Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 711
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
Съгласна. Не е проблем/грешно съм подбрала думата/. Отдавна за мен не е проблем, а етап, през който трябва да премина. Както виждате, рядко участвам в темата, а още по-малко мрънкам.  Wink

# 121
. Както виждате, рядко участвам в темата,
И не само ти, и други спряха, а това е жалко.

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 09:26 от Lemy

# 122
  • Другата България
На същото мнение съм.
Това е тема за споделяне, съвети и взаимопомощ, ако можеш да помогнеш на някой, на който тепърва му предстои да мине през това нещо, не знае как, има колебания за лекари, хормони, медикаменти или каквото и да било друго, ако можеш с някакво инфо или съвет  - помогни. Ако не можеш - пропусни, подмини, не е задължително да се разпишеш на всяка цена, излагайки за пореден път някаква оптимистична версия на нещо, което за друг не е точно така. Проблемите, свързани с това състояние /да, проблеми са/ и симптомите са съвсем реални и лично аз, за себе си търся начини, които на мен ми се виждат и изглеждат релевантни за облекчаването им  . И пак в тази връзка когато имам конкретен въпрос за това, го задавам, надявайки се на конкретен отговор, а не поредното излияние колко е прекрасен живота и колко това е най - нормалното нещо на света. И аз не мрънкам, но пък ако ми се домрънка, ще дойда тук да го направя, вместо у дома, и ако на някой не му харесва - да не ме чете, но пък и да не ми пърха насреща с някакъв оптимизъм за неща, които при него са розови, ама при мен може да са лилави. smile3515
Рано е. Първо има период, който предшества менопаузата, който би трябвало да почне към 45. А окончателно да спира към 50. При мен започна да прескача към 50 и спря към 51. Но преди това все имах много обилни цикли. Последния път тече 16 дни, направиха ми абразио и повече не ми дойде. Изпитах огромно облекчение.
Това не е вярно. Изключително индивидуално е. Това, че при теб е станало така, не означава абсолютно нищо друго, освен че при теб е станало така.
Съжалявам ако е прозвучало като личен опит. Информацията я има в книгата "Съвети на домашния лекар", написана от няколко  български лекари. Тя ми е справочника за различни здравословни проблеми. Има статия за климакса.  Пък и може да се видят в Интернет статии за климакса. Говорим за средностатистически стойности. Ето:
http://www.dar-center.com/article/?article=563
Няма проблем. Peace

# 123
Т.е. някой ако няма оплаквания и се чувства добре, не е желан в темата? Rolling Eyes

# 124
  • Другата България
Не беее, не казвам това. Ти поне ме разбираш, знам си. Heart Eyes
Нищо конкретно, то и аз нямам оплаквания, но е факт, че стари потребителки, които бяха ценни откъм съвети, не влизат вече. Не знам каква е причината, но пък допускам, че може и да се подразни човек ако да речем се чувства некомфортно и някой насреща му обяснява как всичко е въпрос на вътрешна нагласа. Аз бих се издразнила. Crossing Arms

# 125
  • София
Здравейте    bouquet
Попаднах на темата, защото и аз забелязах известни смущения и различни признаци на настъпваща предменопауза. На 44г съм, Мисля, че темата е много полезна и е много хубаво когато всеки споделя своя начин да се бори със съпътстващите неприятни симптоми на менопаузата. Благодаря Ви са споделения "опит"  bouquet
От Вас разбрах за маслото от вечерна иглика и за див ямс. Взех си ги и започнах да пия. Ще се върна още назад в старите теми да чета.
Поздрави

# 126
Темата е много полезна, за всички жени, които вече имат симптомите и проблемите, както и на тези на които им предстои всичко това. Научих много и получих отговори на въпроси, решение на проблеми, на които никой друг не може така изчерпателно да отговори, защото засягат различни състояния, а тук всичко е събрано на едно място. Просто човек трябва да отдели малко от времето си, за да прочете. Няма лошо и без да е чел да попита. Аз също съм го правила.
Може да си мрънкаме, може да споделяме страховете си, има място и за позитивизъм, важното си мисля е да запазим добрия тон, защото никой на никого в този форум не е длъжен с нищо.

# 127
Мери ан, написала си точно и моето мнение, от телефона влизам и ми е дразнещо писането, та реших да съм по-кратка   Mr. Green
Според мен това за позитивизма е обратното, позитивни са тези които нямат проблеми. На хората с проблеми хич не им е до позитивизъм.
Писала съм и друг път, една симпатична кардиоложка мо обясни, че жени със стабилен хормонален фон нямат проблеми. Аз съм от тези с нестабилен и понякога ми се ще да измрънкам в темата, но започнах и аз да се въздържам. Не ми харесва разни тролове да минават и да развалят приятната атмосфера която цареше в темата.

