Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 95 708
  • 657
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Възможно е да се срещнат бежанци и в Игуменица, но не масово.
Прекалено трудно е да се качиш на ферибот нелегално.
Дори тази година имаше жертва в един тир, жалко.

Цитираният сайт за резервации е сигурен. Трябва регистрация. Изберете друг обект за настаняване.
Дори представители на голяма част от най-големите сайтове за резервации на хотели се събраха тази година и изказаха мнение, че този сайт им отнема голяма част от клиентите. С въпроса как да се вземат мерки.

# 91
Момичета, сайтът airbnb сигурен ли е?

Бяхме на път да резервираме, стигнахме до попълване на лични данни и данни на карта и мъжът ми се запъна, че апартементът, който харесахме, няма посочен точен адрес, с номер на улица, както и никакви данни за връзка с представител/собственик чрез телефон.

Думите му бяха, как така ще точат от картата, без ние да знаем точен адрес и как да се свържем с някой там.

Моля, помагайте!

Точния адрес се получава, чак накрая след резервация. Разбира се ако хоста не си го е написал в свободния текста с описанието. Иначе на картата се появява само по район. Бих ви посъветвала ако наистина държите на това, преди да направите резервация да пишете на хоста. Питайте дали апартамента е свободен за вашия период и за точния адрес. Този тип комуникация преди самата резервация се приема доста добре от хостовете и е на почит в сайта.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 14:08 от Анонимен

# 92
Радвам се, че няма много бежанци
 при това положение може и връщането да е през Гърция.

# 93
  • Варна
Благодаря ви!
За съжаление, госпожата все още не ни е отговорила  Sad

# 94
missNoir, хостът има 24 часа, за да отговори, изчакай. Виж му все пак рейтинга, там пише на какъв процент от запитванията отговаря и в какъв срок, май.

# 95
  • Варна
Отговори жената, свободен е апартамента, букнахме го и изведнъж поиска някакво ID, което разбираме, че трябва да си копирам личната карта и да я кача.
За първи път виждаме такова нещо, мъжът ми се развика, препотихме се сто пъти и за сега не са изтеглили парите от картата.
Що за сайт е това.
След малко като се приберем, ако все още няма изтеглени пари от картата, ще канцелираме.
Ходише ни се до кавала, Солун, но нямаше как по рано да запазим и сега няма почти никакъв свестен избор за нощувки.
Съжалявам, че ви занимавам с проблемите ни с този тъп сайт.

# 96
Отговори жената, свободен е апартамента, букнахме го и изведнъж поиска някакво ID, което разбираме, че трябва да си копирам личната карта и да я кача.
За първи път виждаме такова нещо, мъжът ми се развика, препотихме се сто пъти и за сега не са изтеглили парите от картата.
Що за сайт е това.
След малко като се приберем, ако все още няма изтеглени пари от картата, ще канцелираме.
Ходише ни се до кавала, Солун, но нямаше как по рано да запазим и сега няма почти никакъв свестен избор за нощувки.
Съжалявам, че ви занимавам с проблемите ни с този тъп сайт.

Съвсем нормален сайт. А ти просто не си прочела указанията му. Няма нужда да обиждаш сайта. Иска ниво на верификация на акаунта ти. Ако това ти е първа резервацият в сайта е съвсем нормално. Няма отзиви за теб и хостовете искат някакъв тип гаранция. Ако ти е проблем, просто и откажи за личната карта и кажи че си ОК да изпратиш сканирана шофьорска книжка като документ.

# 97
  • Варна
Те и букинг не ме знаят щп за птица съм и им е достатъчно да ми изтеглят парите от картата и не ми искат лична карта, шофьорската книжка.
Не ми е много ясно, защо го приемаш като лична обида определението тъп сайт, но явно си имаш скрита за мен причина.
Все пак аз съм възпитан и добронамерен човек и оценявам, че се опита да ми помогнеш.

