На море в Турция - тема 38

• 129 661
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
да взема водно такси от Мармарис до Ичмелер, евентуално Турунч, но пък там има ли какво да се прави, а на връщане с долмуш.
Миналото лято бяхме в Турунч и ходихме с водни таксита на разходка до Мармарис. Пътуването е около час в едната посока. За Турунч се хващат същите водни таксита, които отиват и до Ичмелер, те лодкарите така и подвикват- Ичмелер, Турунч. Самото селце Турунч не е много голямо, не бих казала, че има кой знае какво да се гледа, имат пазарска уличка с няколко магазина и сергийки,намират се точно там, където ще ви остави лодката. По- нанатък , вървейки покрай морето е х-л Турунч. Миналото лято имаше един импровизиран пропусквателен пунк, малко преди хотела, явно да не попадат случайни посетители. Така си мисля аз  Laughing .Място за плажуване имаше само пред хотела. Тази година видях, че строят още един х-л Турунч в самото село, може там също да има място за плаж. Но разходката с водно такси е уникална, на нас много ни хареса, можеш да видиш всички хотели по бреговете. С долмуш до Турунч не те съветвам да ходиш, пътя е доста завоест и с тези раздрънкани бусчета си е цяло приключение, а и бусчето не влизаше в самото село, а отиваше до хотела. Живеещите в селото ги оставяше някъде по- нагоре по баирчетата.

# 706
  • Пловдив
Здравейте отново!
Някой ползвал ли е услугите на ТА Ориент 99. Ще съм благодарна ако някой сподели инфо, че си харесах една оферта при тях  newsm12

Embarassed и какво точно е Club room.

# 707
Ще помоля за информация отново, септември ще правя еднодневно посещение на Мармарис от Родос и се чудя, как да уплътня деня. Първо мислех да стигна сама до острова на Клеопатра, но не намерих инфо за долмуш до там. Друго измислих сега, да взема водно такси от Мармарис до Ичмелер, евентуално Турунч, но пък там има ли какво да се прави, а на връщане с долмуш. Конкретните ми въпроси са, от къде в Мармарис тръгват водните таксита и от къде долмушите, с оранжавата лента са за Ичмелер, нали така, по кой път минават, първият голям булевард, успореден на морето, над хотелите Паша бийч, Грийн Нейчър Даймънд, Д-Хотел, или по друг път? В Ичмелер къде им е маршрута, къде трябва да застана, за да ги хвана в посока Мармарис? Плажът Нирвана със свободен достъп ли е и достъпен ли е за пеша от Ичмелер, евентуално един плаж да направим. Някакви други предложения ако имате, ще се радвам да ги споделите  bouquet

Не знам с колко време ще разполагаш,но разстоянията хич не са малки. Предполагам,ще пристигнеш на пристанището,където е граничния пункт и митницата. От там трябва да стигнеш до крайбрежния бул. Ататюрк,което трудно може да стане пеш,далечко си е .Водни таксита мисля,че можеш да вземеш от няколко места ,поне така беше. Разходката с водно такси наистина предлага уникални гледки.В Ичмелер спират някъде пред х-л Аква .От там по крайбрежието до Нирвана бийч е постижимо,но няма да стане бързо,особено в жегата.А и самия плаж не е нещо особено.Преди можеше да се плажува пред Аквата,плащаш на някое от момчетата,но сега -не знам  newsm78.Но и само да се разходите из Ичмелер си е достатъчно красиво,особено край рекичката с лодките.Долмушите към Мармарис спират на центъра,който се пада зад х-л Аква.За Турунч не мисля,че ще имаш време,и едва ли си заслужава толкова.Предвиди си време и за обратния път до марината.

# 708
Здравейте отново!
Някой ползвал ли е услугите на ТА Ориент 99. Ще съм благодарна ако някой сподели инфо, че си харесах една оферта при тях  newsm12

Embarassed и какво точно е Club room.

За Ориент 99 има доста мнения в темата, прочети по-назад в темата или използвай търсачката на форума  Peace

А Club Room не можем да знаем какво представлява без да знаем за кой хотел става въпрос, но със сигурност е описано в офертата на туроператора.

# 709
Мерси момичета  bouquet,
горе-долу направих програмата с вашата помощ. Седем часа е престоят в Мармарис, от 10,00 до 17,00 часа. Кажете, ако имате някаква забележка към времената, които съм предвидила:
- корабът пристига в 10,00, до 12,30 - митница, придвижване до и разходка в стария град, евентуално крепостта;
- 12,30-14,30 водно такси до Ичмелер /половин час ли вози?/, малко разходка там, на връщане долмуш, слизам около хотел Халичи, тук може би трябва да съкратя с половин час, ако мога, слизане от водното такси и веднага на обратно долмуш.
- това последното ще е на бегом, фонтаните и покрай тях към морето за шопинг.

Неизясени ми останаха само въпросите, къде спира корабът от Родос, четох, че е на круизния порт и как да се придвижа до стария град, и от къде се взима долмуша в Ичмелер, посока Мармарис? medlab ми е отговорила на последния въпрос, не съм видяла, сега прочетох, извинявам се!

И един последен въпрос, не се ориентирах къде са закритите улички-базари на  Yeniyol Cd, от фонтаните близко ли е до тях.

