Подготовка за ПЪРВА ГРУПА в детската градина

• 21 037
  • 180
  •   1
Отговори
# 135
Аз махнах залъгалката без рев-ето как!
Моето дете обичаше само определен вид биби на Авент, та затова купих едни евтини и с друга форма.
Хвърлих любимите и почнах да предлагам тия. Ми поджвака ги няколко пъти и лека полека все по рядко ги търсеше най-вече нощем, докато накрая съвсем ги отказа.

# 136
И моето дъвчеше на Авент и опитах същото нещо.
Батко му  си падаше само по Авент и не захапваше друга.
Да, но номер две се оказа, че дъвче каквато и да е биберона-Камера, Канпол, Нук..... Няма никакви претенции.

# 137
  • Варна
Полагат ли се направления за изследванията за ДГ? Или за контролни изследвания на 3 години? Знам, че за ясла по принцип не се полага направление, ЛЛ може да даде по свое усмотрение. Но за градината как стои въпросът?

# 138
По мои спомени за яслата и би трябвало и за градината да е така-взех направление за кръв и урина, но пак доплащах. За чревни май нямаше направление, а Васермана на родителя си го поемаш ти.

# 139
Полагат ли се направления за изследванията за ДГ? Или за контролни изследвания на 3 години? Знам, че за ясла по принцип не се полага направление, ЛЛ може да даде по свое усмотрение. Но за градината как стои въпросът?
Полагат се за кръв и урина и за глисти .

# 140
Аз днес доплатих 15 лв за микробиологията.
Иначе ако не е с направление ще струва 25 лв.
Може би кръвта и урината не се плащат, засега не сме ги давали, защото важат само 1 седм.

# 141
  • shumen
Месечинке,мисля,че се полага.Ти на Борето наново ли ще пускаш изследванията?На мен ми казаха,че ако не е ходил повече от 2 месеца само тогава се пускат наново.

# 142
  • Варна
Ще пускам, даже чревните ги пуснах днес. Изрично бях питала дали има вариант да минем без изследвания, отговориха ми твърдо Не. За детската градина децата се водели новоприети и точка.
п.п. взехме направления за всичко.

# 143
  • София
Здравейте! Съжалявам, ако въпросът ми ви се стори глупав, но до момента изобщо не съм се сблъсквала с " градински"  дела Simple Smile В събота получих имейл от системата, че дъщеря ми е приета в ОДЗ. В профила видях какви са необходимите документи за записването, но знам, че има и медицински изследвания, а те не са споменати. Сега ли се правят или след като детето бъде записано и е уточнена датата от която ще започне да посещава градината? И още нещо- какво се случва, ако не я запиша сега, въпреки че е приета по първо желание?

# 144
За Сф не знам, но при нас има срок в който да запишеш детето (ако го изтървеш все едно не си кандидатствала и не е прието).
Като отидеш да го запишеш се определя датата на тръгването и тогава питаш за изследванията, защото едни важат 7 дни, други 3 и т.н.

# 145
  • shumen
И при нас има срок,в който трябва да го запишеш,ако ли не губиш мястото.
За изследванията-пускат се преди да тръгне детето на ДГ като разбереш от кога.

# 146
Първо детето трябва да бъде записано и това са необходимите документи. Изследванията да необходими за реалното тръгване. Ще го уточните с директорката и сестрата.  Peace

# 147
  • София
Благодаря за отговорите!   bouquet

# 148
Здравейте!И аз се включвам с един доста задаван въпрос-изследванията-даде ми джипито 2 направления,не разбрах обаче какви точно,беше какафония,питах,но нищо не запомних.Утре ще ги правя-взела съм 2 контейнерчета за ако,1 за урина,стъкълце и кръв щв и вземат-това ли е?

# 149
  • Варна
По принцип да, но направленията трябва да са три... Поне на мен ЛЛ ми даде три - две са за чревни (микробиология и паразитология) и едно общо за кръв и урина.

Общи условия

Активация на акаунт