Електронни четци - XVI

• 74 203
  • 816
  •   1
Отговори
# 540
  • гр.Варна
Момичета,какво ще кажете за този модел?Искам да го взема за РД на дъщеря ми.
https://www.technomarket.bg/products/09140012/pocketbook-e-book- … -touch-pb624-y-gr
Бях ви питала какво мислите за модела,но никои не ми отговори . Sad И понеже РД наближава,отново ви моля за помощ.Ще трябва да го поръчам онлайн и не разполагам с много време. Не мога да отделя по-голям бюджет .Ще чете предимно на български.

# 541
  • София
Нямам покетбуук, трудно мога адекватно да го коментирам, вероятно липсват собственици на такъв точно в темата и за това не се коментира.
От другия с подсветката, останах с впечатление, че са доволни от марката момичетата, които са писали, та вероятно не е лош изобр като цяло, има удобството, че чете доста формати, което е плюс за него. Не знам дали за тази цена, не бих предпочела стария пейпъруат с подсветка е все пак, но зависи кой какво търси, а при киндълите все пак има обвързването с моби формат, а и  за да се побереш в 200-201 лв ще трябва да е с поръчка от чужбина, което не знам би ли те устроило, а и все пак има и някакъв риск да позакъснее...
http://mallbg.com/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%86-%D0%B7%D0%B0-%D … wLight_53045.html този, също го пускаха преди няколко страници за добра цена, ако не ти е прекалено 25 лв отгоре, но също е с подсветка...  в крайна сметка стига да  не даде някакъв дефект, всеки ще й върши  работа, просто си прецени за формати, визия и бюджет.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 12:21 от Angel_Dust

# 542
  • София
Момичета,какво ще кажете за този модел?Искам да го взема за РД на дъщеря ми.
https://www.technomarket.bg/products/09140012/pocketbook-e-book- … -touch-pb624-y-gr
Бях ви питала какво мислите за модела,но никои не ми отговори . Sad И понеже РД наближава,отново ви моля за помощ.Ще трябва да го поръчам онлайн и не разполагам с много време. Не мога да отделя по-голям бюджет .Ще чете предимно на български.
Не съм ползвала Рocketbook и не мога да дам мнение за модела. Но тук в темата доста потребители са писали, че са си купили четец от olx и са доволни, а специално този модел там се предлага на доста по-ниска цена. Ето ти една обява от там.

# 543
  • гр.Варна
Благодаря,момичета.  bouquet От ОЛХ не искам да поръчвам,но този NOOK ми допада също,но май чете по-малко формати.Имам още няколко дни да реша .После ще споделя какво съм избрала .

# 544
  • София
Благодаря,момичета.  bouquet От ОЛХ не искам да поръчвам,но този NOOK ми допада също,но май чете по-малко формати.Имам още няколко дни да реша .После ще споделя какво съм избрала .
Не гледай броя на четените формати. Ако дъщеря ти е тази от лентичката по-добре и вземи нука, който ти е предложила Angel_Dust. Той е с подсветка, а дъщеря ти на тези години със сигурност ще чете и вечер, а конвертирането едва ли ще и е проблем.

# 545
  • София
 Те безброй формати не знам за какво са ти, епъб, тхт(май само 1 път отварях такова чудо, не ставаше за четене много-много), пдф(2-3 книги такива съм чела, поради липса на друг формат, не много удобно, но се чете), моби(това ако го държите като вариант - киндъл, но ако няма да пазарувате отамазон, по-скоро ще е ненужен формат) и другите не знам за какво са ти...така или иначе 99,9% от книгите, които ще чете ще са епъб по всяка вероятност... но тя е голяма и дори киндъл да вземеш вярвам, че ще се оправи прекрасно с конвентирането.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 14:10 от Angel_Dust

# 546
  • гр.Варна
Това прочетох ,че са недостатъците на Нука.  newsm78

Премахнат е MicroSD слота за карти-памет;
Премахнати са хардуерните бутони за прелистване;
От 4GB памет само 500МВ са свободни за съдържание, което не е закупено от книжарницата на B&N;
Софтуерът на Nook Glowlight използва стара версия на Android - 2.3 (аналогично на предишното поколение). Предвид старата версия на Android и липсата на MicroSD слот устройството няма да представлява интерес за допълнителни софтуерни разработки и хакове.

