БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 245
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Естествено, че ще е свършило първенството през юни - тогава почва Европейското във Франция.
Да, видах - до 21.05 е .  Laughing

# 511
  • София
Здравейте,
Планираме екскурзия до Барселона за три дни в началото на м. май. Ще бъдем 4 възрастни + 2 деца. Ще ви бъда много благодарна, ако ми препоръчате места за настаняване - търся около пощад Каталуния, на (цена до 2000 лева за трите нощувки), доколкото там спират автобусите от летището (ще летим с Уиз еър и пристигаме сравнително късно). Разглеждах много хотели и апартаменти, но тези, които ми харесват, имат доста негативни отзиви в Trip advisor - свързани с кражби или много ниска хигиена. Приемам всякакви предложения за хотели/апартаменти, от които сте доволни.
Благодаря ви предварително!

Ние бяхме в този : http://www.booking.com/hotel/es/gravina.bg.html?aid=323176;label … total;ucfs=1&

Аз лично бях много доволна. На 5 мин. от пл.Каталуня. Много чисто. Ако искате има и закуска, която за 3 звезден хотел беше перфектна.

# 512
Хей, Реджина, ОГРОМНО благодаря Simple Smile, но тази статия е от началото на миналата година също. Дали е актуална?

Ако имаш нужда на нещо от България, насреща съм - помислих че си в Барселона, но ти май беше в Италия?

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 18:26 от mimimost

# 513
Въпреки, че си строи къща в Педралбес, още си живее в Кастелдефелс, даже смята да я разширява.

Месси имам предвид. Laughing

http://www.lettera43.it/persone/leo-messi-mister-65-milioni-ha-u … e_43675164115.htm

Естествено, че ще е свършило първенството през юни - тогава почва Европейското във Франция.

Зорчи, нямаш грижа да гледаш мача навън.
Аз ресторант без огромни тв в Барселона, на който дават мачовете не съм виждала.

Реджина   bouquet  В това бях почти сигурна, но си мислех за супер фенска обстановка. Харесах един пъб, който се води спортен бар, но някак ми се струва еретично да гледаме в пъб Ел класико

# 514
  • Milano
Хей, Реджина, ОГРОМНО благодаря Simple Smile, но тази статия е от началото на миналата година също. Дали е актуална?

Ако имаш нужда на нещо от България, насреща съм - помислих че си в Барселона, но ти май беше в Италия?

Ако имаше по-актуална щеше да излезе.

Ето ти едно видео от новините днес (Ерос е на турне там и Месси му е фен):

http://www.ansa.it/sito/notizie/sport/calcio/2016/02/16/ramazzot … e8899d15890d.html

Зорчи, ами харесай си на място.
Младежи ли предпочиташ да са феновете? Laughing

# 515
Кроя планове . Правя програми . Разпечатвам карти . Свалям приложения.Изчетох маса пътеписи и всички теми във форума подред . До тук съм сглобила тази програма . Кажете си мнението , че направо ми пламна главата !

20.03 кацаме в 20.40 на летището . До хостела с влак съм планирала , но ще видим на място с какво ще бъде. Настаняване в хостел Мартинвал , който е на Bruc . В зависимост как се чувства фемилито , може да поогледаме района .

21.03. Пешеходна обиколка
Pl.Catalunya
La Ramblas
Gothic quarter
Mirador de Colomb
Aquarium
Barceloneta
Hostel
Привечер до Casa Mila , Casa Batllo

22.03
Сутринта по-лежерно . Бавно кафе някъде на слънчице / надявам се ремето да е подходящо ! /
Parc Gueii в 14.30
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Sagrada

23.03
Camp Nou
Montjuic
Фламенко в  Poble Espanyol
http://www.atrapalo.com/entradas/tablao-de-carmen-espectaculo-copa_e17086/

24.03.
Tibidabo по възможно най-дългия маршрут , със синия трамвай и старото влакче .

25.03
Parc de la Ciutadella
Zoo
Museo mamut
Museo de la Xocolata
Вземаме си багажа и на летището.
Полета ни е в 21.15

Татова сътворих до тук . Чакам мнения !

# 516
Сиссс,в деня с Тибидабо няма ли да сложиш и още нещо?Ако отивате само за църквата,ще ви остане много свободно време.Ако сте решили да се възползвате от атракциите-те не са много,и там няма да ви отнеме целия ден,освен ако решите и до кулата Кайсерола да се разходите,но така или иначе гледките от кулата и църквата ще са сходни,ние затова я пропуснахме.На връщане от Тибидабо може да съчетаете с Космо Кайша.

# 517
Колеги, имате много дни така че ще посетите повече забележителности. Аз имам само един ден след круиза и смятам да взема туристическите бусчета тип биг-бъс и каквото успея да видя без слизане или само с една ,две спирки това да е като за начало. Не знам обаче къде да си запазя хотела, огледах се за тези около площад Еспания защото от там после тръгват аеробусовете за летището, той пък полета е чак в 21.30 часа, така че мога да освободя хотела и да оставя багажа и още малко обиколки. Дайте идея за хотел около този площад.

# 518
Колеги, имате много дни така че ще посетите повече забележителности. Аз имам само един ден след круиза и смятам да взема туристическите бусчета тип биг-бъс и каквото успея да видя без слизане или само с една ,две спирки това да е като за начало. Не знам обаче къде да си запазя хотела, огледах се за тези около площад Еспания защото от там после тръгват аеробусовете за летището, той пък полета е чак в 21.30 часа, така че мога да освободя хотела и да оставя багажа и още малко обиколки. Дайте идея за хотел около този площад.
Искаш да кажеш площад Каталуния предполагам,Аеробусите и багажното са там,от там тръгват и бус туристик.

# 519
Искаш да кажеш площад Каталуния предполагам,Аеробусите и багажното са там,от там тръгват и бус туристик.
Може и от там, но е по-далеко от круизният терминал. Всъщност така и не разбрах такситата на каква тарифа возят в Барселона. Аеробусовете спират и на площад Еспания, там е и пеещият фонтан и затова се насочих към това място.

# 520
Сиссс,в деня с Тибидабо няма ли да сложиш и още нещо?Ако отивате само за църквата,ще ви остане много свободно време.Ако сте решили да се възползвате от атракциите-те не са много,и там няма да ви отнеме целия ден,освен ако решите и до кулата Кайсерола да се разходите,но така или иначе гледките от кулата и църквата ще са сходни,ние затова я пропуснахме.На връщане от Тибидабо може да съчетаете с Космо Кайша.

Точно това обмислям и аз . Знам , че ще ни остава доста свободно време , но точно това ми е идеята . Пътуваме цялото семейство - аз, мъжО , голямата щерка , която е на 21 и гаджето ѝ , средната / 12 г / и малкия ми син /8 г / . Искам да има за всекиго по нещо , но и да не препускаме като щури . Да има време за кафенце и похапване . Просто за шляене по улиците . Без следене на часовника . Направила съм примерен план , но нещата могат да се променят според времето и настроението ни . Искам да запомнят това пътуване само с положителни неща .

# 521
Сисссс, моя съвет е да извадиш всичко, което ти попадне като информация, че е интересно. Следваш си програмата, но знаейки, че наблизо има още нещо, което е добре да се види решавате и отивате на място.
Ще ти постна част от моите записки, за да разбереш какво имам предвид:
1. Времето отделено за Bari gotic, цитат от файла ми:

La Seu Cathedral Катедралата Ла Сеу Църквата е безплатна, но се заплаща такса, ако желаете да посетите музея, хора и покрива на катедралата.
Време за разглеждане:
- отвън: около 15 мин./- вътре: около 30-60 мин.: "...В двора на Ла Сеу, датиращ от XIV в., винаги има 13 гъски. Всяка гъска символизира една година от живота на мъченицата Санта Аулалия, младо момиче, измъчвано до смърт от римляните през IV в. заради нейната религия...
 La Seu cathedral – Els quatre gats 4 min
В къща Марти се намира известният ресторант "Четирите котки"= Els quatre gats/- отвън: около 15 мин.
Els quatre gats - Palau de la música Catalane 4 min

Тоест така и така си в готическия и освен Катедрала е хубаво да видите Палау де ла Музика Каталана и кафето на интелектуалците. То се намира доста трудно, но е много готино.

За 25- ти, във вашия район е каталонския парламент, в който може да се влезе.
До статуята на Колумб е музея на восъчните фигури. Точно до него е кафето, което прилича на гора и пускат гръмотевици от време на време. Ето какво съм си запазила от темите, намерихме го и го посетихме. Вие може да не си поръчвате, само да влезете:
"Може да пиете кафе в едно заведение по Ла Рамбла. До музея на восъчните фигури. Казва се El bosc de les fades. Обстановката е все едно си в гората, пускат по някое време светкавици и гръмотевици. Само да кажа, че трябва да си поръчате на бара."

В раздела шопинг /така и не стигнахме до МОЛ/, но имах списък, ето нещо пак от нашите теми:

" El Corte Inglés - има няколко: Plaça de Catalunya 14; Portal de l' Àngel; Avinguda Diagonal 617 и 471;
Отстъпката от 10% за чужденци се добавя към отстъпката на продукта - например ако дадена стока е с 50% отстъпка, като се добавят тези 10% стават 60%.на последния етаж, има специално място, където се издават такива карти - само попитайте-El Corte Ingles :най -оригинални и икономични сувенири от там си купих."

...."Магазин "Диа" има като тръгнеш от площад Каталуня по Ла Рамбла от дясната страна на Ла Рамбла  в една от пресечките се пада. Тоест не е точно на Ла Рамбла, а трябва да свиеш в пряката в дясно като стигнеш по средата на Ла Рамбла. Не е голям магазина, но си има необходимото за пазаруване...."

....."В Локера /където се оставя багажа/ до пл.Каталуня има малки листовки с много по-добри отстъпки от Барселона Кард. За Зоото например е 25%, има и за Тибидабо, Побле Еспаньол и т.н., "

В сайта за Барселона бях изчела всички новини и намерих полезна информация. Например за 1 къща до Саграда Фамилия/ виждаше се от апартамента ни/, която на фасадата си има като пано 450 кв.м. и на него са нарисувани известни личности от историята на Испания. Сякаш са накацали по балконите . Не е кой знае какво, но като знаеш за нея и си наблизо можеш да я видиш.

Аз много, ама много търсих за мероприятия по време на посещението ни. Ние бяхме в прекрасен период. Около новогодишните празници и имаше много Коледни базари все още, мероприятия за деца/ пратени и безплатни/ и аз съобразих програмата с тях.

За съжаление не мога да си намеря крайния вариант на файла, а само един работен, но като цяло бях извадила освен места за посещение и няколко варианта за достигане от точка А до точка Б , със съответните примерни времена за придвижване. И в зависимост от настроението и нагласата се решава.

# 522
gerka, и аз си водя бележки . Прочетох всички теми до една . Всичко , което ми се стори интересно съм го записала . Програмата ми така е " в суров " вид , като съобразно времето , ще напасваме .
Благодаря на всички , които сте отделили от времето си , за да напишете всеки един ред в темите ! Информацията ви е безценна !  bouquet

# 523
Летим след 2 седмици и ние. Имам един въпрос към момента - ако купя сега онлайн билети само за Саградата без куполите, можем ли на място да доплатим ако решим, че искаме да се качим  и съответно много ли се чака. Единият виждам на сайта им, че е затворен и не знам дали си струва.

# 524
  • Пловдив
Домино, три пъти ходим в Барселона покрай круиз, и трите пъти сме спали на Рамбла - пешеходно е до круизния терминал /ходи се до паметника на Колумб и от там рейсчето до кораба, 2 евро в посока, три евро, ако е двупосочен билета/. Площад Каталуния - също спират Аеробусите, това даже е последната/първата им спирка. Та от площад Каталуния на Рамбла каквото и да хванеш е удобно /поне за нас/. Такситата от круизния терминал до летището са на твърда тарифа и струват 39 евро. Предполагам откъдето и от Барселона да се хване, все ще е тази цена, щом е до летището.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт