Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 527
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Сещате ли се някой да се е оженил по любов? Май наистина няма такъв Sad

Роб, Тирион. Mr. Green
Според някои Тивин и Джоана.
Всички деца на Егон 5 са се оженили по любов.

# 601
Доран и Меларио, ясно е и какво става любовта когато приключи

# 602

Освен едно. Както и самият Егон 5.
Според някои също и Егон 1 и Ренис.
Не знам дали Демон и Ренира се броят.

# 603
Сещате ли се някой да се е оженил по любов? Май наистина няма такъв Sad

Роб, Тирион. Mr. Green
Според някои Тивин и Джоана.

Замислих се и аз за Тивин, ама не го виждам, като някой способен на подобно чувство.

# 604
  • Варна

Замислих се и аз за Тивин, ама не го виждам, като някой способен на подобно чувство.

Според мен е напълно способен. Той е суров, но разумен човек без психични отклонения. Защо да не бъде способен? Особено в млада възраст.

Освен едно. Както и самият Егон 5.

Егон 5 също се е оженил по любов.  Предполагам, че казваш че Рела, която се жени за Ормунд Баратеон, не се е оженила по любов. За нея знаем твърде малко така или иначе, да не кажа почти нищо..

# 605
За Тивин- в млада възраст може би. Може и след смъртта на жена си да е станал толкова суров... Въпреки всичко той се държи доста кофти не само с Тирион, а с всичките си деца. Не съм го видяла да покаже обич или привързаност към някого освен към герба и името си.

# 606
  • Варна
За Тивин- в млада възраст може би. Може и след смъртта на жена си да е станал толкова суров... Въпреки всичко той се държи доста кофти не само с Тирион, а с всичките си деца. Не съм го видяла да покаже обич или привързаност към някого освен към герба и името си.
Май любящите бащи във Вестерос са рядкост. Възпитавали са децата по друг начин, то даже и в БГ имаме приказка, че дете се целува само когато спи (с която не съм съгласна)
Освен това Тивин го виждаме само през очите на неблагодарните му деца. 

# 607
Жена му е тази,която трябва да се притесни, не Лиана.
Във Вестерос не е толкова фатално да си любовница на краля или да те подозират за такава.
Много примери мога да дам.. Една Блакууд бяха обучили специално заради Егон 5 .
За Джоана и другите дами на Рела също има слухове и това не води до скандал и обида. Освен за Рела.
Скрит текст:
— Както заповядате. — Белият рицар подбираше думите си внимателно. — Принц Ерис… като млад се беше увлякъл по една дама от Скалата на Кастърли, братовчедка на Тивин Ланистър. Когато тя и Тивин се ожениха, баща ви изпи твърде много вино на сватбения пир и го чуха да казва колко жалко било, че правото на господаря на първата нощ е премахнато. Пиянска шега, нищо повече, но Тивин Ланистър не беше човек, който да забрави такива приказки или… волностите, които баща ви си позволи при отвеждането на булката към брачното ложе. —
Явно обидени все пак е имало Simple Smile))

# 608
Много йезуитски пишеш в темата. Ако ти се води смислен диалог не залитай по заяжданията и намали хилещите емотикони. Няма смисъл да пълним темата със спам като демонстрация на остроумие.
Така е , извинявам се на всички.

Нямаше да е различно ли? Другия път.
Да ти показвм нещо?  Stop Ти не можеш ли да четеш с разбиране?
В тази тема ни интересува текста, а не дребни заяждания. Не се вписваш в културата на общуване и излишно се пищовиш.
Ами да, нямаше. Най-много бунтът да беше удължен с някой друга година,но не виждам вариант за различен краен резултат. Просто не виждам как само един дом ще обърне везната. И аз симпатизирам на Ланистър, но мисля, че в случая съм обективен.

Какво съм искал да ми показваш? Мога...когато отсреща седят хора, които също могат. Ти говориш с някаква категоричност и то за неща, които не само ги няма в книгите или в интервютата,а  даже не са и намекнати някъде.

