Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 95 819
  • 657
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Всъщност, не може да се говори за "изкачване на Метеора".
Има няколко манастира, във всеки от които достъпът е различен. Най-лесно се влиза в Св. Стефан, до други трябва да се изкачат стъпъла (повече или по-малко).
Ако планирате самоорганизирано посещение  - когато сами задавате темпото си - ще може да посети повечето манастири. С почивки при изкачването, мисля, че би се справила.
А и не е задължително да види всичките манастири. Изберете онези, до които достъпът е по-лек. Пак ще си заслужава.

ПП Ние предварително бяхме решили, че няма да влизаме във всички манастири. Затова нямахме драма, че пропусаме някои.

# 106
Благодаря ви. Разбрах, че екскурзията предвижда посещение само на  манастира "Преображение Христово"( Големият метеор). В такъв случай може би няма да й е трудно.

# 107
  • София
Всичкия този път само за влизане в Големия Метеор? Дали?

До него си има стълби за изачване, не е като да няма. Дано екскурзоводът да се съобрази с възможностите на хората от групата.
Аз си знам как моето семейство катери стълби - мъжът ми тича напред, аз казвам: "Не мога, трябва да почина малко" - и всички спираме. За организирани групи - не знам.  Rolling Eyes

# 108
Коя екскурзия е само за единия манастир? Била съм организирано и включваше посещение на Големия Метеор, Варлаам(който е до него) и още един(забравих му името) . Има стълби, но не е за време, така че мисля, ще се справите. Най- труден е достъпът според мен до Свети Николай- там ми излезе душата.

# 109
Ние бяхме в понеделник и беше пълно с групи с хора около 70. Не мисля, че ще има проблем. Бих Ви посъветвала да изберете есента или ранната пролет, когато няма да е толкова слънчево и топло.

# 110
Метеора е едно от местата които често избирам когато имам само 2-3 почивни дни. Наскоро водихме там приятел, който не беше ходил и си го организирахме сами. Спахме в х-л Метеоритис http://www.meteoritis.com/ в Кастраки. Много сме доволни - прилично и чисто хотелче. Резервирахме през Букинг тъй като там сварихме по-добра цена.

От няколото пъти през които съм ходила съм посетила Св. Стефан, Варлаам, Големия Метеор и Русано. Казвам няколко пъти тъй като манастирите са отворени за посещение в различни дни и много зависи какъв ден уцелиш.
Най-добре е ако човек реши да ходи сам да е някъде средата на седмицата, защото през почивните дни е лудница. През останалото време също има хора но поне  туристическите автобуси с групи не са толкова много.

Предимството на самостоятелното пътуване е и в това, че ти остава време да се разходиш и в Кастраки и Каламбака. Градчетата са много приятни и има къде да напазаруваш или да седнеш и да похапнеш. Намерихме си една такава не много скъпа но с хубава кухня таверна в Каламбака   -
Taverna to Paramithi.

# 111
Благодаря за снимката,но не ми зарежда.

# 112
Можете ли да ми кажете горе-долу на какво разстояние е Метеора от Катерини?

# 113
  • СОФИЯ
Можете ли да ми кажете горе-долу на какво разстояние е Метеора от Катерини?
http://directions.somemaps.com/bg/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BE … 8%D0%BD%D0%B8.php

185 км., но пътят не е магистрала.

# 114
Не е много, но винаги съм се чудила защо масово тур.агенции спят в Паралия като двете градчета Каламбака и Кастраки имат приемливи хотели и така човек хем има повече време за Метеора, хем се разхожда из градчетата.

# 115
  • София
Запис,онзи ден се върнахме от Лефкада е  толкова българи имаше.че бе страшно. Laughing

# 116
  • СОФИЯ
Не съм ходила дори до о-в Тасос. Гледам прогнозата за м. октомври, има тридневки с по 21-19 С и се чудя дали е удачно да поразгледам  newsm78.

# 117
Мама Саня, бях на Тасос миналата година, между 17ти и 20 ти октомври. Тръгнахме с блузите с дълъг ръкав, с якетата... Пристигнахме вечерта по тъмно и не беше много топло, но другите два дни умряхме от жега. Не помня точно каква беше темепературата, но със сигурност поне 25 градуса.
Така че, този въпрос не бива да те притеснява. По-сложно е с намирането на свестен ресторант извън сезона. Ние спахме в Скала Принос и се оказа, че има един-едниствен работещ ресторант, който първата вечер се оказа ангажиран за сватба. #Crazy Иначе във Лименас имаше доста приятни места за хапване.

# 118
Абсолютно ненужно е да се спи в Катерини и да се ходи за един ден до Метеора. Ние спахме в Лептокария, като  първо бяхме в Солун (Magic park), искахме да изкараме 1-2 дни на плаж и на връщане към София да видим Метеора. Доста път си беше, затова нощувка около Метеора определено е добра идея.

# 119
Масово се спи на Паралия Катерини при организираните екскурзии, защото е доста по-евтино отколкото на Кастраки и Каламбака.

Общи условия

Активация на акаунт