Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 527
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
hahaha hahaha hahaha
Обижда Лиана, ти четеш ли се!?
Ами има един много готин фен-арт, който показва колко се е притеснила Лиана, когато и е поднесъл букета. Както ти казах - хората може да си помисля безброй работи. Че са били любовнци, че принца е преластил поредната лейди, те нормалните хора не му знаят идеалите на Регар, и че не е такъв. И да нея също я хваща срам, че дава букета на нея, а не на жена си  Peace

ty47,  ами да един арест нямаше да бъде толкова фатален.. Арест, даже може и някакви мъчения, но не и екзекуция. Представи си го тоя вариант, просто го заключват и измъчват, след това Рикард отива с 200те северняци- взима си го и изобщо няма да стават драми. Ама Ерис е луд, а явно и доста глупав. Реално брат трябва да си чисто ненормален, за да екзекутираш наследника на най-стария Велик дом, който ти е бил верен във всички граждански войни досега и то просто от гордост, защото знаем, че Ерис изобщо не е обичал Регар. Предпочитал е Визерис, явно е усещал, че ще стане луд колкото него.
И та да, ако елементарно ниво на разсъждения е имал този човек щеше да си седи на трона още, ама...

# 571
Но е странно наистина, да подредиш така малко момче, което не ти е в категорията. Какво е имал да си доказва Брандън...
Как какво. Брандън е бил едно към едно с Робърт. Мъжкар. Как ще позволи някакво лапе да го предизвиква на дуел, което отгоре на всичко не може да му стъпи на малкия пръст откъм земи и престиж.

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 01:59 от Оберин Мартел

# 572
hahaha hahaha hahaha
Обижда Лиана, ти четеш ли се!?
Ами има един много готин фен-арт, който показва колко се е притеснила Лиана, когато и е поднесъл букета. Както ти казах - хората може да си помисля безброй работи. Че са били любовнци, че принца е преластил поредната лейди, те нормалните хора не му знаят идеалите на Регар, и че не е такъв. И да нея също я хваща срам, че дава букета на нея, а не на жена си  Peace
Shocked newsm78 Shocked newsm78

Още един автор на фен-фикове, чудя се с магнит ли ви привличаме???   Mr. Green
Ако има някъде обява да вземем да я изтрием?

# 573
Прерогатив на принца е да прави каквото си пожелае, без да се интересува от мнението на останалите. Изобщо не е длъжен да ходи на пръсти заради хорското мнение.

В темата се осланяме на текста, без фен фикове и изсмукани от пръстите интерпретации.

"Мъжкар" който подскача като ощипана госпожица всеки път като му накривят капата...Импулсивен тип без грам стратегическа мисъл в главата. Мъжкар като Робърт? За бикове и добитъци ли говорим или за хора?

Съвсем целенасочено ги е убил Ерис, много добре е знаел какво прави, и е имал шанс да спечели войната. Ако не се беше гаврил с Тивин, нещата щяха да се развият другояче.

# 574
Съвсем целенасочено ги е убил Ерис, много добре е знаел какво прави, и е имал шанс да спечели войната. Ако не се беше гаврил с Тивин, нещата щяха да се развият другояче.

Абсолютно, наивно е да се смята, че Ерис не е бил наясно какво целят великите лордове с браковете между децата си...
Регар също не е идиот, като се вземат предвид последствията, кристално ясно е, че браковете не са само срещу Ерис, а срещу Таргариените въобще.
По чия идея са браковете ме чопли, засега смятам, че инициативата идва от Цитаделата, и това ми напомня отново на Танцът 150 години по-рано

# 575
Според лейди Барбри е от Цитаделата, и имам усещането, че Мартин нарочно ни посочва натам. Понеже не е очеизвадно си мисля, че не е червена херинга.

# 576
Мда нейните думи не са извадени от контекста, ако се добавят и думите на Марвин, ако внимателно се прочетат повестите и се вкара и в уравнението интересната избирателна лоялност на майстер Крессен и на майстер Лувин, картинката на Цитаделата като регулатор на събитията почва да се очертава.

# 577
  • Варна
Кой стои зад Цитаделата?
Тя се ръководи от конклав, който съответно се ръководи от сенешал, който се избира всяка година. Т.е. начело не се задържа дълго определена личност и за да води определена политика  дълго време, очевидно има ръководител в сянка. Хайтауър?

Как какво. Брандън е бил едно към едно с Робърт. Мъжкар. Как ще позволи някакво лапе да го предизвиква на дуел, което отгоре на всичко не може да му стъпи на малкия пръст откъм земи и престиж. Защото хората може да мислят Старк за беден дом, но това е доста далеч от истината. Съкровищниците са им пълни със сребро, това, че не са богати колкото Ланистър изобщо не ги прави беден дом. Никой от Големите домове не е беден повярвайте.

Брандън не само е позволил на лапето да го предизвика на дуел, но дори е участвал в него. И го е ранил смъртоносно въпреки обещанието си.  Какво общо има кой колко е богат?

# 578
Кой стои зад Цитаделата?
Тя се ръководи от конклав, който съответно се ръководи от сенешал, който се избира всяка година. Т.е. начело не се задържа дълго определена личност и за да води определена политика  дълго време, очевидно има ръководител в сянка. Хайтауър?
Не виждам кой друг към настоящият момент.
POV на Сам от новата книга се очертава да е изключително интересно

# 579
Ти май не си чел Светът на Огън и Лед. Там има повече за турнира в Харенхол.
Е какво толкова е станало, Регар и е дал венец на Лиана, ней-вероятно за да я награди за победата и като анонимен участник (рицаря на смеещото се дърво).
Не знам за Оберин, но аз не съм чела Светът. Какво значи "победата и"? Лиана да не би да е участвала тайно в турнира?  newsm78

# 580
  • Варна

Не знам за Оберин, но аз не съм чела Светът. Какво значи "победата и"? Лиана да не би да е участвала тайно в турнира?  newsm78

Ако помниш "приказката", която Мийра разказа на Бран за турнира в Харънхъл. Там се появява дребничък рицар, който не сваля шлема си и предизвиква скуайърите, които са нападнали Хоуланд.
Предполага се, че този рицар е Лиана. Всъщност почти сигурно е, че е тя, поради липса на други кандидати.

# 581
Ерис е възложил лично на Регар да открие кой е тайнственият рицар, ами явно го е открил, но го е запазил за себе си

# 582
  • Варна
Ерис е възложил лично на Регар да открие кой е тайнственият рицар, ами явно го е открил, но го е запазил за себе си
Може и да е открил, че е Лиана и наистина венеца да е бил в чест на дръзката и постъпка, а не от любов..
И в крайна сметка бащата на Джон да е наистина Артур Дейн, а Регар да е бил на другия бряг..  Mr. Green
Дали Регар е тръгнал да търси сам?

Робърт и Лонмаут също са тръгнали да търсят рицаря, дори преди Регар.. Може Лиана сама да е решила кой да я намери.. Thinking

# 583
Робърт и е бил прозрачен и достатъчно лесен за манипулиране, Регар е този който се е върнал с щита.
Може Лиана да е била фенка на музикалните дарби на Регар...  Wink

Но според мен нещата са по-дълбоки, продължавам да си харесвам теорията, че Хоуланд им е предал съобщение от Острова на Ликовете, също така да не забравяме, че на следващата година Лиана е "отвлечена" пак в този район... Тръпна Бран да види по дървофона какво се е случило.

# 584
  • Варна
Няма намек  за съобщение, нито в Света, нито в приказката на Мийра.

Още от календара на Магали. Тирион при Черна вода:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт