Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 64 899
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • Germany
На мен лекарката ми препоръча да взимам витамини или поне фол. киселина (има и такава за след 3-я месец), а аз попитах да ми препоръча и марка, та пия femibion, но не знам дали ги има в БГ. Скъпи са, но качествени. По принцип и аз не съм голям привърженик на излишните лекарства, пък било то и витамини, но през бременността нуждите на организма от различни витамини са завишени, а аз така или иначе нямам голям апетит и доста неща не ми се ядат, та реших да си ги пия. Бих казала, че съм доволна и нямам никакви оплаквания. Иначе и моята кожа, само че на лицето, изсъхва доста, но при мен си е от хормоните.  Peace

Скрит текст:

Аз имам друг въпрос - вече съм в 19 г.с., а почти нищо не съм качила.  Tired Според кантара вкъщи съм качила около 2,5 кг в сравнение с кг от преди да забременея (56 кг съм). При последната консултация бях качила само 100г в сравнение с предния месец, но лекарката каза, че това не е проблем щом хапвам здравословно и се чувствам добре, а и всичко е индивидуално. Другата седмица е следващата консултация, та ще видим как е положението. Вярно е, че нямам апетит, но пък се храня нормално, в никакъв случай не ям малко. Интересно ми е при вас как е? Кога започнахте да качвате?  Thinking
Колко ви растат коремчетата? Мен досега лекарката не ми е мерила талията, та се чудя дали да не започна аз вкъщи да я следя някак си...  newsm78

# 271
  • Телиш/Плевен
Chrissie, щом се храниш и чувстваш добре, значи няма поводи за притеснение. Hug И аз качвах по малко, а на една консултация даже не бях качила нищо и получих упреци. Не си спомням кога започнах да качвам, може би към третия месец. Thinking Но наистина е индивидуално. Една моя позната отиде на преглед в родилното в ден около термина и там чула следния разговор между сестрата и лекаря:
- За какво чака жената отпред, бременна ли е?
- Не е, ще я попитам за какво чака.
 Laughing
И действително имаше много малко коремче, аз все й казвах, че изглежда като преяла, а не като бременна. Детето се роди напълно доносено и над 3 кила. Peace
За меренето на корема - при мен го измерваха на всяка консултация, но не знам доколко е важно. Според мен не е, още повече след като имам пример като този с моята позната, дето почти нямаше корем.

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 13:12 от Лале в дъжда

# 272
Здравейте момичета искам да попитам нещо, моят АГ не ми изписва никакви витамини за бременни, според него не е нужно да пия ,защото били всички синтетични и мога да мина и без тях.Вие какво ще кажете, трябва ли да го слушам? Дланите на ръцете ми започнаха много да се изсушават и да се белят, мисля си че това е от липсата на някакъв витамин. дали да си взема витамини на своя глава, избрала съм си PREGNACARE PLUS OMEGA 3 ??? Какво ще ме посъветвате? И тези витамини дали са хубави?

Аз пиех същите по препоръка на доктора. Какво да кажа, не съм голям критерий, защото моята бременност беше изключително лека и работех буквално до последния ден. Мога да споделя, че косата ми стана много хубава - по-гъста, косопада е в рамките на здравословното, жизнена и с блясък, но дали се дължи на витамините......? Пиех ги най-вече защото не можех да погледна риба.
При мен кожата на корема беше много суха, но я спасих с олиото на Икаров срещу стрии.
Относно проблема с ръцете ти една приятелка имаше същия, но след раждането и постепенно отшумя. Тя сподели, че е сменила верото с това на марката на dm и е почуствала облекчение. Но може и да е просто съвпадение.

# 273
И аз пия PREGNACARE PLUS OMEGA 3 по препоръка на лекар. Не съм забелязала някаква разлика от тях. Пия ги не за друго, а защото много неща не обичам и не ям, хапвам си, но не супер здравословно.

Относно килограмите, аз стигнах до извода, че при всеки е различно. Някои качват 8кг за цялата бременност, други 15, трети 20-30.
Забелязала съм, че по - слабите бременни имат по - малки коремчета, което е нормално, защото по - пълните от преди са си имали коремчета и без да са бременни.  Wink
В последните месеци се качвало най - много.

# 274
  • Телиш/Плевен
В последните месеци се качвало най - много.
Това при мен не се сбъдна. Точно в осмия и деветия месец качвах едва по 200-300 гр.
Затова не трябва да се тревожите за теглото си, имате лекари, които следят дали всичко е наред и при индикация за проблем, със сигурност ще ви кажат какво да правите. Hug

# 275
  • Germany
Благодаря ви за бързите отговори, момичета!  Hug

Лале в дъжда, права си, аз вярвам на моята лекарка и не се съмнявам в преценката й, просто все ще намеря нещо, за което да се чудя нормално ли е, правилно ли е...  Whistling

# 276
Промениха ли ви се ареолите на гърдите през бременността? На места са ми излязли едни малки като кожни образувания (нямам предвид жлезите на монтгомъри), но четох, че било нормално май.

# 277
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда, права си, аз вярвам на моята лекарка и не се съмнявам в преценката й, просто все ще намеря нещо, за което да се чудя нормално ли е, правилно ли е...  Whistling
Ами то май при всички бременни е така. Hug Винаги има за какво да се тревожат. Дори всичко да е наред (да нямат гадене, повръщане и други такива) - пак се тревожат, че това е знак, че има нещо. Но ще мине и това, после тревогите ще са за децата и така. Simple Smile

**Sisi**, моите ареоли потъмняха, само това беше като промяна.

# 278
**Sisi**, преди 2-3 дни отдолу на лявата ареола забелязах две мънички кожни образувания - изглеждат като връхче. При мен също потъмняха ареолите, като видимо лявата е по-голяма от дясната и точно под лявата имам доста стрии.

# 279
**Sisi**, преди 2-3 дни отдолу на лявата ареола забелязах две мънички кожни образувания - изглеждат като връхче. При мен също потъмняха ареолите, като видимо лявата е по-голяма от дясната и точно под лявата имам доста стрии.

При мен е същата работа, само че дясната е по - голяма.

# 280
За тези кожички не съм търсила информация и засега не ме притесняват, просто продължавам да овлажнявам кожата.

# 281
И аз съм против всякакви допълнителни витамини. Може да се ядат повече плодове и зеленчуци, особено сезони и слънчево узрели е чудесен вариант за добавяне на витамини в организма. А елементите като магнезии и др. подобни понякога се налага. Има много алтернативни медици, които смятат,че напр. магнезии се пие от самото начало.  За мен е важно каквото и да се приема да е във възможно най- чист вид. А повечето неща имат аспартам и др гадости.

# 282
Момичета, току-що направих кекс и по стар навик близнах от сместа  ooooh! Яйцата са от супермаркет, но все пак са сурови, има ли място за притеснение?

# 283
# 284

Общи условия

Активация на акаунт