# 128
  • София
Краси още не е влязла в менопаузата, затова е такава позитивистка. Като влезе, може да й се изпари малко оптимизма.  Wink

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 18:27 от Alexandria*

# 129
В интерес на истината, имах много гаден и тежък период, с много силни вълни, обилно изпотяване, безсъние и нервност... почти до подлудяване. Мина, да чукна на дърво. Споделяла съм вече, пих Изофлавон/купувам си го от Австрия/ Внушила ли съм си или е истина, но българският не ми влияе. От време на време, когато безпокойството беше много силно, прибягвах и до деанксит - една таблетка сутрин. Слава Богу, отмина, надявам се да не се връща пак, щото беше кошмар. Имам се за мъжко момиче, опитвам се да стисна зъби и да трая, но не винаги ми се получава.
Освен това, всеки е с различен праг на търпимост, както и различни симптоми. Някои минават през менопаузата и по-лекичко, имам познати, които твърдят, че отведнъж им е спрял цикълът, без останалите "екстри".
Затова, размахването на пръст и приканването към позитивизъм не винаги е уместно.  Peace

# 130
И аз имам такива. Даже за наша радост казват, че като спре имат повече енергия. Това би трябвало да е и според " Лунна пътека във водата" на Д-р Сяолан Джао. Да се надяваме.
Всъщност за мен това е най-приятното, мъдро и даже позитивно място в бг мамма. И чета всичко.

# 131
Краси още не е влязла в менопаузата, затова е такава позитивистка. Като влезе, може да й се изпари малко оптимизма.  Wink
От 2011:
Скрит текст:
проблеми с цикъла-ту закъснява, ту е на 14 дни, ту е оскъден, ту е обилен.... едно море не мога да планирам вече.Тази година-в началото на януари, после в началото на юни, сега -още го няма...и дано да се е пръждосал завинаги.
Топли вълни-един месец има, един месец няма, дали този ще има само Господ знае.Нерви-питай мъжа ми.     Mr. Green   
Отвреме-навреме напрегнати гърди, дали ще е седмица или повече, идея нямам.Чакам да минат...
Главоболието, което беше отшумяло значително с променения хранителен режим, се завърна именно заради "нестабилните хормони".....
Друго?    newsm78
И въпреки това, пак съм на принципа:"Чашата е наполовина Пълна!"

Пп:чакам с нетърпение момента, когато ще вляза в истинската менопауза и всичко това ще е само спомен, а ще се безпокоя само за костната плътност.    Laughing  Ама сигурно и за нея няма да ми пука особено....

# 132
  • София
При мен ситуацията е следната,  вече 4м суша, усещам едни леки приливи на топлина, но без изпотяване, инцидентно главоболие. Мъчи ме безумно акне, което не отшумява. Изследванията ми са твърдо за начална менопауза или ранни смущения на цикъла. Гинекологът се чудеше как да го извърти, да ми спести неудобството. Предложи ми да направя консултация с мамалог за евентуална ХЗТ, отказах и изобщо не го обсъждахме.

Бях много сдухана няколко дни защото си пусках и други изследвания и там едоста разбъркано положението, но после минах при ендокринолог и ревматолог и се заредих отново с борбеност. Обикновено съм доста позитивна и имам много вяра, че мога да помогна на близките и най-много на себе си, но този път бях изпаднала в дупка и просто ми трябваше врема да се вдигна на крака. Прегледах всички известни ми средства за менопауза, направих си една табличка (съдържание, цена-, брой дози ) и съобразявайки се с диагнозите ми, от тях си избрах Черен кохош за вълните. Поръчах го и след седица, вече пристигна. Още при първия прием никакви приливи на топлина. То е ясно,че съм в начална фаза и тогава почти всичко помага, но ето на- наслаждавам се на телесен комфорт в това жежко време.

Между другото гинекологът и ендокринологът казаха да не мажа прогестерон защото при почти пълна липса на естрогени няма да помогне. Аз мазах-спирах, мазах -спирах : цикъл не идва. Това преди да отида на лекар.

Имам молба, нека някой знаещ ми напише на ЛС как да кача табличката. Искам да се науча. Чудя се как тук качват снимки, е не ми се получава и това си е. Мога да слажа един линк от Транзит, но той ще е виден 120 часа само. Мисля,че ще е от полза най-вече за съдържанието на всеки продукт, обикновено се споменава търговското му наименование. А ако съм изпуснала някой продукт, ще го добавим. Само цените ще махна, те ми бяха само за ориентир. Благодаря предварително!!!

# 133
neba, при мен пък стана обратното  Simple Smile Като отидох на гинеколог, едва ли не аз трябваше да я утешавам, че видите ли жената стареела, ето - симптомите били налице и прочее. Ми нищо такова не смятам, че се случва с мен. Имам изпотяване от време на време, понякога се будя нощем. Сега в жегите ми е трудно, но и всички около мен се оплакват от същото. Една ендокриноложка пък ми сподели, че като влязва в менопауза, организмът й се е успокоил /каквото и да означава това/. Някой тук ползвал ли е хомеопатия за облекчаване на симптомите? Че гинеколожката ме поуплаши като каза, че някои жени изпитвали такъв дискомфорт, че даже ставали агресивни /това като отричах категорично ХЗТ като вариант/.
Този черен кохош от БГ ли го взимаш? Аз поразгледах из нета, противоречиви мнения има за него, поуплаших се, че можел за провокира рак на гърдата.

# 134
  • София - Рим и обратно
За изофлавоните също четох неприятни неща. Изхвърлих ги.

Общи условия

Активация на акаунт