Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 439
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Знаете ли нещо за фирмата "Софтгрим" АД? Днес ми се обадиха за интервю утре. Търсят офис сътрудник на 500 лева. Казаха ми, че търсят човек, който да започне веднага.  Simple Smile

Счетоводна, консултантска дейност. Обслужват основно малки фирми. Какво още ти трябва?

# 151
  • Другата България
Офис мениджър в голяма и сериозна търговска копания, може би единствена по рода си.
И аз мога да приема да правя кафета, ама не искам. Ако бях на зор, може би нямаше да имам нищо против.
А те ти предложиха мястото и ти отказа, така ли?

# 152
Сетих се нещо да се оплача.
На месец изпращам поне по 2-3 пробни текста, правени от мен за втори етап на подбора.
Ей, никой не връща отговор, да му се не види!
Не е ли редно поне като си започнал една кореспонденция, да я завършиш?

За преводи ли говориш?
Моят скромен опит показва, че това е една долна, добре смазана машина, благодарение на която фирмите си осигуряват безплатни преводи. За съжаление, некоректността на голяма част от екипите "Човешки ресурси" е факт, независимо от сферата на дейност и мащабите на компанията.

# 153
Здравйте, според вас резонно ли е да се кандидатства повторно в дадена фирма, след неуспешна кандидатура за друга позиция   Rolling Eyes

# 154
  • Другата България
Сетих се нещо да се оплача.
На месец изпращам поне по 2-3 пробни текста, правени от мен за втори етап на подбора.
Ей, никой не връща отговор, да му се не види!
Не е ли редно поне като си започнал една кореспонденция, да я завършиш?

За преводи ли говориш?
Моят скромен опит показва, че това е една долна, добре смазана машина, благодарение на която фирмите си осигуряват безплатни преводи. За съжаление, некоректността на голяма част от екипите "Човешки ресурси" е факт, независимо от сферата на дейност и мащабите на компанията.
На същото мнение съм.

# 155
Офис мениджър в голяма и сериозна търговска копания, може би единствена по рода си.
И аз мога да приема да правя кафета, ама не искам. Ако бях на зор, може би нямаше да имам нищо против.
А те ти предложиха мястото и ти отказа, така ли?

Не, разпитваха ме тук как мина интервюто и аз обясних.

# 156
Здравйте, според вас резонно ли е да се кандидатства повторно в дадена фирма, след неуспешна кандидатура за друга позиция   Rolling Eyes

Кандидатстай!
Не се знае каква е причината поради, която не са те извикали на интервю предишният път.

Аз утре съм на интервю точно в такава, в която съм кандидатсвала 3 пъти.

Днес пак бях. Изобщо не ми донападна. Аз за едно кандидатсвам, те за друго ме викат.  Close

# 157
Мен ме бяха извикали, но в крайна сметка не ме удобриха, но сега проявявам интерес към друга позиция...

# 158
"English CV a Must!" правилно изречение ли е или са изпуснали is?

# 159
Ами по принцип това не е изречение, защото няма глагол, би трябвало да има "is" за да е завършена мисъл, но ако е написано под някаква особена форма с тирета или нещо такова ....

# 160
Ами написано е точно така. Просто се чудя дали не е като някакъв жаргон...

# 161
Според мен би трябвало да бъде: "CV in English is a must(-have)!" Автобиография на английски е задължителна. Сигурно просто са изтървали глагола, това не е нещо необичайно. Много често съм срещала правописни грешки в обявите, обикновено не кандидатствам там. Скоро видях нещо от рода на "speak English fluent" Дори на сайта на една фирма пишеше "employee weel-being" Обикновено такива неща трябва да светват една червена лампичка.

# 162
  • София
Хората си търсят човек с английски, защото явно не знаят такъв.

# 163
Мммм, май не е така или не би трябвало..

# 164
Те на български са оплескали нещата с АтестациЙ и ПромоциЙ, ВиЙ искате на английски да са ОК  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт