Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 951
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
Не да пита за аборт, а да предупреди . Но като се замисля,  и мен скоро не ме е предупреждавал, сигурно заради егн-то  Mr. Green
Но си мисля, че за човек който отдавна не е посещавал мамолог е добре да се види и на ехограф, а над 50 годишна възраст и на мамограф, като мамографията служи и за база данни, ако по нататък се появят изменения,  се сравняват с базовата.

# 196
  • София
...като мамографията служи и за база данни, ако по нататък се появят изменения,  се сравняват с базовата.

+1

# 197
  • Другата България
Не да пита за аборт, а да предупреди . Но като се замисля,  и мен скоро не ме е предупреждавал, сигурно заради егн-то  Mr. Green
Но си мисля, че за човек който отдавна не е посещавал мамолог е добре да се види и на ехограф, а над 50 годишна възраст и на мамограф, като мамографията служи и за база данни, ако по нататък се появят изменения,  се сравняват с базовата.
Да предупреди какво - да не се правят сега ли? Rolling Eyes Thinking
Истината е, че явно това е имал предвид.
За мамографията точно това каза - личи, че си редовна и си го слушала Grinning.
Но то това е същото като с ренгеновите снимки....пазят се всички и се носят за сравнение, когато нещо е хронично.

# 198
Да не ми се налага да правя аборт по принцип,  тоест да се предпазвам качествено от евентуална нежелана бременност. Не специално за менопоузата а по принцип. Състоянието на гърдите много зависи от хормоналният баланс на организма.

# 199
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … -xLOT8BzF-p9mZS2Q  Точка 2 ме впечатли. Като родих на 40, си мислех, че съм хванала последния влак. Сега на 50, се чудя, от толкова влакове, кой всъщност е последния...

# 200
Родих на 41г., кърмих още 3 години. И после направо - менопауза. Всяко правило си има изключения. Късното раждане не ми отложи менопаузата.
Леми, интересува ме твоя режим на хранене. Може и на лични.

# 201
Леми, ти не беше ли на високо протеиновата диета? Или беше някой друг?

# 202
golden_dust , всеки сам преценява за себе си.
Аз нямам никакви обременености в тази посока и на радиация, провокираща туморни образувания, бих се подложила само ако се налага.И никакъв друг диагностичен метод не е свършил работа.

# 203
  • София
golden_dust , всеки сам преценява за себе си.
Аз нямам никакви обременености в тази посока и на радиация, провокираща туморни образувания, бих се подложила само ако се налага.И никакъв друг диагностичен метод не е свършил работа.

Love!, много, много си права за обременеността. Но все пак това не е никаква гаранция. Аз съм обременена и от двете страни - баща ми почина от рак, майка ми се бори с него за втори път. Затова и писах, че лично аз бих се доверила на изпитаните досега методи. Слъскала съм се фронтално с тази ужасна болест няколко пъти и покрай други мои близки, та зная какъв ад е. Но срещнах и много заболелеи, на които им идва изневиделица. Та - превенцията е много, много важна.
С темповете, с които се отричат дългогодишни медицински практики обаче, нищо чудно до няколко години и мамографията да отпадне. И сега съществува безвреден метод за точна диагтностика - ЯМР, но непосилен за повечето хора.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 15:22 от golden_dust

# 204
  • Другата България
Самия израз "ако се налага" за мен е неразбираем, от гледна точка на превантивността. Няма как да знаем дали се налага или не се налага, за мен е като цитонамазката - не се налага, но се прави за да се открие ако има нещо навреме. Защото след като се наложи - тоест, вече опипаш недай Боже бучка, или пък тръгнат някакви гинекологични проблеми, то и да правиш - нещата са ясни.  Мамографията хваща "неща" в зародиш, това ѝ е положителното. Нима ренгенът не е радиация? Ако изкълча крак или падна, и ортопедът ме изпрати на снимка, защото само така може да се види ако има счупено, аз няма да ида, щото ще ме облъчва? Или на бял дроб?
Всеки сам си преценява, разбира се, но покрай мен е пълно със фамилно НЕобременени жени, минали вече и през операция, и през химиотерапия.... Confused и аз не съм привърженик на излишни рискови изследвания, но за това ще говоря с личната за направление и ще го направя.

# 205
  • София
Merri_An, потърси по-нов и съвременен рентген, при който се използват по-малки дози радиация. И след това старателно си пази всичко. Надявам се и искрено ти пожелавам никога да не ти потрябват, но ги пази. Ние сега търсихме по архиви изследвания и картони отпреди 14 г., добре че вкъщи сме запазили някои от тях.

# 206
Почти всеки път,докато чакам пред кабинета на Гаврилов има жени с рак. Много е тъжно, особено когато току що са научили и излизат от кабинета плачейки.
За хр. ми режим преминах през няколко етапа - първо спрях глутена, след това започнах да избягвам храните с висок гликемичен индекс, и накрая минах на ниско въглехидратно-високо мазниннен режим нв-вмх.
Деси, не съм на високо протеинова, може би е бил някой друг.

# 207
Самия израз "ако се налага" за мен е неразбираем, от гледна точка на превантивността....
 Нима ренгенът не е радиация? Ако изкълча крак или падна, и ортопедът ме изпрати на снимка, защото само така може да се види ако има счупено, аз няма да ида, щото ще ме облъчва? Или на бял дроб?
Сама си си отговорила на въпроса.    Simple Smile  
Да, не отричам, че моят "метод" носи рискове, но имайки предвид, че никой не знае точно размера на рисковете при превантивни мамографии, склонна съм да ги поема.
Пределно ясно ми е, че всичко си е за моя сметка.

# 208
Моят гинеколог казва, че калций и магнезий действат само ако не се пият заедно. Затова смесените добавки не били ефективни. Назад някъде в темите май се коментираше точно същият въпрос. Ако не се лъжа, магнезият трябваше да се приема вечер, а калцият - сутрин. Не е пред мен рецептата и сега не мога да проверя.

Провокирана от отговаря, започнах да се интересувам за връзката м/у  калция и магнезия:
Тъй като калцият и магнезият зависят един от друг, за да се усвоят в тялото, никога не трябва да се приемат самостоятелно.
Магнезият регулира навлизането и използването на калция в клетките. Без магнезий, калцият в организма остава неизползван. Това ще завърши с калциеви отлагания в ставите (което утежнява артрита), камъни в жлъчката, камъни в бъбреците и в крайни случаи, калцификация на мозъка и други органи на тялото. Това от своя страна, води до загуба на паметта, както и загуба на способността да се мисли и в крайна сметка, край на живота ви. Всички тези състояния, както е известно, изчезват, след като се допълни магнезий.

Отново, пропорцията калций- магнезий трябва да се спазва, в противен случай, калцият става замърсител в организма! Повече калций- истински проблем! Повече магнезий, от друга страна, е невъзможно!  Повече калций и малко магнезий ще създаде остеопороза и чупливи кости. Недостигът на магнезий може да варира от лека до много тежка форма и тялото ще ви сигнализира, че сте в беда.  От друга страна, за да се задължа калция на точното място трябва да се приема  витамин K2, а без вит. Д калция не  може да се усвои.
Магнезий, калций, витамин D3 или витамин K2, трябва да се приемат заедно за да има ефект от приема на някой от 4-те  и останалите три в съответното съотношение, тъй като всички те действат взаимосвързано едно с друго.
Магнезият често е антагонист на калция, като по този начин той контролира и подсигурява естествения стимулиращ ефект на калция. Недостигът на магнезий в организма може да увеличи сърдечните оплаквания и ритъмните нарушения. Магнезият спомага за навлизането на калций в клетката (управлява калциевите канали). В тази връзка, магнезият действа като физиологичен антагонист на калция и препиятства прекомерната клетъчна активност.....
  източници: http://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view … id=34&lang=bg
                      http://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view … pii&Itemid=34

НО когато се  във високи конценрации поради интестиналната си абсорбцията двата химични елемента могат взаимно да си повлияят (напр. 300 мг магнезий и 1000 мг калций). Препоръчва се приемът на високи дози магнезий и калций да се разграничи с 2 до 3 часа интервал от време.
          От всичко прочетено, стигнах до извода, че ако концентрациите надвишават терапевтичните - да има интервал м/у приема на калция и магнезия, в противен случай могат да се комбинират в една таблетка и да се приемат вечер поради факта, че магнезия   улеснява заспиването и подобрява качеството на съня.     

# 209
  • Другата България
Самия израз "ако се налага" за мен е неразбираем, от гледна точка на превантивността....
 Нима ренгенът не е радиация? Ако изкълча крак или падна, и ортопедът ме изпрати на снимка, защото само така може да се види ако има счупено, аз няма да ида, щото ще ме облъчва? Или на бял дроб?
Сама си си отговорила на въпроса.    Simple Smile  
Да, не отричам, че моят "метод" носи рискове, но имайки предвид, че никой не знае точно размера на рисковете при превантивни мамографии, склонна съм да ги поема.
Пределно ясно ми е, че всичко си е за моя сметка.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт