Север-Юг и проектите на актьорите след него; С Русия в сърцето - 39

• 37 995
  • 736
  •   1
Отговори
# 675

Ооо, Айрич, страхотен ти е шоколадът! Уникат, а!?
   И снощи писах, че е хубаво да си коментираме тук нещата. Темата е посветена на Къванч, СЮ и други проекти, но ние сме и една компъния. Не пречи да се разнообразим и с друга тематика. И няма нужда според мен от скрити текстове. И без това някои пропускам, а не би трябвало щом дискутираме сериал. Вие не знам, но аз ще си пиша тук.
  Мислех си тези дни, защо Сеит се е самоубил. Една от причините е и раздялата с Шура. В сериала гледам с какъв хъс се хвърля да си създаде нов живот, семейство, душевен уют и комфорт. Държи се с Мурка както със западно-руска аристократка. Изиска и от нея промяна в мирогледа ѝ. Да няма думата "срамота е...". Този хъс е противовес на раздялата с Шура. С цел да я забрави. Но не можа и, явно няма да може цял живот да я забрави. Това, тежките моменти в живота му, са подкопали психическото му здраве. А ако си е кореспондирал с Шура в странство и е разбрал за смъртта й - още повече. Не знам подробности, само гадая.
  Шура и тя не доживява старост, а си отива млада разбрах тук. Питам се има ли пръст в това, че не допуснаха да имат деца със Сеит. А как го допуснаха това - имала ли е аборт. Тя в последствие има дете /предполага се, че е нейно, а не осиновено/, но преживяното като жена малко ли ѝ е било? Нещата в живота се трупат и в един момент го унищожават. Тежка е била епохата. А и другите условия.
 Срещнах съседка, която има куче и трябва да го извежда задължително на разходка сутрин и вечер. По повод на вчерашната, последна серия ми сподели, че е помолила друг да направи тази разходка. Предишни серии ги е гледала на пресекулки. Каза, че отдавна не е гледала турски сериал, но този го е гледала с огромен интерес и харесване. За пръв път беше оценила и играта на Къванч. "Ама той бил страхотен актьор". Каза, че ще проследи и други негови роли в компютъра.

Вале,

"За съжаление, в Турция, сериали с огромно количество епизоди, шумни жени, глуповати мъже и безкрайни трагедии, получават висок рейтинг. Нещо трябва да се промени в културата на Средиземноморието. Защо изтънчеността не постига висок рейтинг, никога няма да проумея."

Този цитат на дъщерята на авторката и внучка на нашия герой е много точен. Ние тук също споделяхме тези мисли за, както обичам да казвам, вкуса на средностатистическия турчин!
   За съжаление, правещите сериали се съобразяват с този вкус. Защото сериалите са за широката аудитория. При правенето на игрален филм, може да се прояви и по-изискан вкус. И мисля, че турската кинематография го прави това.

Хубав ден на шоколада!

Цитирай  • Харесва ми

# 676
Уауууу, Айрич  Heart Eyes изби рибата с този шоколад! Орси  Hug и твоя си го бива! Препоръчай на съседката си Север Юг, та да затвърди добрите впечатления от Киво. Много хора вече отразяват неговия талант, преди са го гледали отчасти само в Перла , а трябва действително да се проследи пътя и огромното израстване на Киво като актьор.
Много съм съгласна с теб за средностатистичния турчин. Даже си спомням по повод недооценяването на КСШ в Турция, една дружка беше споделила, че неин познат турчин беше казал, че 90 % от гледащите , които определят рейтинга са анадолски глупаци  ooooh! И бях ви постнала снимки, ако си спомняш  hahaha
Не съм се замисляла за живота на Сеит след заминаването на Шура ... не съм чела всички книги и не мога да взема отношение как е било в действителност. Но, предполагам, че той никога не е могъл да забрави нито Шура, нито родината си ... и са му липсвали мъчително. Това не може да не му се е отразило. В писмото на Шура се споменаваше, че след пристигането във Франция е родила мъртво дете, ама дали е било от Сеит  newsm78 Доколкото си спомням, в романа не пишеше да са си кореспондирали - само Шура му е написала няколко писма , в последното е написала, че е много болна и е искала да отиде при нея, но той не е отишъл, въпреки, че Мюрвет го е карала. Сигурно го е било страх, че няма да може да я остави още веднъж  newsm78 Не случайно и на кея се появи в последния момент, за да не могат да реагират и двамата. А забелязахте ли как Тина, когато го видя, с ужас се обърна да види дали Шура е все още на кораба ?Или отново не е рипнала, както от влака  Joy Joy Joy Joy
Ужасно ми хареса тази сцена ... уникална игра с очи на Фарах и Киво ...Тогава ми се приплака за Шура ... с каква надежда оглеждаше всяко лице по кея и когато го видя, че все пак е дошъл - какво огромно облекчение се изписа на лицето и ... разбра, че любовта не си е отишла завинаги от него. Страхотно го изигра Фарах, евала. И Киво много добре показа какво става в душата му в този момент, само с очи  Heart Eyes Макар, че според някои, отишъл само за да се увери, че се е качила на кораба, ще отпътува  и ще се отърве от нея  ooooh! hahaha
 А за държането му към Мурка ... ами той си остава руски поданик, възприятията му не могат да се променят така лесно, наричаше я с руско име и нея и детето им.  Хареса ми, че култивира и новото си семейство  Laughing не се примири с традициите на Еминето и постигна това, което желаеше - да живеят в собствена къща .
Роминка  Heart Eyes Hug wavey Кузейката си е номер 1, как да не ни домъчнее за него. Продължаваме преговора  Peace
Междувременно ще си обсъждаме всичко, което ни вълнува, пък дано не ни трият  Laughing
Да си постна любимата ми снимка на Сеит Еминов  Heart Eyes

сетих се нещо - мислите ли, че оня страхливец Петро щеше да си тегли куршума, ако не го беше прострелял Джелил  newsm78

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 16:19 от queen_fenka

# 677
Ох ... мъчно ми е за тези двамата ... не мога така бързо да превключа на друг сериал  ooooh!

# 678

Не упреквам Тина. Тя е разумна млада жена, препатила и тя от тази война и много добре разбираше, че ако Шура и Сеит останат заедно ще стигнат до пропаст. Така мисля аз. Тя обичаше сестра си и искрено искаше тя да си устрои живота.

Не знаех, че Мюрвет е поощрявала Сеит да посети болната си приятелка. Решил е да не отиде - добре, но защо и да не ѝ пише. Не е ли това проява на слабост.
   Фен, и на мен ми хареса че култивира новото си семейство. Наследството при него е от нравите на две цивилизации, все пак. И ако заветът на баща му надделя при окончателните му действия спрямо Шура, макар и на подсъзнателно ниво както обичам да казвам, то другото му възпитание надделява при други случаи. това се наследява и от децата му. Ето, че с времето внучката на Мюрвет и правнучка на Емине /какъв хубав и висок син има в реала актрисата/ се запознава и сближава със сестрата и дъщерята на Шура. Един нормален и цивилизован контакт.

# 679

Пропуснах да отговоря за Петро. В първия миг си казах - не. Нямаше да посмее. Но си помислих дали, все пак, в него няма да се прояви характера на потомствения аристократ с чувството им за чест и достойнство и нямаше ли да го направи. Не мога да си отговоря. А и не съм аристократ, че и мъж не съм!!! Иска ми се да е така, обаче.

# 680
Орси, не мисля да оправдавам Тина ... за мен тя е една от виновниците Шура да е нещастна. Тина никога не даде шанс на Сеит, още от първия миг беше срещу него. Добре виждаше колко се обичат двамата, но направи всичко по силите си да ги раздели. Беше готова да пласира Шура на всеки друг, но не и на Сеит. По какъв начин щеше  да ги доведе до пропаст любовта им ? Ако не се бяха появили близките и и да започнат да тровят съзнанието и , те със Сеит щяха да се оженят така или иначе ... Видяхме, че той се гневеше на баща си, тежеше му липсата на благословия от негова страна, но щеше да се ожени за Шура, въпреки това. Ако не им бяха скроили тези мръсни номерца и Петро и Лола и лелка, ако Тина не говореше против Сеит при всеки удобен случай, ако Петро не беше накарал Били да го разкара от Истанбул, всичко щеше да е различно ... Аз затова и писах преди време, че съжалявах, че Шура намери близките си. Да, намери ги и беше щастлива от това, но то отрови личното и щастие. Шура се промени след тяхната намеса, те и повлияха да загуби доверието си в Сеит. Преди тяхното появяване всичко си беше наред. И Сеит допусна много грешки, но никога нямаше да я остави и да се ожени за друга, ако Шура не беше решила да угажда на сестра си, а  слушаше сърцето си. Тя един вид избра сестра си пред него. Толкова години живя с него, после реши да се прави на горда и не се върна при него след затвора. И на всичкото от горе, живееше не къде да е, а именно при Петро  ooooh! Ами ... натрупа се много и Сеит се предаде ...
Колкото до Петро .... за мен той не беше никакъв аристократ, никаква чест и достойнство не видях у него, виж,баща му беше истински аристократ , затова и се гръмна в главата от срам заради сина си ... С една дума - не мисля, че Петро щеше да има смелост да се гръмне. Колкото се гръмна Гюней  hahaha
Благодаря ти за отговора!   love001

# 681
Айде и от мен шоколадче  Grinning

И късно кафенце

# 682
Роминкаааа, благодаря и за кафенцето и за сладоледчето и за шоколадчето!  love001
Ти гледа ли сериала ? Няма ли да споделиш размисли и страсти с нас ?  Joy Joy Joy
малко да се разхладим с Бехлюляка  Laughing

# 683
  • ... да усещаш мириса на море ...

От септември по Стар ТВ (Star TV) ще започне излъчването на сериала Kara Sevda (Черна любов) на Ай Япъм. В главните роли - Бурак Йозчевит (Burak Özçivit ) и Неслиан Атагюл (Neslihan Atagül). Ще участват още Мелиса Аслъ Памук (Melisa Aslı Pamuk), Пайдар Тюфекчиоулу (Payidar Tüfekçioğlu) и Зерин Текиндор.

тийзър за който не го е гледал

# 684
Благодаря за инфото, Таралежке!  Heart Eyes

Фенче, нямам време за пространствено писане, че ме чакат 5 доклада  Tired Пускам си фотошопа от време на време да забравя какво трябва да правя  Laughing

# 685

Добре, Фен. Приемаме, че ги няма близките. Женят се и какво. За мен те пак щяха да стигнат до раздяла. Има и ред други причин - различие в културата, нищо че са от една родина. В един момент щяха да се проявят. На Сеит му е приятно да цивилизова Емине и Мурка, но пък прекаленото не турско поведение на Шура дали нямаше да му дойде в повече в един момент. Любов, любов но до време. А и след като любовта не издържа на напоритостта на близки и далечни, знами нямаше да издържи и на други причини в живота. Как може с Мурка да споделя, а с Шура не. Все излизаше, отсъстваше и ни дума. Шура не е послушна като Мюрвет. Тя е дейна, активна, образована млада жена. В един момент щеше да се появи един голям конфликт. Друг е въпросът, че сценаристите наблегнаха много върху тези прояви на бризките. Дори разговорът между Тина и Мурка на края, който много ми хареса, и който показа че тя е била на ясно с чувствата и на двамата. тогава защо постъпваше така. Тук нещата са малко в противоречие, а и краските са по-черни.

# 686
Тара  Hug благодаря! Знаех за Бурак, но не знаех, че и Мелиса /Айше / и Зерин ще се снимат в този сериал.
Роминче  Heart Eyes spoko съчувствам ти искрено ... а аз пък съм отпускар, та ми е лесно  Laughing
Орси  Hug може и да си права. Сам Сеит каза, че са от различни светове ... Колкото до Валентина ... и аз не разбрах защо толкова се противопоставяше на връзката им,от самото начало при това, като много добре знаеше колко се обичат  newsm78 Нейсе! Свърши се ... ама много ще ми липсва да ти кажа ... Нали не съжаляваш, че ни послуша да го гледаш ? Хайде, да видим , дали ще ти хареса и новия сериал, отново го препоръчвам  Laughing

# 687

Не съжалявам. Бях казала, че щом е на екран ще гледам. На компютър не мога да гледам повече.
  Кой е новият сериал. За който си пишем тук ли. Стига да го дават по TV-то няма проблем - гледам.
  А поведението на героите в КСШ е плод и на пресилените моменти на сценария.

# 688
Говоря за Кварталът на богатите, който започва довечера на мястото на КСШ. Гледала съм го и него и много ми хареса и той. Музиката и в него е вълшебна - и как не, като отново е на Тойгар ... Чагатай Улусой е в главната роля и едва в този сериал  стана един от тези, сред турските актьори, които харесвам, много е задобрял и той. А бе що е с нашенска жилка, все е добро  Laughing
А героите в  КСШ - серила, на мен поне, са ми по-симпатични, отколкото реалните. Peace

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 19:54 от queen_fenka

# 689
юхууу wavey
хубави неща, сте написали, Фену Heart Eyes за пост 680 thumbsup
аз каквото имах да казвам за сериала, май го казах Peace
Ромин4е Hug,   мммм кви вкусотиии си ни приготвила Crazy
това за Щатите звучи супер, дай подробности, да ни подразниш малко Laughing

аз знам, че Зерин ще участва в сериала на Бурак и Хилял май ще е режисъор Peace
ако пишем за ПО тук, пак сме по темата вече обясних защо, а и ако не се заяждаме с никой, няма да ни трият Peace

Общи условия

Активация на акаунт