Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 728
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Аз вземам витамин Д на Джеймисън, но комбинирам с магнезий. Стабилизирах косопада, ноктите ми станаха по- здрави и твърди, дори имам завиден маникюр за морето. Само две седмици преди цикъл се подувам, като бременна в 5- тия месец. Не поемам количества храна, напротив. Хапвам по- малко, все алкални храни, без алкохол, но с много кафе и цигари- все кисели... #Cussing out #Cussing out #Cussing out Трите килограма, които качих зимата, не мога да ги смъкна и това е.

# 151
  • Другата България
Дай пример за алкални храни. Laughing

# 152
Eeee, Мери, не ме изпитвай... Joy Joy Joy Краставици, краставици и пак краставици, лимони, грейпфрути..., от краставиците имам в предвид и за ядене де... Joy Joy Joy   https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … bv.98197061,d.bGg        https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … i9qnVeELhQ8C1dNxw     

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 23:13 от rainbow2012

# 153
Аз вземам витамин Д на Джеймисън, но комбинирам с магнезий. Стабилизирах косопада, ноктите ми станаха по- здрави и твърди, дори имам завиден маникюр за морето. Само две седмици преди цикъл се подувам, като бременна в 5- тия месец. Не поемам количества храна, напротив. Хапвам по- малко, все алкални храни, без алкохол, но с много кафе и цигари- все кисели... #Cussing out #Cussing out #Cussing out Трите килограма, които качих зимата, не мога да ги смъкна и това е.
Лятото не го ли спирате вит.Д ? Аз лятото не го пия.................... newsm78

# 154
Аз не. Така или иначе не стоя много, даже избягвам да стоя на слънце. Да не говорим, че в големите градове заради замърсеността почти не се усвоява от слънцето.

# 155
  • София - Рим и обратно
Прочетохте ли, че дозата за кърмачета представлява стократно съответната доза за възрастен (преизчислена според килограмите)... Това май означава, че предозиране няма, иначе бебетата трябва да се гътват на мига newsm78.

# 156
Някои може ли да сподели отзиви от Климактхил.

# 157
Кафе, Cioccolata която е доста знаеща по въпроса ми е писала, че повечето хора не могат да повишат нивото с дозата която пия - 2,400. Но това за мен де, и, че  дозите, с които може да се повиши нивото, обикновено са минимум 4000 - 5000 единици. Аз обаче ще си пусна изследване първо, и после ще умувам за дозата.

# 158
Някои може ли да сподели отзиви от Климактхил.

Моя позната от една опаковка нямаше никакъв ефект, ама съвсем никакъв.

# 159
  • Добрич
А някой приемал ли е Неоменор?

Описан е като добавка за болки. Болки нямам. Само интензивно кръвотечение, но вече два пъти получих препоръка за него от различни фармацевти. Препоръчвали го даже при аборти за кръвоспиране.

# 160
Здравейте,дами!  Имам нужда от мнения и съвети. Моята история - на 38 съм,нераждала ; 2007 операция на гърда,2014 -отстранен миомен възел,след пореден тест за бременност с втора бледа черта; изследвания на хормони на трети ден от МЦ юни 2015 - фолиева киселина -22, TSH -1,2; LH -10; FSH -15; естрадиол -85. Следващ цикъл- FSH -3, естрадиол -376, ехо - два антрални фоликула и киста 19 мм на ляв яйчник и един фоликул на десен. Заключение - менопауза до няколко месеца. Озадачена съм от факта,че заснемането на кистата отне две трети от прегледа,който продължи малко повече от минута.

# 161
  • София
Виждам, че сте дискутирали вит Д. Бях при ревматолог и стана въпрос дали през светлите месеци да го спирам. Според нея щом вече съм в начален климакс не трябва да се спира. Просто при намалени женски хормони вит Д е превантивен за остеопороза и др костни проблеми. Препоръча ми 2 капки дневно, аз съм на капсули от 1000МЕ. Засега.
Леми, тези 4-5000МЕ ми се струват терапевтични дози, не протективни.

Преди време проучвах въпроса с витамина, резюмирам
Най-безопасно е излагането на слънце. Около 10-15мин дневно.

При допълнителен прием:
Задължително е да се пуснат изследвания преди първи прием и след 4седмици за уточняване на състоянието и съответно дозата.
Много голяма е разликата в усвояването му. До 600% разлика между индивидите.
25 OH Vit D Норма от 50-65 нанограм за мл, нашите лаборатории дават по-ниски референтни стойности >30, но аз се водя по американските проучвания.

# 162
Неба, и аз мисля така, за това си карам на 2,500 докато не си направя изследване. Само дето в Бодимед е 50 лв.   изследването, а това ми е витамина за една година  Rolling Eyes

# 163
Купих си DAS gesunde PLUS Magnesium + Calcium + D3 Tabletten 
Magnesium  - 250mg
Calcium        - 500mg
D3                -   10 µg   
като нямам някакви проблеми с костите, не съм си правила изследване за костната плътност, просто като профилактика  против  остеопороза.  Мисля да ги пия няколко месеца, поне 6м.
Въпросът ми е: Дали ще се профилактирам или само ще остана с илюзията, че съм направила нещо по въпроса?

# 164
Моят гинеколог казва, че калций и магнезий действат само ако не се пият заедно. Затова смесените добавки не били ефективни. Назад някъде в темите май се коментираше точно същият въпрос. Ако не се лъжа, магнезият трябваше да се приема вечер, а калцият - сутрин. Не е пред мен рецептата и сега не мога да проверя.

Сега да се представя: на 45 години съм и от известно време имам нередовен цикъл. Тази година имах през януари и юни. От тогава - ни вест, ни кост. Confused Имам направление за изследване на хормони. При преглед с ехограф, тукашният ми гинеколог ми каза, че вижда едни полупенсионирани яйчници. Не ми стана много приятно, не искам да остарявам. Трудно ми е да приема тази възраст и се депресирам много на тази тема. Sad Отделно, започнах страшно бързо да се уморявам, нервна съм и заядлива без причина и от януари до сега качих неусетно 9 кг, просто ей-така, без да променям храненето си или двигателния живот. И както може да се очаква, качвам предимно на корем, бедра и ръце. Винаги съм имала хубава талия, а сега се позагуби.  ooooh! Поне гърдите да бях поналяла малко. Laughing Коремът ми е почти винаги подут и ми е ужасно тежко. Дори и да умирам от глад, чувството е все едно съм преяла. Ами, това са моите негативи, позитиви засега не виждам.

Когато си бях в България миналото лято, ходих на гинеколог и ми изписаха Оргаметрил. Купих го, но не съм го пила. Лекарката тогава казваше, че ми е рано за менопоза, млада съм била още, но аз си усещам тялото и знам, че ще е скоро и ужасно ме е страх, защото имам чувството, като че ли животът  ми ще се промени напълно по нежелан за мен начин.

Общи условия

Активация на акаунт