Ооо, Айрич, страхотен ти е шоколадът! Уникат, а!?
И снощи писах, че е хубаво да си коментираме тук нещата. Темата е посветена на Къванч, СЮ и други проекти, но ние сме и една компъния. Не пречи да се разнообразим и с друга тематика. И няма нужда според мен от скрити текстове. И без това някои пропускам, а не би трябвало щом дискутираме сериал. Вие не знам, но аз ще си пиша тук.
Мислех си тези дни, защо Сеит се е самоубил. Една от причините е и раздялата с Шура. В сериала гледам с какъв хъс се хвърля да си създаде нов живот, семейство, душевен уют и комфорт. Държи се с Мурка както със западно-руска аристократка. Изиска и от нея промяна в мирогледа ѝ. Да няма думата "срамота е...". Този хъс е противовес на раздялата с Шура. С цел да я забрави. Но не можа и, явно няма да може цял живот да я забрави. Това, тежките моменти в живота му, са подкопали психическото му здраве. А ако си е кореспондирал с Шура в странство и е разбрал за смъртта й - още повече. Не знам подробности, само гадая.
Шура и тя не доживява старост, а си отива млада разбрах тук. Питам се има ли пръст в това, че не допуснаха да имат деца със Сеит. А как го допуснаха това - имала ли е аборт. Тя в последствие има дете /предполага се, че е нейно, а не осиновено/, но преживяното като жена малко ли ѝ е било? Нещата в живота се трупат и в един момент го унищожават. Тежка е била епохата. А и другите условия.
Срещнах съседка, която има куче и трябва да го извежда задължително на разходка сутрин и вечер. По повод на вчерашната, последна серия ми сподели, че е помолила друг да направи тази разходка. Предишни серии ги е гледала на пресекулки. Каза, че отдавна не е гледала турски сериал, но този го е гледала с огромен интерес и харесване. За пръв път беше оценила и играта на Къванч. "Ама той бил страхотен актьор". Каза, че ще проследи и други негови роли в компютъра.
Вале,
"За съжаление, в Турция, сериали с огромно количество епизоди, шумни жени, глуповати мъже и безкрайни трагедии, получават висок рейтинг. Нещо трябва да се промени в културата на Средиземноморието. Защо изтънчеността не постига висок рейтинг, никога няма да проумея."
Този цитат на дъщерята на авторката и внучка на нашия герой е много точен. Ние тук също споделяхме тези мисли за, както обичам да казвам, вкуса на средностатистическия турчин!
За съжаление, правещите сериали се съобразяват с този вкус. Защото сериалите са за широката аудитория. При правенето на игрален филм, може да се прояви и по-изискан вкус. И мисля, че турската кинематография го прави това.
Хубав ден на шоколада!
Цитирай • Харесва ми