят трима бели плащове в Дорн? Ясно е, защо не са при Ерис- били са на страната на Регар, ( Джейми не е бил наясно с никакви конспирации) но зашо не са на Тризъбеца с него?

# 442
  • Варна
Това за Джон в ролята на Нисса-Нисса не ми се връзва много, най-вече защото АА е убил най-скъпото си. Атентаторите на Джон си бяха негови "братя", но в никакъв случай най-близките му приятели. Ако между тях бяха Ед Скръбния, Сам, майстер Емон - тогава бих приела. Може наистина Стража да е Светлоносеца, но ако е така, тогава жертвата тепърва предстои. Хм.
Белите плащове пазят наследник на Регар, тогава има логика. Или още по-точно - пазят нещо по-ценно от наследника Егон. Все пак Регар е прочел нещо и се е юрнал да става воин. Вероятно предсказание, свързано с настъпващата зима, ПГ, АА? Хайде Мартин най-сетне да се размърда, въпреки че не очаквам кой знае какви отговори в шеста книга, най-много още повече да ги забърка  Mr. Green

# 443
Аз досега не съм чувал трима човека, камо ли пък един да обръщат битка.  На 100% съм сигурен, че Робърт и компания си печелят битката при Тризъбеца, ако ще и цялата Кралска гвардия да е била там.
Време им е било на Таргариените да падат и т'ва е  Peace Или искате да кажете, че 4 от големите домове ще загубят битка само срещу Таргариен и Дорн  Joy

# 444
  • Варна
Аз досега не съм чувал трима човека, камо ли пък един да обръщат битка.  На 100% съм сигурен, че Робърт и компания си печелят битката при Тризъбеца, ако ще и цялата Кралска гвардия да е била там.
Време им е било на Таргариените да падат и т'ва е  Peace Или искате да кажете, че 4 от големите домове ще загубят битка само срещу Таргариен и Дорн  Joy

Естествено, че един човек може да обърне битка.
Мотивацията е важно нещо.
Това е и била причината Таргариен да загубят. Силите са били изравнени. Принцът им  е бил убит, което действа деморализиращо на войската. Спомни си хитростта Гарлан да облече бронята на Ренли в битката при Черна вода - всички, които са били за Ренли и са се присъединили към Станис са хвърлили оръжията.

Не са били 4 дома само срещу Таргариен и Дорн, Предела е бил на страната на Таргите, а те са сериозна сила,
Речните земи не са участвали с цялата си сила, Дари, които тогава са били могъщ дом, макар и васали на Речните земи са се били за Таргариен.

Това за Джон в ролята на Нисса-Нисса не ми се връзва много, най-вече защото АА е убил най-скъпото си. Атентаторите на Джон си бяха негови "братя", но в никакъв случай най-близките му приятели. Ако между тях бяха Ед Скръбния, Сам, майстер Емон - тогава бих приела. Може наистина Стража да е Светлоносеца, но ако е така, тогава жертвата тепърва предстои. Хм.

Е, Сам и майстер Емон няма как да участват (не, че биха се съгласили), но определено ората които гио убиха бяа със сълзи на очи, т.е. това не е било лесно решение.

# 445
Значи Стражата ще ги мотивират повече от принца им?
 newsm78
Да, но във въпросната битка основните сили са от кралските земи и Дорн, по-голямата част от войската на Тирел е обсадила Бурен край.
Щеше да е нечестно ако бунтовниците загубят войната,

# 446
Просто нямаше да има двубой Робърт срещу Регар и имаше голям шанс Робърт да бъде убит.

# 447
Баристан нали е бил там. Съмнявам се при такава битка най-добрите рицари да седят и неотлъчно да пазят принца вместо да се бият.

# 448
Около краля/принца/лорда по време на битка винаги са най-добрите воини,за да му пазят гърба.
Ако Регар е имал наистина намерение да детронира баща си,Бунтът на Робърт е едно голямо мазало,а за "управлението" му да не говорим.Мисля си,че Нед неслучайно се прибира в ЗХ и стои някак дистанциран от Робърт.
Ако в 6 книга ще се разкрива произходът на Джон,чичо трябва да хвърли светлина какво се е случило в тая прословута радостна кула.И защо се казва Кулата на радостта - едва ли е случайно.

# 449
Повечето лордове/крале по време на битка стоят настрана и само дават нареждания. Пример Станис/ не този в сериала/, Тивин... Но като цяло си права. Само че пак съм сигурен, че развитието на битката щеше да бъде такова. Робърт може би нямаше да убие Регар, обаче победата пак щеше да отиде при същия отбор.
Скрит текст:
Мисля си,че Нед неслучайно се прибира в ЗХ и стои някак дистанциран от Робърт.
Става въпрос, за след като втория става крал, нали?
Това не мисля, че е някакво изключение, Старк като цяло са си дистанцирани "Старките никога не са се интересували от това, което става южно от Шийката — Никога." Възможно е и при Нед да е умишлено де, но знаем, че не храни никакви лоши чувства към Робърт, даже обратното.

Общи условия

Активация на акаунт