# 547
  • София
pars, четеца обикновено се използва за четене на книги, а не за сърфиране, така че не виждам с какво пречи по-старата версия на Андроид.
Карта памет също не мисля, че е толкова необходима. Една книга във формат epub обикновено е 300-600КВ, които са напълно достатъчни за съхраняване на четеца на няколкостотин книги в този формат. Аз лично си съхранявам книгите на компютъра и на четеца са ограничен брой, които ще чета, а след прочитане ги изтривам от него.
А за бутоните за прелистване - то и покетбука няма такива.
Не пренебрегвай осветлението. В сравнение с това, които си написала, то е по-съществено.

# 548
Премахнат е MicroSD слота за карти-памет;

Моят като има, че да не би да го ползвам? Вградената памет ми е предостатъчна за няколкостотин книги - даже много по-малко, отколкото може да побере четецът. По-лесно ми е при търсенето и избирането на книга за четене. Даже прочетените ги махам, за да не ми се пречкат.
И бутоните не ползвам. Андроидът също не ме вълнува, защото и WiFi-ят ми е изключен, да не ми хаби излишно батерията. Книги качвам и свалям само от компютъра.
Така че лично за мен изброените "недостатъци" не са никакви недостатъци.  Laughing
По важно е да се гледа колко бързо се зареждат страниците, колко време държи батерията, евентуално какви формати чете, за когото има значение, дали ти е удобно да го държиш в ръка - такива неща. И подсветката, ако ще се чете и на тъмно.  Peace

# 549
  • София
Нали ще го ползва да чете книги или нещо съм в грешка?
Покета коя версия андроид е? Какви разработки и хакове точно са ти нужни, че не мога да го схвана това?
500МВ за мен е напълно ок. Но и за мен е неудобно на четеца да имам повече от...50 книги и толкова са ми много, всъщност, досадно ми е да се разхождам по папки и списъци. За бутоните обсъждахме последните страници, за едни са удобни, за други не, чак да е някаква драма, че няма - съмнявам се.

Въобще не те агитирам, но ако детето ти чете вечер подсветката ще й е плюс, само за това го предложих като вариант.
Аз честно казано бих питала бъдещата собственичка, нищо, че няма да е изненада после Wink
Но ако покета си си го харесала, взимай го. Какво толкова го мислиш Wink

# 550
  • гр.Варна
Ок,момичета. Убедихте ме.  Laughing Нука ще е ,но ще изчакам до следващия петък ,нали уж ще има до 35 % намаление.Но не вярвам ,понеже този модел в момента е на промоция.Регистрирах се в сайта и ще чакам до 27. smile3508

# 551
  • София
Точно гледах клип на покета...много бавен, то за всичко чакаш, чакаш...ужас. Wink
Нуука също си има плюсове - по-дълго му дават батерията по спец. от  на покета, а и  преди няколко страници, като обсъждахме опресняванията, прочетох, че при него са успели да махнат опресняването на страниците по време на четене, което си е приятно Wink

за съжаление не намирам клипче да са директно сравнени един спрямо друг двата.

Къде ще има до 35% намаление, на този сайт ли...
Дано го намериш на по-добра цена Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 14:56 от Angel_Dust

# 552
  • гр.Варна
Благодаря,момичета,без вас не знам дали щях да направя най-удачния избор.  bouquet

# 553
  • София
Немците са намалили базовото киндълче на 59,99Е  ако някой си го е харесал.

# 554
  • гр.Варна
Да,ще има намаления на много други неща.Аз мисля да поръчам от този сайт,понеже не го намерих на друго място.Надявам се сайта да е надежден. Ето линк да видите и другите намаления.
http://pcmag.bg/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D1%8 … -%D0%B4%D0%BE-49/

Общи условия

Активация на акаунт