Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 96 315
  • 657
  •   1
Отговори
# 195
Гале, препоръчвам ти за Метеора Еленис студиос- семейно хотелче, до центъра с място за паркиране стаите са красиви,с красиви мебели,банята е в стаята..Има и фамилни стая, ние бяхме в такава -спалня и две легла още/дизайнерски вид има с много вкус направено../

# 196
  • София
Благодаря ще разгледам за хотелчета, видях че и плажа е широк супер това търсех.
Само да питам за Солун през Кулата ли да излезнем или през Илинден?

През Кулата ви е по-удобно, но....
Днес ходихме до Серес и това се случва в дефилето...

Въоръжете се с търпение...

Но по празниците няма да работят, спокойно.
Ако минете сутрин преди 6-7 часа предполагам всичко да е наред.
Лек път...

# 197
Може би подведох с името ..ето го хотелчето
http://www.booking.com/hotel/gr/elena-guesthouse.en-gb.html?aid= … p;type=total&

# 198
  • Варна
Не можах да намеря инфо в сайта на гробницата във Вергина,
колко време отнема разглеждането.
Видях, че има комбиниран билет за два музея и гробницата.
Някой знае ли колко време ще е необходимо
да отделим там?

За Едеса колко време отделяте?

mimozata,ако правилно помня си от Варна.
През кое КПП минавате и спите ли в Бг някъде близо до границата?

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 16:50 от missNoir

# 199
  • Варна
Аз съм от Варна, напоследък предпочитаме да пътуваме вечер за Гърция, говоря за лятно време. Това лято тръгнахме около 19 часа от Варна, магистралата до Шумен, от там Ришки проход, после Тракия, Кърджали, Маказа и от там пътя е ясен. С почивките и спиранията (общо 2 часа) в Солун бяхме към 5 часа сутринта, т.е. чист път до Солун около 8 часа. След Солун имате още час до Вергина. Ние пътувахме за по-надолу и това беше идеален вариант за нас. Ако мислите да пътувате по светло, или ще ви отиде целия ден, или трябва да преспите някъде около Маказа, има добри хотелчета след Кърджали. Досега обаче не сме оставали да спим по пътя в българско, мислили сме, но не се е налагало. Реално, ако не сте с бебе, няма и нужда от спиране за спане по пътя и да губите цял ден и още един наобратно.

П.П. Имайте 1 наум че нощно време се кара идея по-бавно по лошите участъци в българско, говоря за Ришки проход и за участъка от слизането от Тракия до магистралата в Гърция. Най-зле е положението около Хасково и Кърджали, там е тесен път и неосветен, пресичат много животни нощно време. След това в Гърция магистралата е на 50% осветена (има осветление около разклоните преди и след тях).

# 200
  • Варна
MariaNova, за съжаление не мога да спя в кола и на всичкото отгоре изобщо не издържам на безсъзнание  Sad

# 201
  • София
Не можах да намеря инфо в сайта на гробницата във Вергина,
колко време отнема разглеждането.
Видях, че има комбиниран билет за два музея и гробницата.
Някой знае ли колко време ще е необходимо
да отделим там?

За Едеса колко време отделяте?

Вергина е едно от най-уникалните места и не само в Гърция.
Сега не мога да споделя подробности, но като имам време няма проблем.
Ние оставаме там поне 3 часа има за какво.

Едеса, ако сте само на водопадите поне час.
Ако обикаляте и градчето, пак 2-3 часа.

Ако трябва друг път ще напиша повече.

Стана ясно кое е хотелчето, били сме и в него...подкрепям.

Невероятно разположен...

# 202
Гробницата във Вергина е много добре експонирана, но експозицията не е никак голяма и не отнема повече от 45 мин. до час. И това с много мотане.

# 203
Блед не е това ,това което ти показваш мисля ,че е Метеоритис.Къщата на Елена е друга.Но няма значение..
missNoir  права си от Варна сме..Пътя е Варна-Бургас магистрала Тракия,Димитровград-Кърджали-Маказа и Солун.Нощуваме в Солун,защото обичаме да го разглеждаме,да се разхождаме,ако щеш и кафе да пием..От там до Пелопонес -Нафплио-Толо имаме около 5-6 часа.

# 204
  • София
Дайте идеи за 4 дни в Атина. Hug
 На къде? Какво бихме могли още да видим? Thinking

# 205
Бяхме в Атина. Идвахме от Нафплио. чудесно е от Атина. Но след като тръгнахме на Пелопонес стана страшно. Останете в Атина или само някъде близо.Пирея,островите,крайбрежието.

# 206
Здравейте,момичета! На почивка сме,но поради лошото време не плажуваме много,та ми се налага да измислям разни малки екскурзии. Имаме желание да обиколим с корабче Света гора,но нещо не са ми ясни много неща. От Уранополи има такова корабче,нали? Моля Ви да ми кажете от къде тръгва и какви са цените. Изобщо всякаква актуалта информация би ми била от полза. Благодаря предварително!

# 207
Ние правихме такъв круиз през май. Корабчетата тръгват точно зад кулата, има малък кей.  На няколко места в градчето видяхме да предлагат билети, като на едното място улучихме "промоция" , която изтичаше до 10 минути - по 10 евро на човек. Ако има други въпроси ,питай.

# 208
А на самото корабче каква е цената на билета? И колко време трае обиколката? Наистина ли е 4 часа или инфото ми е грешно?

# 209
Обиколката е 3 часа. Реално първият манастир се достига след около 45 мин. На отиване минава по близо до брега , за да се вижда по-добре, а  връщането е по-бързо , директно и по-далеч от брега. Официалната цена на билета беше 20 евро.

Общи условия

Активация на акаунт