Електронни четци - XVI

• 74 264
  • 816
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ще купувам нов четец и смятам утре да се възползвам от намаленията.
Някакви специални намаления ли има утре? И аз се ослушвам за нов четец, но този път съм набелязала Кобо.

# 421
Eл как да не чете нуук епъб. Wink
Киндъла не ВИНАГИ трябва да се конвентира, само ако държиш да четеш книги, които са във формат, който той не чете. Ако четеш книги на английски и купуваш от амазон, няма никакъв проблем Wink (казвам на английски, защото изборът на български е минимален), ако ще разчиташ да си сваляш безплатно книги от нета и не ти се конвентира не е твоя четец.
Този киндъл, който си показала, когато си го вземеш от амазон е 70E често го намаляват даже, нищо нередно няма в цената му.

Между другото са го пуснали и в бяло Wink отива му Simple Smile

Мерси за коментара  bouquet
Човекът ще тегли само бг книги, мога да му покажа как да конвертира, но мислех да го улесня  Grinning
Но той няма подсветка сега гледам.

Има ли четец за моя бюджет с приемливи параметри и подсветка?

# 422
  • София
Да, базовият модел е без подсветка.
Нуук вероятно ще му е ок, ако го намериш на прилична цена, по-старият пейпъруайт иначе е 90Е, но ако не му се занимава с конвентиране (което всъщност не е кой знае какво)... за 250 евентуално можеш да погледнеш Кобо Аура.

# 423
Този ли http://mallbg.com/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%86-%D0%B7%D0%B0-%D … f4rbMtRoCdKrw_wcB
Не пише за подсветка....
Всъщност, сещам се, че като има памет, може да си изтегли и конвертира на куп, така че да отпадне като постоянна грижа

# 424
  • София
Ще купувам нов четец и смятам утре да се възползвам от намаленията. До сега само Киндъл съм ползвала и съм много доволна, най-много от издръжливостта на батерията. Има ли и други марки с толкова издръжлива батерия? Не искам тъч скрийн. Като цяло въпросът ми е има ли по-добри от Киндъл и с какво са  по-добри?
То вече киндъл без тъч не знам дали ще намериш Wink С копчета май покетбук само се сещам от така...по-свестните четци. Батерията на всички е издръжлива, естествено, ако има включен нет, лампи, mp3-плеъри, цъкаш много по менюта, речници и т.н. по-бързо свършват.
И аз не разбрах какви намаления се очакват утре Simple Smile

Този ли http://mallbg.com/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%86-%D0%B7%D0%B0-%D … f4rbMtRoCdKrw_wcB
Не пише за подсветка....
Всъщност, сещам се, че като има памет, може да си изтегли и конвертира на куп, така че да отпадне като постоянна грижа

това накуп ще е много дълъг и тегав процес, после ще има да рови като кокошка из папки и книги... аз лично държа малко книги на четеца. Някои казват, че като се претрупа с книги и ставали по-бавни, не знам така ли е.
А и все може да му се дочете на човека някоя по-наскоро излязла книга, няма вечно стари книги да чете.

Nook GlowLight той за това е GlowLight заради подсветката. И пише: Ярък, по-равномерно разпръснати светлина
Регулиране на яркостта само с едно докосване !
Кобото е това
http://biblio.bg/Kobo-Aura/Kobo/100-01-1772-1772?type=

(току-що си качих 3 книги на киндъла, отне ми  по-малко от минута... Wink)
Не знам, ако няма да е изненада, можеш да питаш бъдещият ползвател, какво би предпочел.

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 21:25 от Angel_Dust

# 425
От моя опит мога да споделя, че под 200 лева с подсветка съм виждала само Prestigio, но съм чела доста лоши коментари за тези четци. Kindle и PocketBook с подсветка под 250 лева няма из големите маркети. Доколкото разбрах, цените на четците много бавно падат.

# 426
От моя опит мога да споделя, че под 200 лева с подсветка съм виждала само Prestigio, но съм чела доста лоши коментари за тези четци. Kindle и PocketBook с подсветка под 250 лева няма из големите маркети. Доколкото разбрах, цените на четците много бавно падат.

мда, затова ще е Нук явно  Grinning

Не, Angel Dust, изненада е, а и той разбира по-малко и от мен

Сега остава въпроса да чакам ли Коледни промоции или няма на четци?

# 427
  • София
Може края на другия месец да има намаления, нали много модерно стана и у нас да се  уважава черния петък. Wink

# 428
Здравейте момичета,
Прави ли Ви впечатление, че в OLX е по-евтино отколкото в Европа.
Базовия Киндъл тук струва 115-120 лв. , а в Амазон е 70 Евро.
Новия Киндъл с подсветка тук е 230-235 лв, а в Амазон е 120 Евро.

