Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 936
  • 779
  •   1
Отговори
# 210
...
НО когато се  във високи конценрации поради интестиналната си абсорбцията двата химични елемента могат взаимно да си повлияят (напр. 300 мг магнезий и 1000 мг калций). Препоръчва се приемът на високи дози магнезий и калций да се разграничи с 2 до 3 часа интервал от време.
          От всичко прочетено, стигнах до извода, че ако концентрациите надвишават терапевтичните - да има интервал м/у приема на калция и магнезия, в противен случай могат да се комбинират в една таблетка и да се приемат вечер поради факта, че магнезия   улеснява заспиването и подобрява качеството на съня.     

Да, може би са ми предписани по-високи дози, затова лекарят е казал да ги приемам отделно. Но той беше категоричен, че комбинираните добавки не действат. Вече няма как да говоря с него, бях на преглед в последния му работен ден - пенсионира се. Рецептата ми все още не е при мен и не мога да проверя.
Сега, и аз се замислих как е правилно. Ами то вече е трудно да намериш лекар на който да вярваш на 100 %. Ще потърся и аз още инфо. Ако от вас има някой по-запознат, нека се включи. Ще е полезно за всички, въпреки че предписваните дози са индивидуални.

# 211
  • София
И аз знам, че калций трябва да се приема в комбинация с магнезий, за да се усвоява по-пълноценно. Ако калция не се усвои и се предозира, се натрупва в костите и ставите, калцира ги и ги прави чупливи. Вместо да предотврати остеопорозата, става точно обратното.

# 212
И аз знам, че калций трябва да се приема в комбинация с магнезий, за да се усвоява по-пълноценно. Ако калция не се усвои и се предозира, се натрупва в костите и ставите, калцира ги и ги прави чупливи. Вместо да предотврати остеопорозата, става точно обратното.
   Така е. А, ако вече по костите има натрупвания във вид на шипове? Аз съм ограничила калция, завешила магвезия + вит. Д. Като предозирам, си почивам или намалявам дозата.

# 213
За мамографията разсъждавам като Love!. Peace

Както казах, нямам, и не смятам да си правя.
Сама се проверявам, редовно.

# 214
  • Бургас
За първи път пиша в темата, много изчетох от вашите мнения, много сте изчерпателни и ви благодаря за това което научих от вас. Моя проблем е с хормоните също и затова реших да пиша. Единия има високи стойности направо в тавана П, а другия много ниски направо в мазето Е. Цикъл не ми дойде и аз отидох на гинеколог. Тя ме прегледа и откри фоликулярна киста и предписа да пия изкуствени хормони. Пих ги 5 дни. Дойде цикъла. Аз пак отидох на преглед, но при друг лекар, за да ме види на друг ехограф - така ме посъветваха. Кистата е намаляла. По схемата на 15 ден продължих пак с хапчетата, но на 4 -я ден мъжът ми като ме гледаше колко зле се чувствам и прочете внимателно всичко написано в листовка ми се накара да ги спирам и аз ги спрях, т.е. не дочаках 10 дена. Какво беше - силно главоболие дни на ред, мигрена, повишено кръвно, липса на сила - изобщо друг човек. Четейки той ми казва тук пише веднага да се отиде при тези симптоми, а освен това пише при чернодробни проблеми не се препоръчва, защото аз нямам жлъчка - извадена е. И така след 2 дни ми дойде следващия 2 цикъл. И сега съм на кръстопът. Да отида ли при този гинеколог пак, да намеря ендокринолог-гинеколог. Да пия хранителни добавки. Мислите ми са много. Какво ще ме посъветвате. На 48 години съм. За нощните изпотявания, напълняване, увеличен диоптър и други подобни симптоми си ги имам и аз. Благодаря ви предварително.

# 215
Mомичета, да питам за вечерната иглика - сигурно по-назад сте коментирали, но аз не съм обърнала внимание...какъв точно е ефекта освен че облекчава ПМС? Има ли ефект при хормонален дисбаланс, може ли да регулира цикъла? То е ясно, че всичко е индивидуално, ако може да споделите опит, защото много и се чудя дали да си взема.

Rosi_030, имам позната, на която кистата и изчезна като пиеше чай от бял равнец. Изкуствените хормони са едно допълнително зло.

# 216
  • Другата България
Какви хормони са ти изписани, Роси?

# 217
Пише , че регулира хормоните, вечерната иглика. Но малко ми се струва пресилено.
И аз съм сериозен фен на чая от бял равнец.
Роси, прогестеронът ли ти е по висок? Това е странно за 48 годишна жена. Обикновено той е ниският.

# 218
  • Другата България
Затова и попитах какво е изписано.

# 219
  • Бургас
y_em твоята позната колко време пиеше този чай за премахване на кистата

Merri_An изписаха ми Примолут - Нор 5 мг. Схемата е за 3 месеца като първия път е 5 дни, а после 2 и 3 месец от 15 ден на първия ден на цикъла по 10 дни. На една позната изписали Ливитал. Чето и неговите противопоказания същите като на моите. Моето е 4 лв от Германия, а нейното е 40 лв от Швейцария. Ще ги дам парите, ама пак същото.

Desi.67 моя е грешката, сега си извадих точно показателите и те са Progesteron 0,36, а Estradiol 1739.

# 220
  • Другата България
 Mr. Green Категорично против съм, тия не се научиха да изписват друго.....
Даа, нисък прогестерон. Добре дошла в клуба. Hug

# 221
  • Бургас
нали все пак с нещо трябва да се намалят или увеличат тези стойности - имало лепенки и други неща, трябва да направя нещо.  newsm78

# 222
  • Другата България
Именно, не са само изкуствените хормони.

# 223
Rosi, не съм сигурна колко точно време го пи, няколко седмици бяха, не повече от 2-3 месеца. Ние работехме заедно тогава и си спомням, че си носеше чайчето и си пиеше всеки ден от него. 

# 224
Момичета, тук прочетох, че е добре да се прави чай от коприва, бял равнец и невен. Ако правилно съм разбрала де....Та въпросът ми е - в какви съотношения се прави и от копривата листа или корени се варят? Какви количества на ден се пият от тази отвара? Предварително благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт