Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 907
  • 779
  •   2
Отговори
# 450
  • София
Привет отново Simple Smile
Ще подосаждам малко: исках днес да си купя Мирифемин, но се оказа
(след проверка в аптека от веригата Санита), че в няколко склада го
няма. Да не са решили, че е опасно за здравето? Thinking

Личната док ми предписа за болките в коляното и лакътя прахчета Дона.
Дали някой тук ги е ползвал и би ли споделил впечатления? Не са особено скъпи,
но аз някак бях настроена за нещо във вид на хапчета, дори мернах няколко
подобни добавки - на Допелхерц и други разни...Има ли изобщо нещо, което да
облекчава ставните болки и да подпомага тия пусти стави?

# 451
  • оттам, откъдето започва България
Пробвай това: http://apteka.framar.bg/30005089/%D1%84%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5% … 0-%D0%BC%D0%B3-20. Аз понеже честичко се схващам в кръста и само то ме оправя.

# 452
.............. .Има ли изобщо нещо, което да облекчава ставните болки и да подпомага тия пусти стави?
Колаген - има много инфо ( https://www.google.com/search?q=%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D … tf-8&oe=utf-8 ) Ние в къщи всички взимаме желатинов хидролизат и сме много доволни.

# 453
  • Добрич
...
...Има ли изобщо нещо, което да
облекчава ставните болки и да подпомага тия пусти стави?

От няколко години всеки ден се мажа с крем с арника /колена, глезени, кръст, врат, при нужда и на тазобедрената става/. Някъде по веднъж  на ден, някъде по два пъти, може и повече, при необходимост. При по-силна болка през нощта спя с магнитен колан или наколенки, като последните ги слагам и на глезена. Само докато спя и само при по-силна болка.

А крем с Арника ортопедът предписа и на дъщеря ми, когато си навехна крака. Фармацевтът ми показа няколко вида крем с арника и каза, че няма значение с кой ще мажа.

Скрит текст:
Ползвам този и купувам направо голямата кутия.

Колежката ми сподели, че мазала през половин час след навяхване и за следващия ден имала значително подобрение.

# 454
Цитат
Има ли изобщо нещо, което да
облекчава ставните болки...............
1.магнезиево олио
2.Krauterhof-масажен гел с черен оман

# 455
  • София
Дидка, Фри, Вела, Love! - благодаря ви!
Аз ще си изпия десетте прахчета Дона и ще се ориентирам към нещо изпробвано и препоръчано
от вас.  Сега съм нагазила в информацията за ставите, колагените и прочее - след някоя
и друга болежка ще съм почти експерт-лечител  Laughing
Ето например, не знаех, че преглед от мамолог не влиза в пътеките на ЗК. Чак ако ти открият
нещо съмнително, тогава. Поне това ми обясни личната док.

# 456
............. не знаех, че преглед от мамолог не влиза в пътеките на ЗК. Чак ако ти открият
нещо съмнително, тогава. Поне това ми обясни личната док.
не ти го е обяснила напълно  Laughing не знам дали навсякъде е така, но преди време аз процедирах по следния начин - искаш й направление за гинеколог. Отиваш на преглед и на него искаш направление за мамолог. Той (АГ-то) ще те прати на хирург и финално хирургът ще ти даде направление за мамолог. Което като схема е умопомрачително, но те това и целят - да ни пратят на платен прием... 30 лева в Мамоцентъра на бившата Тина Киркова сега болница Света София, евентуално още 30лв за мамограф и си спокойна Party
Скрит текст:
или недайсибоже оперирана от рак в 1ви стадий като мен...

# 457
  • София
Пак мерси, Фри! Simple Smile
Изобщо не ми мина през ума, че от едното на другото трябва..
И понеже досега изобщо не съм ходила на мамолог, а съм си втълпила, че ще
отида, съм се примирила, че ще е платено. Пак за същите пари ставаше дума, даже и лекарка
ми препоръча (съвпада с препоръчана от близка приятелка, което ме изненада приятно).

Благодаря ви и ви пожелавам хубава вечер!  bouquet

# 458
Пробвай това: http://apteka.framar.bg/30005089/%D1%84%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5% … 0-%D0%BC%D0%B3-20. Аз понеже честичко се схващам в кръста и само то ме оправя.
Това е Пироксикам и доста дразни стомаха.
По-евтиният му вариант:
http://apteka.framar.bg/16002768/%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BA% … D1%80%D0%BC%D0%B0

Peace
Титикака, пробвай по-добре за сега с добавките, щом лекарят не ти е изписал нещо по-силно.

# 459
  • оттам, откъдето започва България
Не дразни стомаха. Аз съм с много чувствителен стомах, но нямам проблеми, а и моите колежки, на които го препоръчах, също са доволни.

# 460
  • Бургас
Здравейте момичета, не съм писала отдавна, защото пътувах и нямах много време, но ви четях редовно, за да съм в течение с нещата.

Чета сега и друг с болки в ръката и в същото време в "менопауза". От скоро си мисля дали има връзка и ето някой се появи като мен. Фламексин прахчета също съм пила за болка, но изписани от местни лекари. След като пообиколих вече реших да ходя на лекар в София и тя ми каза, че е за предпочитане Фламексин, но на таблетки. Облекчава временно, но докрай не минава болката въпреки, че и физиотерапия правих и кални бани.

Преди време коментирахме Див Ямс кога да се пие. Аз го пия от 1 до 14 ден както ми го беше предписал лекар и мога да ви кажа, че засега цикъла ми е редовен - е все пак само 2 цикъла са ми дошли. Ще изчакам още един цикъл, за да ходя и на ехограф за кистата дали се е изчистила.

Последно да споделя дали някой ползва по-специални презвръзки. Аз взех едни с турмалин и евридейки пак с турмалин. Има ли някой от вас мнение за това чудо, която отделяло аниони.

# 461
Пироксикам е отвратително нещо. Naughty
Пила съм го веднъж, преди 20 години.
3 месеца не можа да ми се оправи стомаха след него.
Затова винаги си искам свещички или инжекции, ако се наложи, орални препарати не. Naughty

И от мен глас за магнезия, аз ползвам гел. Peace

Дидка, щом са ти изписали Оргаметрил, може да послушаш момичетата от темата и да си купиш Див ямс. Peace
Аз го намерих в аптеки Сейба за 17 и нещо.

# 462
И аз съм пила Пироксикам преди 20 години, не бих го пила отново.  Peace

# 463
  • Бургас
По повод Фламексина пих преди 3 месеца на таблетки предписано ми от неврохирург за ставни болки.Сутрин на гладно се пие Панразол/Пантопразол/ за предпазване на стомаха.Пих ги 15 дни. От вчера сутрин започнах да приемам по 1 с.л. желатин разтворен във малко вода. но много трудно го намирам в голяма опаковка.

# 464
1 с.л. желатин защо? за стомаха ли?

Общи условия

Активация на акаунт