Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 495
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Аз си държа на минимум 14 POV, поне към началото на Ветровете. После как ще се омесват, един Мартин знае. В сюжетните линии с повече от един POV ще има отпаднали, разбира се. Възможно е и развитието на някоя от линиите да остане на тъмно и да не сме преки свидетели (Давос в търсене на Рикон или пък Хота, Обара и Бейлон Суан в търсене на Тъмна звезда), но разчитам, че в този сайт нещо са се объркали.

# 646
Аз също мисля, че Тирион ще оцелее, поне в тази книга, независимо дали е Тарг или не. Според мен Денерис ще се довери на него (по съвет на Баристан) повече, отколкото на Марвин и Мокоро. Смятам, че той ще я научи да е истински владетел и някой тайни за драконите, които ще прочете в книжките. Марвин и Мокоро не мисля, че искат да са съюзници на Денерис, по-скоро искат драконите, а тя за тях е излишна.

# 647
Теон ще бъде екзекутиран от Станис пред Дърво на сърцето - поне спойлерната глава води към такава развръзка (гарваните,които повтарят "дървото" и "Теон").
На мен ми се струва,че Джайм и Тирион няма да умират скоро.Ще бъде прекалено - Мирцела и Томен,след тях би трябвало да е Церсей.Мартин да избие всички главни Ланистъри в една книга - не ми се вярва. newsm78
Логично е някои от героите най-накрая да се съберат и така да отпадне някой POV.

# 648
Няма гаранция, че Томен и Мирцела ще ги убие в една книга:)

Мислите ли, че може да реши в последния момент да раздели Ветровете на две, така да се получат само 13 ПОВ и някои линии да останат за следващата книга, която реално ще е предпоследна?

# 649
Ако Тирион е скрит Тарг и драконов ездач, няма да се разделим скоро с него. Поне не в 6 книга.

Голямо Ако, според мен, но е възможно разбира се, още повече с промяната в косата му между 1-ва и 5-та книга.

# 650
  • Варна
Дорн е излишен, една змийка имаме в Староград (Сам), друга в КЧ (Церсито).
За Хота наистина може индиректно да се получат сведения. Ариан се развява къмто БК, така че имаме гледна точка и оттам.
На Железните острови нищо не се случва, освен Аша да се върне там, нарамена с Теон и да ботуряса избора за крал (нали имаше някакъв прецедент, описан в 5 книга). За целта обаче на железните трябва доволно да им е писнало от Юрон. И естествено, Станис трябва да ги пусне. За целта обаче, трябва да се разбере, че Теон не е убил Бран и Рикон.
Лично аз при избор между Бриен и Джайм бих искала да чета през очите на Джайм, много по-задълбочен е образа му, както и лиричните отклонения и спомени, от които се научават нови неща. Обаче се опасявам, че ще има близка среща с ЛКС и ще е дотам Sad
Тирион задължително ще оцелее. Докато Денерис се шматка, кой ще го управлява той Мийрин???  Mr. Green

# 651
Оф топик една интересна илюстрация на Тирион и Шае.
Скрит текст:

# 652
  • Варна
К'ва е тая мамашка? Shocked  Laughing
Това е Шае:
Скрит текст:

Теон не мисля, че ще умре в 6 книга. За да е толкова дълго жив, има някакви планове за него. Thinking
Чудя се защо държат Бриен жива в сериала, не е интересен образ, едва ли има много фенове.
Или НВО си запълва квотата за феминистки образи или за Бриен са подготвени по-велики дела.

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 15:18 от Хексе

# 653
К'ва е тая мамашка? Shocked  Laughing
Това е Шае:
Скрит текст:
Ее много сладникава Simple Smile 

# 654
  • Варна
К'ва е тая мамашка? Shocked  Laughing
Това е Шае:
Скрит текст:
Ее много сладникава Simple Smile  

Що? Шае е на 16, хубава хитра лисичка с тъмна къса коса и по-скоро кльощава. Това е описанието, нищо общо с рубенсовата мадона от фенарта с Тирион.

# 655
  • Варна
Теон не мисля, че ще умре в 6 книга. За да е толкова дълго жив, има някакви планове за него. Thinking
Сега ми хрумна причината поради, която Теон ще живее. Той чува Бран, респ. язовото дърво. Затова гарваните искат да бъде доведен до дървото. Може би той ще е проводника между Бран и останалите хора. Thinking

# 656
  • Buffyworld
А и освен това той е един от малкото , които знаят, че Бран и Рикон са наистина живи. Може да дойде момент, в който той трябва да разкрие този факт.

# 657
  • Варна
А и освен това той е един от малкото , които знаят, че Бран и Рикон са наистина живи. Може да дойде момент, в който той трябва да разкрие този факт.

Мандърли, Рамзи и Рууз знаят  също, за това няма нужда от Теон.

# 658
  • Buffyworld
Сори, нямах спомен, че и те знаят. Мислех , че само Теон знае и старият Майстер Лувин, дето го убиха.

# 659
  • Варна
Сори, нямах спомен, че и те знаят. Мислех , че само Теон знае и старият Майстер Лувин, дето го убиха.
Е, нали Мандърли прати Давос да търси Рикон на Скагос. Ако се окаже, че Рикон е при Ъмбър, то май значи, че целия Север знае, че са живи.

П.П. В сериала дори Санса знае. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт