Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 461
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Обикновено напускащият се дава предизвестие, но шефовете не се юркат да избират нов и затова всичко става от днес за вчера.... Crazy

Нагледен пример в моята работа - с 2 месеца предизвестие, още не са почнали интервюта, а колежката си тръгва след 10-ина дни.  Crazy

+1

Предизвестието ми е 2 месеца, вече са минали 3 седмици, имам и отпуск да ползвам, още никой не е дошъл дори на интервю. А имаме 5 човека отдел за подбор на персонал, които само с това се занимават. Просто усещам как накрая ще има проблем с ползването на отпуската или някакви спешни неща за оправяне/предаване. Все едно че хаосът на организационно ниво е мой проблем.

# 691
  • Другата България
Да питам и тук. При регистрация в БТ и получаване на обезщетение от НОИ, възможно ли е човекът да започне работа на граждански договор паралелно с това? Тоест, хем да получава пари от НОИ, хем от някой на граждански договор? Аз мисля, че не, но ме убеждават в обратното.

# 692
# 693
  • Другата България
Сигурна си, нали? И аз щото....почти.

# 694
  • София
Възможно е, ако заплатата по граждански договор е под минимална работна заплата. Правила съм го.

# 695
  • Другата България
Става въпрос за работа в някакъв кол - център, не разбрах точно
Цитат
Скрит текст:
КАСТЪМЪР КЕЪР БГ ООД e лидер в предлагането на услуги и дейности по "Обслужване на клиенти". Работим по проекти на водещи, утвърдени български и международни компании. Предлагаме телемаркетинг услуги – продажби, проучвания и др. Ние поставяме служителите си на първо място и вярваме, че те са най-ценният актив, с който разполагаме. В стремежа си да им предоставим най-доброто и да стимулираме индивидуалните им качества, ние осигуряваме отлични работни условия – приятна и приятелска работна атмосфера, обучения, актуализиращи знанията и уменията им, за безупречно изпълнение на всекидневните задачи.

Във връзка с разширяване на дейността ни по проектите, фирмата набира мотивирани и отговорни кандидати за позицията Търговски агент кол център
Описание на длъжността:
Входящи и/или изходящи телефонни обаждания от името на водеща българска компания;

Ние търсим:
• Комуникативна и позитивна личност;
• Личност ориентирана към постигане на резултати и усъвършенстване;
• Интерес към работа с клиенти;
• Добра компютърна грамотност;
• Самодисциплина;

Ние предлагаме:
• Ангажимент с работно време 10:00-19:00/с един час обедна почивка/;
• Мотивиращо заплащане;
• Граждански договор;
• Обучения, чрез които да подобрявате уменията и способностите си в работния процес;
• Възможност за работа в страхотен екип, който ще помага за развитието и израстването Ви;
за заплата, но твърдо + бонуси.

# 696
  • София
А бе тия хора как може да предлагат граждански договор за работа по 8 часа на ден.
Иначе така, както са го написали сумата е много малко вероятно да е под МРЗ. Освен ако не е на ръка. (разбира се, да уточня, че моя случай е от преди 2 години, та може нещо да се е променило).

# 697
Може да се работи на граждански договор под МРЗ и да се получава обезщетение за безработица. На края на годината ГД трябва да се декларира/получените суми/ в НАП а при започване на работа да се представи в бюрото по труда.Друг е въпросът дали това, което се предлага е наистина граждански договор по смисъла на закона/ за извършване на определена работа, без работно време и без работно място/

# 698
здравейте, и аз се явявам по конкурси. Даже точно сега решавам тест, който ще върна по пощата Simple Smile За първи път "пробвам" такава форма на подбор, но имам чувството (и спомен), че не е новост...

# 699
  • Другата България
Може да се работи на граждански договор под МРЗ и да се получава обезщетение за безработица. На края на годината ГД трябва да се декларира/получените суми/ в НАП а при започване на работа да се представи в бюрото по труда.Друг е въпросът дали това, което се предлага е наистина граждански договор по смисъла на закона/ за извършване на определена работа, без работно време и без работно място/
Благодаря ти.
Ставало въпрос за работа от в къщи..как точно, не знам, единственото условие било да имаш нет. Фрийлансър или нещо такова. Ама то и заплащането ще е фрий...

# 700
  • София
Нещо тоя месец понамаляха обявите.
Само кол-центровете въртят.
Даже едни ми се обадиха, ей-така, от нищото.
Ама пак за късните смени.

# 701
И аз съм забелязала, когато ми се е случвало да преглеждам обяви през август - началото на септември, че намаляват. Нормално.

# 702
От септември пак ще се активизират.

Моя позната си търси работа и казва, че предлагали много ниски заплати... Confused

# 703
  • Mladost
Да питам и тук. При регистрация в БТ и получаване на обезщетение от НОИ, възможно ли е човекът да започне работа на граждански договор паралелно с това? Тоест, хем да получава пари от НОИ, хем от някой на граждански договор? Аз мисля, че не, но ме убеждават в обратното.

Преди месец и половина се регистрирах в НОИ,  служителката  обясни, че може да се получава обезщетение и при сключен ГД стига да не е в размер повече от минималната работна заплата.

# 704
От чисто любопитство реших да погледна обявата на ОМВ за Заместник Управител
Не вярвах, че дават толкова малки заплати за толкова много часове труд.  Thinking

http://www.jobs.bg/f2864912

Наистина са намалели обявите. Всяка година е така.

Общи условия

Активация на акаунт