О, способен е, поне аз съм останал с впечатлението, че е човек, който може да обича. Пък и нали чичо Джери  казва на Тирион, че всичко добро в него умира заедно с Джоана. Обичал я е и то много.
Защо да се държи лошо с децата си. За Тирион е обяснимо, защото убива Джоана, но спрямо Церсей и Джайм никога не е постъпил зле..
Той прави и ги принуждава да правят това, което мисли, че е най-доброто за тях. Джайм- лорд на Скалата, Церсей съпруга на друг силен лорд. Тоест прави това, което смята, че ще им донесе най-големи позитиви. Може би, не се съобразява с техните искания/ и в днешно време има родители, които го правят , какво остава пък за тогава/ , но това далеч не значи, че не ги обича Simple Smile)
Даже Тирион веднъж казва колко силно баща му обича Церсей.  Grinning
А за Джайм да не говорим.

# 609
ОМ,  добронамерен съвет, прочети пак за гражданските войни... няма да ти навреди

# 610
Ще прочета, но не виждам какво общо имат с поста ми.

edit
Вероятно искаш да ми дадеш пример за случай, в който един дом обръща изхода на войната. Да, възможно е. По-горе не се изразих правилно- не считам, че в онзи случай е възможно. Освен ако някой не ми предостави директен цитат от Мартин, в който казва, че изхода щеше да бъде различен ако Тивин е на страната на Таргариен.

# 611

Нямаше да е различно ли? Другия път.
Да ти показвм нещо?  Stop Ти не можеш ли да четеш с разбиране?
В тази тема ни интересува текста, а не дребни заяждания. Не се вписваш в културата на общуване и излишно се пищовиш.
Ами да, нямаше. Най-много бунтът да беше удължен с някой друга година,но не виждам вариант за различен краен резултат. Просто не виждам как само един дом ще обърне везната. И аз симпатизирам на Ланистър, но мисля, че в случая съм обективен.

Какво съм искал да ми показваш? Мога...когато отсреща седят хора, които също могат. Ти говориш с някаква категоричност и то за неща, които не само ги няма в книгите или в интервютата,а  даже не са и намекнати някъде.

В послеслова на ТсД от името на чичо Кеван. Кеван разсъждава в правилната посока.

# 612
Цитат
Битката на Камбаните бе потвърдила истинността на думите му. Сир Кеван беше очаквал след това, че Ерис няма да има друг избор, освен да призове Тивин отново… но лудият крал се беше обърнал към лорд Честелд и Росарт и плати за това с живота и короната си.
Peace Peace
Окей приемам, че може би наистина има шанс изхода да е различен, обаче не и 100%. Моето лично мнение е, че нещата щяха да бъдат 50/50. Защото и от двете страни  ще стоят по 4 от големите домове.
Пък и Кеван е брат на Тивин и също е Ланистър, смятам , че е нормално леко да надценява нещата. Предполагам, че всеки от грандлордовете мисли, че неговия дом е най-силен.

# 613
Предполагам, че всеки от грандлордовете мисли, че неговия дом е най-силен.

Само Мейс Тирел си мисли такива неща Tired

# 614
  • Варна
Предполагам, че всеки от грандлордовете мисли, че неговия дом е най-силен.
Само Мейс Тирел си мисли такива неща Tired
Laughing
Окей приемам, че може би наистина има шанс изхода да е различен, обаче не и 100%. Моето лично мнение е, че нещата щяха да бъдат 50/50. Защото и от двете страни  ще стоят по 4 от големите домове.
Съгласна съм тук, нещата са непредвидими Всичко зависи от това кой как ще си изиграе картите и от случайността Ако Регар беше убил Робърт в двубоя, сега Джон можеше да бъде принц, а Церсей щастливо омъжена за Черната риба Crazy

Общи условия

Активация на акаунт