Работа, CV-та, HR-и, съвети - 45-та тема

• 78 464
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
И аз съм от тези дето понякога пускат CV и не съм в С-я. Е, какво да се прави? Ако си замислил преместване, но работиш в друг град примерно?

Що се отнася до същото от страна на работодателите... Честно да ви кажа това е по-нормалната ситуация отколкото да търсят човек от днес за вчера ако може. Почването веднага винаги ми поражда съмнения. Че що толкоз бързат? Какво се е случило с предния човек на тази позиция? Напуснал е за два дни? Едва ли. Всеки трудов договор урежда поне месец предизвестие и от двете страни.

Големите компании обикновено точно така процедират. Около месец събират CV-та. После няколко седмици се срещат с кандидати.

# 676
Говоря за хора, които са на почивка. Когато искаш да се преместиш, обаче, пак трябва да си гъвкав.
Не е задължително да се събират сивита първо, може да са се случили много неща. Ние сме голяма компания, но сгерата е специфична и нармаме хора почти постоянно.

# 677
  • Пловдив
Стеф, я си седИ тука, кво ши дириш у Софето...Wink

Скрит текст:
Аз пък никога не съм я харесвала София....за да се преместя за пари, тряяя да са наистина мнооого /и тогава не е сигурно, че бих го направила/ Имам приятели, които заради повече пари отидоха - никой от тях не се чувства добре там и при всяка възможност се прибират в Пловдив, не могат да свикнат, а са доста години вече. Живеят в София под наем, а си влагат средствата в имоти в Пловдив и селата наоколо, пресмятайки кога ще се приберат за постоянно. А едни вече го направиха. Simple Smile

Но това си е мое мнение, за мен парите никога не са били важни, чак пък толкова...Лично аз си имам други приоритети...

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 10:06 от *Бенджи*

# 678
Говоря за хора, които са на почивка. Когато искаш да се преместиш, обаче, пак трябва да си гъвкав.

Ами гъвкав, гъвкав... Колко би могъл да е гъвкав човек, който работи и търси работа в друг град? Имаш ангажименти към сегашния работодател. Има дни, в които е абсолютно невъзможно да вземеш отпуска. Отделно в този сезон се съобразяваш с предварително заявените и планирани отпуски на колегите си. Те нямат вина, че ти сменяш града та да си развалят почивката.
Аз например съм човек на много ниска позиция в йерархията, но е възлова оперативна.

Една фирма ми се обаждаха в началото на миналата седмица да отида на интервю в петък (31 07). Ами казах си, че нямам възможност. Тогава е месечното ни приключване. Реших да ги улесня и си казах настоящата заплата, за да не им губя времето. В смисъл, че това е една граница, под която просто няма смисъл да сменям работа. Казаха, че ще помислят до края на седмицата между 27-ми и 31-ви. Ми не се обадиха. Не се сърдя. Делови разговори са това.

Макар че друг е въпросът, че взеха, че се обадиха вчера. И бяха много гъвкави те. Казаха да отида когато ми е удобно. Да си избера ден - утре или вдругиден. И не фиксираха абсолютен час, а само помоли човекът ако е удобно да е следобед.
Едва ли нещо ще стане, сигурна съм, но заради търпението и тяхната пък гъвкавост спрямо мен, ще отида.

Бенджи, аааа, не.  LaughingТука няма грам работа. Сори, красив град ама само с велоалеи и антични сгради не се живее. 1000 лева в П-в им е някакъв таван дето не можеш да подминеш.

# 679
Aз винаги като са от друг град или държава (много случаи) първо ги преслушвам по Скайп/телефон, както им е удобно. Така не си губим времето, съвестно ми е да ги разкарвам от друг град.

# 680
Happy days, за коя сфера на работа става въпрос? (За позицията по заместване) .

Не съм писала скоро, но следя темите вече май  от 2 години. Е, винаги Дадос пише едно и също и винаги се казва едно и също и никаква промяна. Не знам защо продължаваме.

Случайно тук да има хора, занимаващи се с подбор в Лидл? Иска ми се да питам нещо принципно.

# 681
  • София
Всякакви ги има. На мен са ми се обаждали в 19 часа за интервю на другия ден сутринта. Да бе да.
Напоследък все по-често ми провеждат пък интервюта по телефона, което за мен е ок.

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 10:23 от L'Agent

# 682
На мен последно ми се обадиха да отида на едно кафе (в същия момент) да поговорим.

# 683
Сферата на дейност е BPO, позицията може и постоянна да стане, тъй като имаме планове да се местим извън БГ евентуално като стане детето на година и половина-две. Тоест не знам дали ще се връщам, засега не съм го решила, а и принципно си трябва втори човек така или иначе.

# 684
Сферата на дейност е BPO, позицията може и постоянна да стане, тъй като имаме планове да се местим извън БГ евентуално като стане детето на година и половина-две. Тоест не знам дали ще се връщам, засега не съм го решила, а и принципно си трябва втори човек така или иначе.

Happy days, можеш ли малко подробности да дадеш? Аз си търся точно работа по заместване, защото имам планове за себе си, за които са ми нужни 1-2 години?

Освен това - някой има ли инфо за ДСК - централата?

# 685
Търсим си точно човек, който има опит в TA--talent acquisition, за предпочитане е сферата да е на аутсорсинга, но може и производство. Позицията може да стане и постоянна, защото така или иначе трябва втори човек, аз може да реша да не се върна и т.н.

# 686
  • Другата България
За коя фирма, ако не е тайна?
/не питам за себе си/ Sunglasses.
Естел, усетих се от гледна точка на това, че позицията, която заемах дълги години я заемах само заради заплащането, а не се чувствах на място там, и не ми беше по специалността съвсем. Друг е въпросът, че това, което искам съвсем не ми е по специалността, но пък е нещо, за което съм 100000% убедена, че съм родена. Laughing И сега търся някакъв баланс, но е трудно защото съм на 40+ и без грам опит точно в тази сфера, а същевременно с 24 години трудов стаж Crazy.

# 687
Мнения за търговски представител към Абофарма? Струва ли си, заплащане, сериозна ли е фирмата?

# 688
.......Че що толкоз бързат? Какво се е случило с предния човек на тази позиция? Напуснал е за два дни? Едва ли. Всеки трудов договор урежда поне месец предизвестие и от двете страни.

Големите компании обикновено точно така процедират. Около месец събират CV-та. После няколко седмици се срещат с кандидати.

Обикновено напускащият се дава предизвестие, но шефовете не се юркат да избират нов и затова всичко става от днес за вчера.... Crazy

Нагледен пример в моята работа - с 2 месеца предизвестие, още не са почнали интервюта, а колежката си тръгва след 10-ина дни.  Crazy

# 689
Ами явно се надяват напускащият да размисли. Голям смях. За тяхна сметка си е протакането. По-големите обикновено могат да изкарат с наличния персонал месец. Няма да е качествено свършена работа, но ще помга този-онзи. Буфери има. Файда - не. Компанията е валат спрамо напускащия. Той решил ли се е на тая крачка е от онези дето се смеят последни. И обикновено, казват, най-добре. Wink Пък къмпанито нека си протака.

Общи условия

Активация на акаунт