''Шоколадова коса''-5

• 110 489
  • 457
  •   1
Отговори
# 345
6,13 на Лакме няма да стане зелено.

# 346
Да, точно такъв цвят търся, знам че ми трябва нещо с топъл отенък, защото обезцветяването е премахване на червения пигмент, за това от студени нюанси зеленее.
Трябваше да спомена, че след второто нанасяне направих ал.  реакция към боята въпреки, че е използване за втори път и пак направих тест, не съм имала алергии към бои до сега.. Появиха ми се малки пъпчици по кожата точно по линията на косата, не знам дали не я държах малко повече време, но ми се ще да ме насочите към друга марка.
За русо съм ползвала макадамия, много ми изтощи косата, но не мога да преценя дали ефектът би бил същия с лек оксидант и близък до естествения ми цвят

# 347
Аз си слагам този цвят, тъй като напоследък в Златна рибка в магазина на Витошка няма 6,17, и му добавям силвър коректор, от който коректор ако сложиш повече от 1-2 см. ще станеш зелена. И при първи измивания, където ми е обезцветявана наистина зеленее, но после си става пепеливо. На естествени корени не влияе, рижавее на светлина, и си мисля, че е от самия цвят на боята. И също смятам, че може би ще ти се получи с 6,13, тъй като не е толкова пепелив.

# 348
Здравейте момичета !
Имам нужда от помощ какъв % оксидант да си купя с боята .
Боята е амонячна №6 .00 на Алфапар ; с доста бяла коса съм и целта ми е да е тъмна а не да я просветлявам.
Спомням си че имаше някакво обяснение за % окидант дали ще се просветлява косата или ще се потъмнява но не го намирам.
Миналата година направих огромната грешка от №4 да я просветля до №6. От тогава след всяко миене пада боя и косата става с ръждив цвят а колко ми изгоря  и как се къса направо не ми се говори.
Извинявам се ако е коментирано .
Благодаря предварително за помощта !

# 349
В твоя случай трябва да използваш 3% (10vol.). И аз се боядисвам с 6.00 на Алфапарф, но нещо много краткотрайно ми покрива белите косми и май ще й търся заместител.

# 350
В твоя случай трябва да използваш 3% (10vol.). И аз се боядисвам с 6.00 на Алфапарф, но нещо много краткотрайно ми покрива белите косми и май ще й търся заместител.

Много благодаря за помощта !
И аз имам такова впечатление за Алфапарф ; обмислям да пробвам на BES HI FI .

# 351
Обожавам 6.1 на БЕС, непрекъснато получавах комплименти за цвета, но е ужасно нетрайна боя. По времето когато я ползвах нямах бели косми и не знам как е откъм покритието им, но повече не бих се боядисвала с нея.

# 352
Съжалявам за рязкото нахлуване.

Купих си боя за коса - пепеляво русо, защото рижавият ми оттенък ме изнерви много. Направих теста за алергия - зачерви се леко зад ухото, без мехури и драми, след 15 минути мина. На ръката нямаше реакция. Намазах и приятеля ми  :Д и той се зачерви. Сега не знам да се боядисвам ли? Дайте съвет.

# 353
  • NE
Пробвай с друга боя.

# 354
Момичета, сериозно съм се замислила за боядисване на косата към по-светъл цвят и пиша тук, за да ме ориентирате, тъй като съм много боса в тази тема. Активна съм в темата за къните, но, все пак там фокусът е към къни и затова пиша тук.
Казусът е следният. Вече няколко години се къносвам с натурална къна, понякога правя смес къна и индиго, за по-кафяви оттенъци. Почнах преди години основно заради белите коси и от тогава съм постоянна. Всичко е хубаво, косата е подхранена, с блясък и тн, но вече ми омръзна, а и искам малко да отида към по-светъл нюанс, нещо тип шоколадово Blush.
До тук знам, че първо трябва да махне цвета, тъй като с годините се е натрупал. Ще направя маската с витамин Ц няколко пъти подред да видим какво ще стане.
И след това би следвало да пристъпя към боядисването, но каква боя да взема? Отиване към по-светъл цвят мисия възможна ли е? Моля да ме посъветвате за боя и конкретен цвят /гледам ги тези цветове и грам не мога да предположа кой да взема, имам чувството, че само на светла коса ще стане/. Hug
Та, ей сега ще щракнах на терасата и в стаята. Не знам защо разликата ми изглежда много голяма /не съм правила косата нищо от месец/. Според мен цветът ми е тъмно кафяво към черно. Една приятелка ме определи като тъмен махагон.
Скрит текст:
А искам да стане нещо такова /шоколад, светъл шоколад/:
Скрит текст:

Това също ми харесва от средата на косата надолу, по-светличко е, но е много свежо.
Благодаря предварително! Flowers Hibiscus

# 355
Това е задача за много добър фризьор. Иначе ще постигнеш познатия резултат: извинете ме за израза но "циганско изрусено". Абсолютно добронамерено ти го казвам. Особено омбрета или светлокестеняви кичури на кестенява коса много гадно се получават от експерименти вкъщи. Да, косата трябва да се обезцвети първо, защото твоята е почти черна или поне доста тъмно кестеняво. Отгоре фризьорът ще сложи тонер. Има и хай лифт бои, но те са безполезни при такъв тъмен старт-лсвен ако не искаш да станеш червено-оранжева. Wink За поддръжката вече на някой мултидимензионален шоко или мока цвят, да има вариант човек да закрепи някое и друго боядисване вкъщи с профи боя. Но дори и тогава рано или късно корените неприятно ще израстнат и ще се налага фризьорът да се намеси.

# 356
Ще си съсипеш косата при фризьор или не. Моята е също толкова тъмна. Много искам и аз по -светличко,но всеки опит завършва с циганското русо и съсипана коса. Помисли сш добре.

# 357
Косата ти е прекрасна,не я разваляй с русо,сега е гъста ,лъскава и жива,ще я изсушиш,и аз се опитах,но спрях на време, не ми отива и това е важно да съобразиш

# 358
Всъщност да, обеобразяването на текстурата е възможно, но с маниакална или поне добра грижа и евентуално олаплекс при изсветляването и всеки месец с тонера, косата може да остане красива. Обаче грижата за такава коса е скъпа. Но всеки е имал мераци с цветове, понякога е по-добре човек да си ги изживее и някой ден с удоволствие да оцени естествената си коса. Wink

# 359
Благодаря ви, момичета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт