Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 609
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Е, нали всички сме наясно, че на Мартин му е трябвало да не я оженят за Робърт.... Wink
Ако приемем, че Лиана е имала глас в тая история, защо въобще се е съгласила на годеж? Не го е искала Робърт, освен това лорд Рикард е имал други, политически занимавки. Защо е сгодявал Брандън чак в Речните земи? Досега са се женели за местни северняци, като им погледне човек родословието.

Другата възможност е, че чакат девойката "да процъфти", и тогава я женят. На някои им се случва късно.

С отвличането на Лиана целия преврат отива на кино обаче. Варис би могъл да знае, но ще разберем ли....

Всички малки Старки са варги, да. Роб нямаше възможност да развие способността, но нямаме негова гледна точка, за да видим дали е имал като проявите на Джон и Аря. Бран е различен. За Санса ще видим.

Нед защо го намесвате? Той кога е имал вълк?

Джон Сноу е мъртъв. Кит може да се върне като някой друг, но няма да е Сноу.  

# 481
Намесата на Нед беше в шеговит тон. Плюс това не е задългително да имаш вълк, че да си варг.
Лиана е била разцъфнала, защото година след турнира евентуално ражда дете. Т.е. на 15 г. Не е била малка за тогавашните разбирания. На колко женят Санса за Дяволчето?
Относно Кат, мисля че тя самата споменаваше някъде, че се е омъжила късно. Но не съм сигурна.
Дези, хареса ми как подчерта Сняг в този смисъл. Имаш ли някаква теория като какъв би се събудил Джон?

# 482
  • Варна
На колко женят Санса за Дяволчето?
Относно Кат, мисля че тя самата споменаваше някъде, че се е омъжила късно. Но не съм сигурна.

Няма такова нещо за Кат.
Санса я омъжиха преди да навърши 13 при особени обстоятелства - женитбата беше наложителна.
Но дори Тирион я смяташе за твърде млада..То и лейди Ермесанда я ожениха като бебе, а Томен на 8, но това са по скоро под влияние на обстоятелствата.
Другото , което е, Робърт живее все още при Джон Арин, нали така.. Може би това е била пречката, трябвало е да се премести в Бурен край и тогава да се ожени.  Странно е, че до такава възраст е бил там.

# 483
Някъде Мартин беше казал, че варгите са тези, които си имат вълчища. Останалите са кожоменци? skinchangers. Варгите са кожоменци от особена порода, един вид.

Нямам теория за завръщането на Джон, предполагам, че ще бъде върнат в една или дрига форма, но заради постоянното повтаряне на Дейвид Нътър, че "Джон Сноу е мъртъв", не "Джон е мъртъв" ме кара да си мисля, че Кит ще се върне със друга самоличност.

За книжния Джон си мислех, че ще бъде върнат/излекуван когато пристигнат Робин Райгър и Дезмънд Грел, и че ще приеме себе си като Джон Старк, крал на Севера.
В шоуто обаче линията със завещанието на Роб го няма, току виж се излюпил Джон Старгариен. Кит ще участва под някакво название, различно от Джон Сноу. Дано не е Краля на Зимата.  Twisted Evil

Нали точно "прочутия" Тирек беше оженен за Емерсанда? Бързо и изчезна. Нейният брак, както и на Санса бяха насилствено изземане на замъци и земи, като короната се разпореждаше с тях.
Единственото разумно обяснение е, че Лиана е протестирала, и е имало период на наливане на разум...знам ли. Thinking

Преди около седмица попаднах на дискусия при еретиците, където бяха единодушни, че Куайте е излюпила драконите на Дани. Аз къде съм спала, че съм го изпуснала това?
Дани влезе в огъня, защото звездите и говорили, а Куайте (Морска звезда) и е говорила чрез свещите. Нямам време да проверя, защото чета третия Малазан и ме грабна веднага.

# 484
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Дани влезе в погребалната клада на хала заедно със яйцата, те се излюпиха от нечовешката топлина, и тя излезе след това с трите дракончета на ръце (по едно на всяко рамо и сучещи от гърдите и).

# 485
Дани влезе в погребалната клада на хала заедно със яйцата, те се излюпиха от нечовешката топлина, и тя излезе след това с трите дракончета на ръце (по едно на всяко рамо и сучещи от гърдите и).

Да де, но по нечие внушение. Не е имала намерение да се самоубива, а така изглеждаше на първо четене. Кой нормален човек влиза в огън, бил то и Тарг. Не са огнеупорни все пак.

На Бран му говореше Триоката врана, на Дани и шепнеха звездите.

# 486
Прочетох  двете последни глави за Денерис от Игра на тронове, не намерих внушения, но нямам време да чета повече, моля ако някои е по-запознат да коментира.

# 487
  • Вестерос
Бран е потвърден за новия сезон, лошо ми е като си помисля какво могат да нацвъкат д2 и да провалят и тази линия.  ooooh!

За Дани аз не бях останала с впечатлението , че някой я кара да го прави, но ест може и да греша.

# 488
  • Варна
Аз въобще нямам време тези дни, но обещавам да разгледам възможността за намеса на Куайте. Когато ми остане време... Confused Не ми е минавало през ума.. Thinking

# 489
Утре на плажа ще преговарям Денерис и ще споделя, ако намеря нещо. Пак не е късно да ги питам в темата, но сега сайта е недостъпен.

# 490
  • Варна
Денерис се срещна с Куейте след като излюпи драконите - в Карт. Не виждам как би могла да й въздейства. Обаче още преди това си падаше по вряла вода, гушкаше яйцата, след като са били на огъня и бестрастно каза за "коронования" си брат - "той не е истински дракон".
Може би на подсъзнателно ниво е разбрала, че няма опасност да изгори. Но и какво й беше останало? Синът й и Дрого - мъртви, халазара се разпръсна, останаха само роби, старци, слабаци и тук-там по някой воин. Може да е играла "ва банк", един вид нямаше какво да губи. Иначе щеше да живее в Дош халеен докато й окапят зъбите...

# 491
Много ми харесва израза, който тя ползва "Погледна ли назад, умирам".

# 492
Имаше специална връзка между Денерис и яйцето на Дрогон още докато беше вкаменено, но дали не беше пак инспирация от другаде...Беше в главата когато прекосяваха Дотракското море и тя реши, че е по-добре са се самоубие, отколкото да живее по този начин. Но същата нощ яйцето се обади, и на другия ден тя се съвзе и и дойдоха силите отново. Там се "прероди" един вид. Дали Куайте не я навести чрез драконов сън, в крайна сметка и БР се разхожда из хорските сънища....
Физически Куайте се появи в Карт, но и БР физически се появи в пещерата в пета книга, а си фигурираше от първата като Триоката врана.

# 493
  • Варна
Да, ама Бран непрекъснато сънуваше Триоката врана, имаше предчувствия - за смъртта на Нед, за превземането на ЗХ, докато при Денерис нямаше такива индикации, или поне аз не се сещам. Пак трябва да си препрочета книгите...
Бтв, помня, че обсъждахме имената на конете и какво означават. А обсъждали ли сме Кръв на Рамзи и Чест и Слава на Джайм?

# 494
Бтв, помня, че обсъждахме имената на конете и какво означават. А обсъждали ли сме Кръв на Рамзи и Чест и Слава на Джайм?
Аз не си спомням, но пък отскоро пиша тук.

Общи условия

Активация на акаунт