Искам да кажа ... (42)_22.06-28.06

• 53 442
  • 1 756
  •   1
Отговори
# 1 575
  • Пловдив
А дали се замисляте, че може да има майки, които нямат избор, и не могат (дори и да искат) да е отделят от детето си, за да идат на кафе или кръчма. Или даже на фризьор?
И аз съм залепена за детето си от 4 г 3 м, (е, има и малки проблясъци тук-там), не знам дали ме е научил на търпение, май вече вповече ми идва всичко, но в момента нямам избор. Или алтернативата ми е да не си виждам детето 4 месеца, но това за мен и мъжа ми не стои като възможност изобщо!
Виж, аз и мъжът ми отглеждаме три деца сами. Знам всичко как да се отделиш от детето. И варианти ВИНАГИ има. Миналата седмица излизах аз, мъжът ми гледа децата. Комбинираме се с приятели - те гледат децата една вечер, излизаме ние. Тия "преспивания" за които споменавам у нас - после канят и моите деца. И ресурса "баби" - при нас не е много активен този ресурс, но 2-3 пъти в годината действа. И да платиш на детегледачка - това ми е лично на мен проблем, защото трудно се доверявам, но иначе при сигурен човек съм много "за".

# 1 576
  • ту тук, ту там
Ами нямам сигурен човек подръка. Когато дойде бабата от 500 км е ОК, ама през другото време. Пък и аз не обичам да моля за помощ, т.е. да накарам майка ми или свекърва ми да се вдигнат и да дойдат да ми погледат детето. Мъжът ми участва повече от активно в гледането на детето. Работата му го позволява. Но аз не искам да излизам сама. Аз искам да излезем двамата.
Както и да е. Не исках да обсъждаме мен, а принципно. Че понякога нямаш много голям избор или че изборът ти може да е ... хм, айде не вреден, но не съвсем за благото на някой друг! Т.е. моят избор е да не притеснявам други хора, за да ми е добре на  мен! Може би сама съм си виновна!

# 1 577
Намират се начини. Я съседи, я родители на приятелчета. Катя говори за друго обаче и я разбирам напълно. С едно дете е постижим някакъв баланс, но с три не. За това има семейно планиране и ако искаш супер кариера си правиш сметка за броя на децата и времето, което можете да им отделите.
Няма някакви сериозни научни данни, които да доказват, че ако децата са ходили на градина се справят по-зле, така че не е драма.

Ако имаш желание да си бъдеш до децата през повечето време пак е ок. Въпрос на начин на живот, нагласи, възпитание, стремежи.

А и Янтра не е казала, че се вихрят ежедневно с мъжът и. До децата си са, но от време на време разпускат. Просто няма как според мен да си 100% ангажиран с каквото и да е, било то и деца (освен в случаите на деца с проблеми).

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 11:50 от Down Under

# 1 578
  • Пловдив
Катя говори за друго обаче и я разбирам напълно. С едно дете е постижим някакъв баланс, но с три не. За това има семейно планиране и ако искаш супер кариера си правиш сметка за броя на децата и времето, което можете да им отделите.
Аз и за двете говоря Simple Smile Въпреки, че съм избрала да бъда с професия мениджър на зверилника у нас, аз си оставам личност и обичам да си имам лично време - и у нас лично, у навън лично, лично с мъжът и лично сама.

# 1 579
Катя говори за друго обаче и я разбирам напълно. С едно дете е постижим някакъв баланс, но с три не. За това има семейно планиране и ако искаш супер кариера си правиш сметка за броя на децата и времето, което можете да им отделите.
Аз и за двете говоря Simple Smile Въпреки, че съм избрала да бъда с професия мениджър на зверилника у нас, аз си оставам личност и обичам да си имам лично време - и у нас лично, у навън лично, лично с мъжът и лично сама.
Тъкмо се дописах. То при три деца е най-малкото неефективно да работиш освен ако не си с някаква страхотна кариера. Само логистиката би ме убила мен.

# 1 580
Искам да кажа, че в момента волейболистите ни играят финал с Германия на Европейските игри в Баку.
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

# 1 581
  • Пловдив
Тъкмо се дописах. То при три деца е най-малкото неефективно да работиш освен ако не си с някаква страхотна кариера. Само логистиката би ме убила мен.
Да. Пък и излиза много скъпо да имаш външна платена помощ за толкова деца. За да съм на нула с личните си разходи по ходене на работа и заплащането за работата, която върша сега, трябва да взимам заплата над 800-900лв. Това на нула. И за да съм на печалба - нагоре.

Ако все пак знаете работодател в Пловдив, който копнее да ме назначи и да ми дава 900лв - свиркайте Simple Smile

# 1 582
Янтра,като ти знам опита можеш да отвориш частна детска градина или занималня  Simple Smile

# 1 583
  • Пловдив
Янтра,като ти знам опита можеш да отвориш частна детска градина или занималня  Simple Smile
О, подлежат на строга регулация, ще ме скапят от проверки, тъй като искам да съм на светло. Мислих по въпроса, някаква лудост е у нас. Мислех за вариант на немското tages mutters, обаче това в Бг е много сложно.

# 1 584
Така е, понякога наистина няма смисъл. Дори и да ти дадат 1200 ще ги изхарчиш в успокоителни докато ги мислиш Simple Smile. Аз имах много свястна гледачка, която го взимаше от училище, но пак ми беше притеснено. Едно е да го оставя за една вечер, друго е ежедневното размъкване по разни мероприятия.
Пак казвам, с едно дете не е невъзможно и съм го постигнала някак, но ако имах повече деца щях да се лиша от работата си.

Между другото една от най-близките ми приятелки не работи от както е родила дъщеря си (тя сега е на 22). След 10 фодини в къщи не е лесно да започнеш работа, а и какъв е смисъла? Тя има в пъти по-интересен живот от моя. Пътува, чете, ходи по всякакви мероприятия и общува с далеч по-широг кръг от мен. Вярно е, че може да си го позволи, но пък това не е грях.

# 1 585
О, подлежат на строга регулация, ще ме скапят от проверки, тъй като искам да съм на светло. Мислих по въпроса, някаква лудост е у нас. Мислех за вариант на немското tages mutters, обаче това в Бг е много сложно.
Янтра,между другото има разни занимални за деца на принципа на франчайзинга вече,но не знам и там колко има смисъл Thinking

# 1 586
Според мен занимални от типа една майка гледа няколко деца в собствения си дом + своите собствени, в България не биха имали успех, защото българите сме адски мнителни и недоверчиви хора. Искаме си или детската градина, по възможност държавна, където всичко е строго контролирано и редовно имапроверки или баба, която си познаваме и знаем, че ще гледа добре детето и най-важното, ще го обича.
Ако сега пусна анкета във форума, съм сигурна, че никой не би си дал детето за отглеждане от жена, която гледа деца в апартамента си, макар и лицензирана. Друг въпрос е, че за такова нещо в България няма как да ти дадат лиценз, има 1000 изисквания за помещението, храната и образовнието на персонала - никакъв шанс.

# 1 587
  • Пловдив
Друг въпрос е, че за такова нещо в България няма как да ти дадат лиценз, има 1000 изисквания за помещението, храната и образовнието на персонала - никакъв шанс.
Точно. Да речем другото ще го преодолееш като започнеш с деца на приятели и познати.

# 1 588
  • ту тук, ту там
Намират се начини. Я съседи, я родители на приятелчета.

Ако това е за мен, аз нямам такива начини. Както и да е, не мога да разказвам всичко тук.
И ме ставаше дума за гонене на кариера, а за глътка въздух!
Оттеглям се от темата (по въпроса, не по принцип), и без друго казах повече, отколкото бих искала!

# 1 589
И е така и не. В София, доколкото чувам е страхотна драма с местата в градините, а някои от частните са си точно апартамент. Не мисля, че няма "хляб" в подобно нещо. Друг е въпроса, че на Янтра ще и порастнат децата докато се лицензира.

Знам, че вчера ми отделихте повече от достатъчно време за драмата, но от нея се породи нова  Joy. Замислих се с какво да ходя утре на работа и установих, че единствените ми ниски обувки са джапанките и едни маратонки, които трудно ще комбинирам с офис дрехите си Simple Smile. Все повече се изкушавам да си ползвам болничния.

Общи условия

Активация на акаунт