ПС Турунч много ми хареса, като й дойде ред на Турция, може би ще съм там със собствен транспорт, стига тези двата хотела да не са от високия ценови клас Wink

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 13:32 от evhen

# 710
evhen тук намерих възможно най-пълна информация за Мармарис -http://www.otzyv.ru/i/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8 … D1%81%D0%B0.17873
Видях,че ти трябва розов долмуш ,за да стигнете от марината до града и да се върнете за катамарана. Написани са и спирките на водните таксита .Приятна разходка  Sunglasses

# 711
  • Резерват "Северозапад"
Пътувах с техен автобус - нищо особено Confused, нямаше монитори, затова пък климатика беше много шумен ooooh!.
Хич не съм очарована от Ориент, но като чета и другите ТА не са много по-добри...каквато ти се падне, такова Mr. Green.
П.П. Paperina, не ми "тежат" мненията ти, на реклама ми намирисват Stop...и се изясни мъж ли си или жена.

# 712
  • Варна
Нищо не ви струва сами да си уреждате транспорта Peace

# 713
  • Резерват "Северозапад"
esstela, права си Peace, но аз лично още не се решавам на тази стъпка, защото се чувствам "новак" в материята...един ден - със сигурност Wink.

# 714
Здравейте,
три  пъти съм почивала с Ориент 99.Два пъти пътувах с автобус до Кушадъсъ и един път със собствен транспорт до Айвълък, но ползвах за резервацията тяхната фирма.Първият път беше през 2009 г. и на отиване бяха наели някакъв световно неизвестен автобус от Кърджали, управляван от / не знам как да се изразя/ български турци.Пътуването беше прекрасно въпреки,че автобуса сигурно беше на 100 години.Двамата шофьори караха прекрасно.Имам предвид, че се държаха с нас като с хора и нямаше човек в автобуса, който да не попитаха как е, има ли нужда от нещо и дори се стигна до там, че на ни черпеха с кафе, локум и вода.Сменяха се много често и спираха винаги на 2 часа, бяха усмихнати и добронамерени.На връщане обаче не си спомням точно коя фирма беше, но пътувахме ужасно.Мисля, че беше точно Хеброс, но не съм сигурна?Имаше малки деца в автобуса и на едно от децата му беше лошо.Шофьора се държа ужасно.Спряхме на границата и се указа, че фирмата превозвач късно е изпратила някакви документите за превоза , а там беше някакъв Рамазан или Байрям , и се наложи да стоим на границата много.А там от турска страна има тоалетна само платена.Хората свършиха парите и се чудеха още колко ще се наложи да чакаме.Шофьорът на въпросите отговори така - Вие за тези пари искате не само ол инклузив ами и какво........Добре, че беше една дама от Ориент 99, не знам дали още работи - Снежа се казва - тя даваше собствени средства на хората и децата за тоалетна.Миналата година пак пътувах по същата дестинация с автобус.На отиване няма такова мотаене по пътя.На връщане беше много добре.Извинявам се дългият пост.Искам да кажа,че е много важно кой те вози на такива дълги дестинации.Затова аз лично предпочитам да пътувам със собствен транспорт до Турция.

# 715
  • Варна
esstela, права си Peace, но аз лично още не се решавам на тази стъпка, защото се чувствам "новак" в материята...един ден - със сигурност Wink.

Чувствах се също като теб,ще ти кажа,давай,ама смело,няма нищо страшно и ще отговоря на всеки въпрос,отнася се за всички,въпреки негативите,за мен е важно пътешествието да е ОК Hug

# 716
Чувствах се също като теб,ще ти кажа,давай,ама смело,няма нищо страшно и ще отговоря на всеки въпрос,отнася се за всички,въпреки негативите,за мен е важно пътешествието да е ОК Hug
Преди известно време активно се интересувах от самостоятелно организирано пътуване, повлияна от разказите на lora. Маршрутът ми беше до Истанбул и оттам с Pegasus Airlines към курортите. Колкото и да смятах, цената винаги излизаше много по-висока от транспорт с автобус, а времето за придвижване с малко по-късо. Можеш ли да дадеш пример с твоето последно пътуване в три направления:
1. Маршрут
2. Цена
3. Време на прехода общо (от излизане от дома ти до влизането в хотела)

# 717
  • Варна
Ако сравнявам това,което прави Лора с автобус,да времето е по-кратко и парите са същите или по-малко ако комбинираш с друго семейство,тоест седалка в автобус е 140 лв на човек,а по моя си начин излиза около 210-20 лв със собствен транспорт до Истанбул и от там с Пегасус до Анталия,това е моя опит,така съм правила 3 пъти,а от скоро летя с Тюркиш от Варна и пак е по-добре от колкото да си купя седалка от ТА Peace

# 718
  • Варна
Мога да дам пример:за хотела,който съм си харесала,ако ползвам собствен транспорт,пътувам с кола до Истанбул и после летя до Анталия е 3000,ако летя с Тюркиш е 3600,ако си платя от агенция е 4000,това е от Варна Peace

# 719
Мога да дам пример:за хотела,който съм си харесала,ако ползвам собствен транспорт,пътувам с кола до Истанбул и после летя до Анталия е 3000,ако летя с Тюркиш е 3600,ако си платя от агенция е 4000,това е от Варна Peace
Сега направих проверка в Тюркиш и Пегасус. Полет след над един месец, двупосочен.
Варна-Даламан-Варна с Тюркиш - 240 евро на човек. Не се зачетох, не съм сигурна дали няма да ми сложат горивни, еко и не знам си какви още такси.
Истанбул-Даламан-Истанбул с Пегасус - 73 евро на човек. Транспорт до Истанбул с автобус и обратно - 50 евро. Общо на човек 123 евро.
Транспорт с кола: Варна-Истанбул-Варна - 900 км. 90 литра гориво * 2.30 = 207 лв. Коментирала се е цената на паркинга, но не си я спомням. Да закръглим на 300 лева общо/4 човека = 40 евро. Общо кола + самолет 113 евро.
Транспорт през агенция Варна-Мармарис-Варна - 120 лева.

Общи условия

Активация на акаунт