# 98
Те и букинг не ме знаят щп за птица съм и им е достатъчно да ми изтеглят парите от картата и не ми искат лична карта, шофьорската книжка.
Не ми е много ясно, защо го приемаш като лична обида определението тъп сайт, но явно си имаш скрита за мен причина.
Все пак аз съм възпитан и добронамерен човек и оценявам, че се опита да ми помогнеш.

Нищо подобно не приемам. Просто прочети указанията на сайта преди да го използваш. В твой интерес е. И ще ти се изяснят нещата. С въпросите и констатациите по темата само показаваш, че не си го направила.  Има огромна разлика между принципите на които работи букинг и airbnb. И няма как аз нито да ти реша проблемите, нито да ти помогна след като сама не си се информирала за условията на сайта преди да направиш резервация.

# 99
Сигурно е писано, но нищо не открих с търсачката - моля за инфо за паркинг в Солун. Ще бъдем там само за няколко часа в събота и искам да се разходим в Стария град, по крайбрежната и да видим Кулата, Църквата Св. Димитър и т.н. Намерих само един паркинг, май беше препоръчан от Блед - PLAKIDAS ALEXANDRO.

# 100
Сега ще ти направя една карта и ще ти обясня, къде ние паркираме вече толкова години, изчакай малко!

Ето я картата, сега ще ти обясня, улицата Свети Димитър, която минава покрай храма е еднопосочна, храмът ти е от лявата страна. Трябва да внимаваш с ДжиПиЕс-а, че има още една малка църква със същото име, та тази година стигнах и до нея.
Та, минаваме покрай голямата църква Свети Димитър, подминаваме я, по ул.Platonos завиваме на дясно, слизаме на долната Olimpou, там над разкопките/древната Агора, Римския форума/ си намираме място, ако няма, пак се качваме на бул.Agiou Dimitriou и правим кръгчето още веднъж. Ако при втората обиколка не намерим място, качваме се отново на Св.Димитър, взимаме пак десен завой по Platonos  и веднага в ляво под една сграда има паркинг платен.
Мини с гугъл мапс, по маршрута, който съм начертала и ще ти се изяснят нещата.

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zY1U-9uNLbZg.kPHlTxXJs_gA

За толкова години веднъж не сме намерили място и трябваше да посетим платения паркинг.

http://www.vrisko.gr/en/details/map/204g5k616c_3db5b1j6_a11g5kb4 … EntryType=ShowMap

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 15:39 от evhen

# 101
evhen,
Златна си!!! Много благодаря!  bouquet
А какви са цените на паркинга и на 'синята' им зона?

# 102
Паркингът не е скъп, от рода на 3 Е първоначално и после по 1 за всеки час, нямам точен спомен.  До  синя зона не съм опирала никога и никъде, доколкото са ми казвали от един хотел, над Олимпоу нагоре навсякъде и разрешено паркирането, стига да си намериш място.

От темата тук знам за още един безплатен паркинг,  но не съм го пробвала

Пак подминаваш църквата, и завиваш на ляво, но не първата, а втората,  Sofokleous, то тя пак си е Платонос, но с друго име, по Kassandrou на ляво и буквално в двора на църквата, но от горната й страна е паркинга.
Ако не ти е ясно, да ти направя още една карта?

# 103
Благодаря ти, няма нужда от карта, много ясно си обяснила!!1
 Hug  bouquet Hug

# 104
Здравейте. Майка ми има голямо желание да посети Метеора, но аз се притеснявам, че е на години (70), не съм ходила там и не знам какво е положението с изкачването. Доколкото ми е известно, екскурзията предвижда да се посети само най-големия манастир. Гледах клипове и ми се видяха доста стъпалата. Иначе тя пролетта изкачи Перперикон(и се представи много по-добре от мен, аз капнах по средата на пътя Wink, но не знам доколко може да се сравнява с изкачването на Метеора? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт