Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 531
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Няма намек  за съобщение, нито в Света, нито в приказката на Мийра.
Няма намек за съобщение и вероятно има причина затова, мотивацията на Регар за абсурдната му постъпка, все още е неясна, защото, ако е поискал Лиана за жена, не виждам как лорд Рикард би му отказал, въпреки, че е сгодена за братовчед му.
Хоуланд е прекарал достатъчно време на Острова и от него направо отива на турнира, няма как да не е свързано с последвалите събития.

Скрит текст:
— Срещнал ли зелените човеци?
— Да — каза Мийра, — но това е друга история и няма да ти я разказвам. Моят принц ме помоли за рицари.
— Зелените човеци също са добри.
— Така е — съгласи се Мийра, но нищо повече не каза за тях. — През цялата зима езерният мъж останал на острова, но когато пукнала пролетта, чул как го зове широкият свят и разбрал, че е време да си тръгва. Кожената му лодка си стояла там, където я бил оставил, така че той се сбогувал и заплувал към брега. Гребал и гребал, и накрая видял далечните кули на замък, който се издигал край езерото. Колкото повече приближавал, кулите ставали все по-високи, докато накрая не разбрал, че това трябва да е най-големият замък в целия свят.

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 16:44 от Бумър

# 586
  • Вестерос
Ерис е възложил лично на Регар да открие кой е тайнственият рицар, ами явно го е открил, но го е запазил за себе си
Може и да е открил, че е Лиана и наистина венеца да е бил в чест на дръзката и постъпка, а не от любов..
И в крайна сметка бащата на Джон да е наистина Артур Дейн, а Регар да е бил на другия бряг..  Mr. Green
Дали Регар е тръгнал да търси сам?

Робърт и Лонмаут също са тръгнали да търсят рицаря, дори преди Регар.. Може Лиана сама да е решила кой да я намери.. Thinking

Да, по-скоро "Евала"

# 587
Аз точно така го разбирам венеца, като едно голямо "Браво!". Няма внезапни влюбвания там. Е, Лиана и тя се е разплакала на песните на Регар, но всички девойки са ревяли при изпълненията му, Церсей включително. Регар е бил...Елвис на Вестерос.  Joy

А трипръстите са намесени със сигурност, няма случайности там.
По-скоро бих вярвала, че Ерис сам е отвлякъл Лиана, т.е. отвлекли са я по негова заповед, за да смачка фасона на противника.
Много е странна липсата на емоция от страна на Нед относно Регар. Подозрително чак. Той не е безчувствено дърво, особено когато се отнася за семейството му.

# 588
  • Варна
Е, не..Ерис, не.

Още от календара на Магали Вилньов, Пурпурната сватба
Май художничката си пада по Ланистърите.  Wink

Скрит текст:

# 589
Прерогатив на принца е да прави каквото си пожелае, без да се интересува от мнението на останалите. Изобщо не е длъжен да ходи на пръсти заради хорското мнение.
"Мъжкар" който подскача като ощипана госпожица всеки път като му накривят капата...Импулсивен тип без грам стратегическа мисъл в главата. Мъжкар като Робърт? За бикове и добитъци ли говорим или за хора?
Съвсем целенасочено ги е убил Ерис, много добре е знаел какво прави, и е имал шанс да спечели войната. Ако не се беше гаврил с Тивин, нещата щяха да се развият другояче.
Без да се интересува от мнението на останалите? Joy Като бъдещ крал точно това трябва да прави всъщност, да се сближава с големите домове и да им покаже, че няма нищо общо с баща си.
Аз спомен да са му накривявали капата нямам, ако имаш сподели, моля те.
1001% е знаел какво прави, сигурен съм  Laughing Как пък реши, че ще са различни нещата ако Тивин е бил на негова страна, нищо нямаше да е различно с 12те му хиляди  Crossing Arms
Ти изкара Ерис съвсем нормален и трезвомислещ човек, което е доста далеч от характера, който Мартин описва  Laughing

# 590
Още един автор на фен-фикове, чудя се с магнит ли ви привличаме???   Mr. Green
Ако има някъде обява да вземем да я изтрием?
Ми напълно е нормално да се притесни, всички са се притеснили включително тя, даже и цитат може да успея да намеря. Кое му е нормалното да дадеш короната на различна жена при положение, че си женен и жена ти присъства.? Всички погледи са гледали само нея, коя жена не би се притеснила?
Намека го схванах, но няма как да се засегна, всичко което  пиша съм го прочел в книгите и нищо не си измислям, говоря с факти и цитати.

