Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 915
  • 779
  •   1
Отговори
# 225
нали все пак с нещо трябва да се намалят или увеличат тези стойности - имало лепенки и други неща, трябва да направя нещо.  newsm78
Защо?

# 226
  • София
нали все пак с нещо трябва да се намалят или увеличат тези стойности - имало лепенки и други неща, трябва да направя нещо.  newsm78
Защо?

И аз така мисля, защо? Нали това е естествен етап, трябва да преминем през него....
Пила съм по препоръка на лекар няколко курса с дуфастон през изминалите 3-4 години , сега съжалявам за това изкуствено вмешателство... не доведе до нищо съществено.

# 227
  • Другата България
 Grinning Ей, защо, та защо...защото хората са различни, защото при някои симптомите са толкова нетърпими и нарушаващи нормалното ежедневие, че просто се налага приемането на заместители, защото остеопорозата е бич и ако това е начин да се предотврати или забави появата ѝ и аз бих го правила, защото изборът е личен и хората сами си преценяват кога и какво, а и защо, защото....коментирали сме го много пъти.
Радвайте се, ако този процес настъпва незабелязано, това е най - добрия вариант - просто да ти спре цикъла без никаква друга симптоматика. Но това далеч не важи за всички.

# 228
  • София
На мен ми се ускорява цикълът, през юли ми дойде на 12ти и 29ти, иначе ми е на 21-24 дена, има ли за какво да се притеснявам? Може ли да е от ниския прогестерон?

# 229
 Merri_An , по-спокойно бе, жена, не се нерви за глупости.....   Laughing
В нищо не я убеждавам, просто са ми интересни причините на различните жени.
Какво толкова страшно съм попитала?

Скрит текст:
И не е като да съм без симптоми, назад съм ги описала, да не се завтарям.   

Sharky* , на мен само веднъж ми дойде през 14 дни, не повтори повече.Може би да изчакаш, втори път през две седмици може да нямаш...

# 230
  • Другата България
Не си бре, Краси, не се нервя, такава съм си емоционална просто. Peace
Но пък като една интелигентна дама би следвало да знаеш тези неща, толкова пъти сме ги говорили.
Нещо като проучване ли правиш? Laughing

# 231
Роси, обсъждали сме вече прогестероновите кремове. През кожата по добре се усвоява прогестерона. Иначе химически лекарства има не малко, плюс хормоналната спирала.
Аз пия от няколко години бял равнец. Поне две седмици от месеца , сутрин на гладно.

# 232
Не правя проучване, но ми е интересен мотивът защо една жена би си разбъркала още повече и без това хаоса на хормонално ниво.
В конкретния случай, попитах, защото тя пише   
Цитат
трябва да направя нещо.............
Защо да трябва, защо да е задължително?Все пак не става дума за болест, а за естествен период от живота.
Ако беше написала :"Ооф, писна ми от това, това и това (симптомите всяка ги усеща и знае    Laughing  ), не издържам вече, какво да взимам/да направя, че поне малко да се почувствам човек???", щях да си замълча и да подмина.

# 233
  • Другата България
Ок. Аз ти казах според мен защо, тя че не пише, не значи, че няма, дано ти отговори, но на мен ми се иска да те питам ти от остеопорозата  не се ли притесняваш? Нещо приемаш ли? Не питам за храна. Wink Laughing

# 234
Оф и аз така го приемам като естествен  процес, ма много се потя. Вчера си броих вълните -  някъде към 10 бяха. И ми текат едни вади по тялото, егати!

# 235
  • Sofia
малко ми е рано, от сега ще се подготвям психически и не само четейки   bouquet

# 236
Добре ме подсетихте за равнеца. Peace
Аз си го харесвам, с него си излекувах гастрита преди години, ще го пия пак.
Мери, ами то със или без симптоми, остеопорозата си следва менопаузата.
Аз лично залагам на повече движение, почти без въглехидрати, магнезий, вит.Д3.
Тахан също е добре, но пък се пълнее от него. Mr. Green

# 237
Притеснявам се в рамките на нормалното.Да речем ....около 10 %.
Толкова, колкото се притеснявам и от рак, и от инфаркт, и от високо кръвно ........
Специално остеопорозата (не само, но понеже тя е обект на разговора) зависи от много фактори, не само от приеманите хормони/лекарства.
За да не пълня излишно темата, само линк
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0% … D0%BE%D0%B7%D0%B0

Скрит текст:
Не приемам нищо.В периода, в който не ядах животински продукти, приемах вит.В12, около 2 месеца.
Майка ми нямаше, та както пише, рискът при мен е намален 60 %.
С малки изключения от дете съм хранена и съм се хранила сравнително правилно и здравословно, на диета съм била само веднъж през живота си, за 2 месеца, занимавам се с йога, зумба отвреме-навреме, не ям месо, но ям риба поне веднъж седмично и млечни, без да прекалявам, всеки ден съм поне по час на слънце, пия разни чайове, освен през летните месеци.....

Но както се оказа, аз не съм събирателен образ на жените в менопуза, така че .....     Laughing 

# 238
  • Бургас
сега се прибирам и сядам на компютъра и чета какво сте писали. да ви отговоря защо смятам, че трябва да пия нещо. в последните месеци ми се появяват постоянно някакви проблеми в тялото. след цялото обикаляне по доктори накрая извода беше, че трябва да пия хормони, за да ги балансирам и от там да се оправят нещата. да кажа какво имама. имах сърбеж в ушите - оказаха се гъбички и така през през известно време мажа с крем да облекчи сърбежа. на темето на главата имах сърбеж пак и мисле,че е пърхот или онези малки животинки - оказа се себорея и така специален шампоан и през ден фпръскване на специален лосион и понамаля сърбежа. на очите увеличих диоптъра с 1 за малко повече от година. на лявото рамо и плешка болки и така през седмица на масаж за облекчаване. на десния лакът болки такива, че като си мия зъбите и стискам четката ме боли ръката - ходене по лекари ортопеди и физиотерапия и кални бани. жлъчката извадиха преди няколко години имаше камъни, а сега малко камъче се появи и в бъбрека. лека нещо си там на черния дроб. появи се киста ва десния яйчник. и накрая имам разширени вени под коляното. за нощните изпотявания те са нещо катомежду другото.
всеки ден то е мазане за едно, мазане за друго. не работя, за да имам някакви ядове. и от болките в дясната ръка ми каза, че само с инжекции се оправя, а ма те били кортико незнам си и не били полезни е не сложих си 3 по една седмица. мина ми ръката, себореята, гъбичките в ушите лявата плешка. олекна ми.

и сега вече нищо не пия, ама нищо не се мажа, единственото нещо което е да изстисквам по 1 лимон и си го сипвам с едно шише вода и това пия цял ден. алкализирвам се. това е. та и тези хормони, ако не трябва и няма да ги пия. поне кистата да махна и ще карам по инерцията така съм решила.

май пак бая пописах, дано не съм прекалила

# 239
Момичета, тук прочетох, че е добре да се прави чай от коприва, бял равнец и невен. Ако правилно съм разбрала де....Та въпросът ми е - в какви съотношения се прави и от копривата листа или корени се варят? Какви количества на ден се пият от тази отвара? Предварително благодаря  Simple Smile
Повтарям си питането, дано някой да може да ми отговори. Купих си вече невен и бял равнец, обаче от копривата ме питат листа или корени искам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт