БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 255
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Това беше почти преди година.
Аз резервирах от тук: http://www.bcn.travel/
Сега забелязах, че закупените от този сайт Skip the line билети за Casa Mila и Casa Batllo не се предлагат вече. Жалко, защото бяха много удобни -без точен час на влизане. Фиксираше се само деня и цената беше като на официалния сайт.
Ползвала съм и тези: http://www.yattaxi.com/login-тук излизаше малко по-скъпо

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 21:21 от Ranick

# 451
  • София
Някой който е пътувал с аеробуса до площад Каталуния може ли да каже колко минути е придвижването с него?Апартаментът ни е в Готическият квартал и се двуомя дали направо да не вземем такси,ще е по-скъпо,но предвид късния час на полета с Уиз, поне няма да се лутаме много.
Според мен няма смисъл.Около 40 мин.е с Аеробуса. После имате около 15-ина минути пеша до Готическия квартал.

Приблизително и аз така си го представях като време,имам подробни указания от хазяина как най-лесно да намерим апартамента,може би максимум 30 мин от площад Каталуния имаме,просто таксито ще ни закара точно на адреса.Дава ми цена около 32-33 евро с калкулатора.
Ако си вземете от летището двупосочен билет е 10.5 евро ако не се лъжа, иначе е 6 евро мисля на посока.Ако сте двама такси не е рентабилно за мен.Приложението гугъл мапс върши чудеса.Задаваш начална и крайна точка и ти дава маршрут+навигация.Качете си преди да тръгнете пакет с интернет.Аз ползвам един на Мтел за 5 лева еднократно.

# 452
Относно навигациите , аз ползвам Navigon . На мен ми го инсталираха във Виваком. Работи и без мобилни данни . Просто си включваш опцията за местоположение и си задаваш търсеното място . Може да се използва и за кола и за пеша . Супер точен навигатор е .

Някъде из темата прочетох , че храма Сетото сърце , в понеделник и вторник не може да се качиш до върха . Има ли такова нещо ? Аз съм резервирала билети за парка Гюел за 22.03. , което е вторник . Мислех да го съчетая с ходене до Тибидабо , но ако вторник е невъзможно да се качим до върха , май ще е за друг ден или за следващо пътуване ?!  newsm78

# 453
  • София
Момичета може ли да ми кажете какви са темперетурите в Барселона в средата на юни и дали става за плаж?

# 454
Някъде из темата прочетох , че храма Сетото сърце , в понеделник и вторник не може да се качиш до върха . Има ли такова нещо ? Аз съм резервирала билети за парка Гюел за 22.03. , което е вторник . Мислех да го съчетая с ходене до Тибидабо , но ако вторник е невъзможно да се качим до върха , май ще е за друг ден или за следващо пътуване ?!  newsm78
В нета намирам това
Opening times:07.00 to 22.00hrs for the cathedral, the elevator to the top and the funicular to the mountain close earlier, so make sure to be here before 19.00hrs.
не пише да има почивен ден. (И на мен в понеделник ми се пада за момента, та ако някой знае нещо и не работи - да пише)

# 455
  • Под гъбата
Момичета може ли да ми кажете какви са темперетурите в Барселона в средата на юни и дали става за плаж?
Ние ходихме в края на юни и си беше доста топло. От хазайката разбрахме, че вече са започнали горещите дни през юни. Ходихме на плаж , но водата не е много топла.

# 456
  • София
Ние ще ходим 19-22 юни. Имаме 3 пълни дни, които са върло недостатъчни, но ще взема и бански, поне да се топнем Simple Smile

# 457
  • Тук и сега
Помагайте! Защо цените в този сайт за резервиране на спане са толкова евтини и има ли уловка според вас? 60€ нощувка на апартамент за четирима.
http://vacation-rentals.oxis-immo.com/apartment-barcelona-2-bedr … -eixample-655239/
Има такса почистване, както и късно пристигане, но както и да го смятам е съмнително евтино.

# 458
  • София
На мен не ми изглежда евтино - такса почистване 80 евро, депозит 300 евро ? Аз резервирах през airbnb по 45 евро на вечер със закуска за 2+2 с отстъпката за покана от друг член на airbnb и техните такси ми излезе 131 евро за 3 нощувки. Далечко е от центъра, но близо до метро.

# 459
  • Пловдив
На мен не ми изглежда евтино - такса почистване 80 евро, депозит 300 евро ? Аз резервирах през airbnb по 45 евро на вечер със закуска за 2+2 с отстъпката за покана от друг член на airbnb и техните такси ми излезе 131 евро за 3 нощувки. Далечко е от центъра, но близо до метро.
Peace
Moже ли линк?
И...да ви питам,ако знаете къде да търся евтини билети за след март Thinking

# 460
Виж Вуелинг - за юни  мернах доста добри цени, но са по няколко бройки на полет най-евтините и не знам какво е останало. Не съм се задълболчавала, защото отдавна сме взели за март.

# 461
  • Пловдив
И накрая на март е ок като време,нали?

Може ли да споделите колко приблизително излиза сами да си организарате пътуването до Барса(като се наеме апартамент под наем,не луксозен) Thinking Да почна отнякъде да смятам...

п.п.Дава ми направо юни,ама връщане чак на края на месеца newsm78 Това значи,че всичко е запълнено ли?

# 462
Здравейте, може ли някой да ми обясни каква е разликата между Т-10 карта за няколко зони, например 4 и Bonotren карта за 4 зони като главно ми трябва да използвам влакa R1? Търсих много в интернет, но нещо не схванах разликата. И от къде мога да си я закупя при положение, че ще пътуваме от някое от селцата в Коста Брава до Барселона? Благодаря Simple Smile

# 463
  • София
Peace
Moже ли линк?
https://www.airbnb.com/rooms/5612218?checkin=05%2F04%2F2016& … =4&s=cxDmBB78  eто го. цените са в долари (аз избрах произволен период през май). ако решиш да резервираш през airbnb, мога да ти пратя покана на мейл така и двете ще имаме отстъпка от по 18 евро при следваща резервация Wink.

# 464
Здравейте, може ли някой да ми обясни каква е разликата между Т-10 карта за няколко зони, например 4 и Bonotren карта за 4 зони като главно ми трябва да използвам влакa R1? Търсих много в интернет, но нещо не схванах разликата. И от къде мога да си я закупя при положение, че ще пътуваме от някое от селцата в Коста Брава до Барселона? Благодаря Simple Smile

Карти и билети можеш на всяка гара/спирка на метро да си закупиш. Има автомати, работят и с банкови карти, не само с кеш.
Т-10 е за 10 пътувания (вдяко едно е с до 4 прекачвания), като картата е валидна в рамките на една година.

Общи условия

Активация на акаунт