# 591
По-скоро бих вярвала, че Ерис сам е отвлякъл Лиана, т.е. отвлекли са я по негова заповед, за да смачка фасона на противника.
Много е странна липсата на емоция от страна на Нед относно Регар. Подозрително чак. Той не е безчувствено дърво, особено когато се отнася за семейството му.
Как точно отвличането на едно 16 годишно момиче ще смачка фасона на противника newsm78
Тримата, който пазят Кулата на радостта са верни на Регар, а не на Ерис.
Ами повечето хора смятат, е е тръгнала по собствено желание, дали от любов или по друга причина все още не е ясно,  Лиана казва това на Едард, докато умира и това обяснява липсата на омраза от Нед към Регар.
Цитат
Няма намек за съобщение и вероятно има причина затова, мотивацията на Регар за абсурдната му постъпка, все още е неясна, защото, ако е поискал Лиана за жена, не виждам как лорд Рикард би му отказал, въпреки, че е сгодена за братовчед му.
Всъщност ще му откаже. Рикард сам ще си реши за кого иска да ожени Лиана. Нали ако вече е бил планиран бунт срещу Таргариен, Рикард няма да иска да жени дъщеря си за престолонаследника.
Също забравяш факта, че честта на Робърт щеше да бъде накърнена, а той е чувствителен на тая тема.
Такива неща не се случват, царската династия уважава васалите си и не се гаври с тях. Това във Вестерос го няма.

Цитат
Брандън не само е позволил на лапето да го предизвика на дуел, но дори е участвал в него. И го е ранил смъртоносно въпреки обещанието си.
Какво значи е позволил да го предизвика на дуел?

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 02:35 от Оберин Мартел

# 592
  • Варна
Още един автор на фен-фикове, чудя се с магнит ли ви привличаме???   Mr. Green
Ако има някъде обява да вземем да я изтрием?
Ми напълно е нормално да се притесни, всички са се притеснили включително тя, даже и цитат може да успея да намеря. Кое му е нормалното да дадеш короната на различна жена при положение, че си женен и жена ти присъства.? Всички погледи са гледали само нея, коя жена не би се притеснила?
Намека го схванах, но няма как да се засегна, всичко което  пиша съм го прочел в книгите и нищо не си измислям, говоря с факти и цитати.

Жена му е тази,която трябва да се притесни, не Лиана.
Във Вестерос не е толкова фатално да си любовница на краля или да те подозират за такава.
Много примери мога да дам.. Една Блакууд бяха обучили специално заради Егон 5 .
За Джоана и другите дами на Рела също има слухове и това не води до скандал и обида. Освен за Рела.

# 593
  • Варна

Цитат
Брандън не само е позволил на лапето на го предизвика на дуел, но дори е участвал в него. И го е ранил смъртоносно въпреки обещанието си.
Какво значи е позволил да го предизвика на дуел?

Ами да беше дал коректен цитат с твоето и моето мнение. Ти първи го написа това за позволението.

Много йезуитски пишеш в темата. Ако ти се води смислен диалог не залитай по заяжданията и намали хилещите емотикони. Няма смисъл да пълним темата със спам като демонстрация на остроумие.

# 594
Прерогатив на принца е да прави каквото си пожелае, без да се интересува от мнението на останалите. Изобщо не е длъжен да ходи на пръсти заради хорското мнение.
"Мъжкар" който подскача като ощипана госпожица всеки път като му накривят капата...Импулсивен тип без грам стратегическа мисъл в главата. Мъжкар като Робърт? За бикове и добитъци ли говорим или за хора?
Съвсем целенасочено ги е убил Ерис, много добре е знаел какво прави, и е имал шанс да спечели войната. Ако не се беше гаврил с Тивин, нещата щяха да се развият другояче.
Без да се интересува от мнението на останалите? Joy Като бъдещ крал точно това трябва да прави всъщност, да се сближава с големите домове и да им покаже, че няма нищо общо с баща си.
Аз спомен да са му накривявали капата нямам, ако имаш сподели, моля те.
1001% е знаел какво прави, сигурен съм  Laughing Как пък реши, че ще са различни нещата ако Тивин е бил на негова страна, нищо нямаше да е различно с 12те му хиляди  Crossing Arms
Ти изкара Ерис съвсем нормален и трезвомислещ човек, което е доста далеч от характера, който Мартин описва  Laughing

Нямаше да е различно ли? Другия път.
Да ти показвм нещо?  Stop Ти не можеш ли да четеш с разбиране?
В тази тема ни интересува текста, а не дребни заяждания. Не се вписваш в културата на общуване и излишно се пищовиш.

# 595
От това, което чета общо взето разбирам, че повечето от вас не вярват, че Регар е отмъкнал Лиана, защото я е харесал (или се е влюбил).
Човекът е певец, може би романтик Simple Smile Всички ли са роботи във Вестерос? Един няма който да се е оженил по любов.
Може да е малко в стил Санса ама на мен ми се иска да има поне един, който да е направил нещо от любов, а не от жажда за власт или други изгоди.

# 596
Регар Таргариен е повярвал, че е човек с Мисия след като е прочел предсказанието, всички негови постъпки трябва да се анализират в тази светлина.

# 597
  • Вестерос
И аз мислех като теб, но ме открехнаха тук каква му е истинската цел на Регар и ми стана смотан след това. Все пак може и любов да е имало от страна на Лиана и да е нямало изнасилване, но от страна на Регар е било друго, но не и любов.

# 598
Сещате ли се някой да се е оженил по любов? Май наистина няма такъв Sad

# 599
  • Вестерос
Което е нормално, до преди 100 години така е било прието.

Общи условия

Активация на акаунт