# 429
На 100% ли са същите?
Питам защото и моята раница е над 200лв оригинал, а там има под 100лв дори

# 430
  • София
Здравейте момичета,
Ако са нови - вероятно са купувани на промоция и после ги препродават с малка печалба. (скоро гледах в американския амазон например4  май даже намалени бяха базови като купиш и получаваше 1 подарък), в немския дълго седя базовия на 50 и  нещо Е... Но като нищо може да са рефърбишед... вече за втора ръка предполагам е по-ясна картинката, но кой знае.
Новият пейпъруайт също имаше промоция 99Е

Менте киндъл не знам да има Wink

# 431
  • Sofia
Скрит текст:
Здравейте момичета,
Ако са нови - вероятно са купувани на промоция и после ги препродават с малка печалба. (скоро гледах в американския амазон например4  май даже намалени бяха базови като купиш и получаваше 1 подарък), в немския дълго седя базовия на 50 и  нещо Е... Но като нищо може да са рефърбишед... вече за втора ръка предполагам е по-ясна картинката, но кой знае.
Новият пейпъруайт също имаше промоция 99Е

Менте киндъл не знам да има Wink

Peace По-скоро на промоция някоя са ги взели или са от Америка. Аз все пак си поръчах от Амазон, чакам го в понеделник с превозвача.

Въртят ми се едни мисли в главата - сори, ако са тъпи, но да споделя:
1. Като съм го купила от немския Амазон, предполагам само рекламите ще са немски, иначе език за опериране аз си избирам (предпочитам Английски  Mr. Green)
2. Като го включа, изисква ли някаква регистрация някъде в Амазон (примерно за гаранцията или нещо друго)  newsm78
3. Колко време е редно да поизчакам преди любезно да ги помоля да ми изключат рекламите (, ако ме дразнят)  Embarassed
4. Има някакъв 30-дневен трайъл период - не четох предварително, да не ми мине котка път и нещо да е бъгав/повреден, но все пак ако е за безплатен даунлоуд на иначе платени неща в Амазон, какво си струва да сваля (някой речник, нещо полезно  newsm78) - тя рибата в морето, аз с тигана на печката, но вече нямам търпение  Mr. Green

# 432
  • София
1. Когато си го стартираш за първи път можеш да си избереш език от 4-5 езика, естествено има английски.
2. Тук пише за регистрацията. http://www.cyxap.com/kindle/registratzia-na-kindle-nastroiki/ въпреки, че е за по-старите модели, ще ти стане достатъчно ясно за какво е тази регистрация.  И за речниците http://www.-spam099-/useful/item/652-palen-spicak-na-rechnici-za-kindle.html
3. По принцип не са длъжни да ти ги дезактивират, при положение, че продават без реклами на друга цена, аз лично wi-fi  не ползвам и ми седи една реклама като скрин сейвър, която ми е симпатична картинка  с дървото на киндъл и четящото човече, общо взето това са рекламите, че ти сменя скринсейвъра  картинката. Като го включиш няма реклами.
4. Това дори не съм го ползвала, не мога да кажа. Не знам как точно стоят нещата, понеже чета предимно на бг не съм сваляла книги. Но моят като е купен от щатите и ме прехвърля да си свалям книги от техния сайт, не знам дали има такова обвързване, когато е купен от немците да трябва да сваляш от немския сайт само. Иначе вероятно си струва да сваляш неща, които ще ти е приятно да четеш. Речник си има киндъла, а англо-български аз някакъв безплатен имам сложен, върши прилична работа.

# 433
  • Sofia
Angel_Dust, много благодаря за отговорите  Hug

# 434

2. Като го включа, изисква ли някаква регистрация някъде в Амазон (примерно за гаранцията или нещо друго)  newsm78

4. Има някакъв 30-дневен трайъл период - не четох предварително, да не ми мине котка път и нещо да е бъгав/повреден, но все пак ако е за безплатен даунлоуд на иначе платени неща в Амазон, какво си струва да сваля (някой речник, нещо полезно  newsm78) - тя рибата в морето, аз с тигана на печката, но вече нямам търпение  Mr. Green
2. Регистрацията отключва някои опции, става и към акаунта през който е купен от амазон  Peace
4. Всичко, което се качва на Киндъла, дори и книги, които съм сваляла от други сайтове като читанка, си седи в облака, има достъп от всичките си устройства до съдържанието. Например със същия акаунт ползвам и приложението на Киндъл за телефона. Ако се случи да съм си забравила четеца вкъщи, продължавам да си чета книгата там и после само синхронизирам.

Общи условия

Активация на акаунт