Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 820
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
И на мен ми падаше косата. Като влизам в ендокринологията и там и други жени ми споделят.Използвах шампоан "Здраве", но според мен просто нещата си се оправиха от само себе си.Какво е това Прогестогел /извини ме за невежеството/.

# 616
Абе какъв рак да си докарвам, това са пълни глупости? От какво ще си докарам рак - от Дивия Ям? Аз само това съм пила досега, и то от година и повече...
Не знам защо се припознаваш във всеки пост....и други са писали, че търсят лек за цикъл.   Laughing
Поста ми не беше персонално към теб, а към всички, които искат цикъл, коса, кожа и младост за сметка на доста големия риск от рак.
Знам, че суетата е днешно време е Намбър Уан, ама малко ми е .....неразбираемо (да не използвам по-силна дума) да е за сметка на здравето.
Не се заяждам, не провокирам, това е лично мнение, напълно приемам да има несъгласни.   Peace

За моята коса не знам тук ли писах, или в друга тема, миналата година направо кичурчета ми оставаха в ръцете при къпане предимно, подстригах я и сега е даже сгъстена.Никакви специални шампоани, маски, кремове и подобни не съм ползвала.В момента я мия с Клоран за нормарна коса и бебешкия Mixa, редувам ги.

# 617
  • Другата България
То, нали, рака само от хормоните се докарва..... ooooh!
Витамини пия в промишлени количества, лятото го прекарах основно навън, ядох всякакви плодове и зеленчуци, три пъти седмично ходя на аеробика, не е като само да се вайкам за спорта. Сега си купих един шампоан Приорин, голяма реклама и на едни витамини такива ми направиха, но имаха 4 Е - та Sunglasses на етикета, и се отказах.
Не се припознавам, просто сега само аз споделих, че искам това, и разбира се, не заради младост, но кой да чете, като може направо да пише едно и също, едно и също..... Tired
Клоран съм ползвала и аз, преди време, доволна бях.

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 14:48 от Merri_An

# 618
То, нали, рака само от хормоните се докарва..... ooooh!
Не е , но си е сериозен риск.А  защо да добавяме още причини за отключването му, като и без това са предостатъчно.

# 619
  • Другата България
Ама нали това казвам и аз, ти четеш ли изобщо? Питай Дева, тя поне ме познава, а и ме чете - аз съм била винаги против хормоните, и продължавам да съм.
Повтаряме се, аз поне спирам. Peace

# 620
И моята коса пада и става все по суха. И не само тя. И забелязах, че преди менструация се засилва косопада.
То тава ни обединява в тази тема. Повечето сме против изкуствените хормони.

# 621
Мисля, че заради костите и сърцето.
Колкото по-дълго има цикъл една жена, толкова по-добре. Peace
Добре де, а струва ли си риска заради 1-2 години повече цикъл да си докараш рак?!
За костите и сърцето си има добра профилактика и без да се пият хормони.

Споделете за тези профилактики, че имам наследствена обремененост ранна критическа, износване на ставите.

# 622
За стави и кости: шуслерови соли номера 1,2,11 по 5 бр. дълго време (5-6-9 месеца).

# 623
Скрит текст:
Тиреотоксикоза, ТСХ то ми беше 0,000000 и нещо си Sunglasses, години бях на Метизол, л - тирокс много малко. Оперираха ме заради външното проявление, тоест - личеше външно доста, а бях млада. Махнаха 2/3, и нищо не съм пила после, защото хормоните са си в норма, нямам и никакви други оплаквания.
Супер, късметлийка значи. Аз за втори път съм на Тирозол, и ако не помогне....може би операция и мен ме грози по-нататък.  Rolling Eyes

Моите наблюдения за косопада причинен от хормонални проблеми е, че няма оправяне, докато хормоните не влязат в норма. Никаква козметика е помага.

# 624
За стави и кости: шуслерови соли номера 1,2,11 по 5 бр. дълго време (5-6-9 месеца).
Ще пробвам да си направя изследване за костна плътност, ако покаже намаляване на веществото ще ги почна. Даде ми тема за четене. Hug

# 625
Ама нали това казвам и аз, ти четеш ли изобщо? Питай Дева, тя поне ме познава, а и ме чете - аз съм била винаги против хормоните, и продължавам да съм.
Повтаряме се, аз поне спирам. Peace

Да, и затова се учудих, че питаш за Прогестерол. Peace

Краси, опасни са етрогените, канцерогенни.
Такива не бих приемала никога.

# 626
  • Добрич
В момента приемам една комбинация за жени от мултивитамини, минерали и хранителни добавки. Спрях ресторейта, не защото не бях доволна, а защото ми се виждат доста 48 лв. на месец. В сегашната добавка и желязото е в по-голямо количество, а аз имам нужда от него, заради обилните течове. И определено последните месеци се натоварвам доста интензивно и често се случва да не си доспивам /то недоспиването при мен до сега беше обичайно явление, но нещата се променят към по-добро положение/. С добавките понасям натоварването по-леко.

# 627
Абсолютно. А и като спре, се състаряваш.Една приятелка на майка ми на времето си биеше някакви хормони, за да има цикъл по-дълго и да младее.....!Щуротии.
това е много странно - състаряваш се??? За миналия и по-миналия век такива мнения сигурно са имали някаква почва, но в 21 век да се твърдят такива неща е глупост.
Аз съм на 50г., след седмици стават 2 години откакто ми е спрян цикъла, косата ми е в перфектно състояние, плътна, гъста, никакъв косопад нямам (имах преди 5-6 години), имам само няколко бели косъма. Лицето - също, нямам бръчки, кожата ми не е тънка или суха, въпреки, че рядко (макс 1-2 пъти годишно) ходя на козметик и ползвам не много скъпи кремове (Olay).

Състаряват се жените от възрастта, да, но не и от критическата.
Косопадът по-скоро се причинява стрес, нерви, а също и от по-високо к-во мъжки хормони (затова и най-"мъжествените" мъже оплешивяват, а плешивите жени имат окосмяване на необичайни места...). И елементарни препарати като Максикеър и Биотин действат бързо и ефикасно.
Ако разгледате комбинацията която пие Вела ще видите, че няма никакви "естествени" хормоносъдържащи, като се изключи 20-те мг ленен лигнан.
То, нали, рака само от хормоните се докарва..... ooooh! ....
рмж се "докарва" само или от хормоните или (10-17%) от генни проблеми.

# 628
  • Другата България
 Laughing Да, храната, въздухът, водата, стреса и други такива "дреболийки" нямат значение, права си.
Само хормоните и генът.
Нека не дискутираме и това, че темата не е за рака.

# 629
И аз не искам да влизам в спор с Фри.
Всеки си знае положението.
Обаче моята братовчедка е с РМЖ, нито хормони е пила, нито има обремененост.
И на всичкото отгоре много внимава как се храни, все домашни и качествени храни купува.

Общи условия

Активация на акаунт