Професионални серии за коса - тема 82

• 50 534
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
На мен почти винаги шампоаните ми свършват преди маските. Само при Архитект-а шампоанът и маската ми свършиха едновременно.

# 166
На мен почти винаги шампоаните ми свършват преди маските.
А при мен обратно.  Simple Smile много интересно. Много различни коси имаме. Всъщност ти си споменавала, че слагаш шампоан по два пъти, а аз винаги по един. Това е значи причината.

# 167
На мен почти винаги шампоаните ми свършват преди маските.
А при мен обратно.  Simple Smile много интересно. Много различни коси имаме. Всъщност ти си споменавала, че слагаш шампоан по два пъти, а аз винаги по един. Това е значи причината.
По 2 пъти слагам винаги, да.
Първия път да от мия мръсотиите, а втория път- да подействат полезните съставки от шампоана.

# 168
В двуминутния реконструктор има и масла. Не е много протеинов продукт. Терапист- ът трябва си е чисто протеинов.

На мен една маска от 200 мл ми стига за повече от 5- 6 пъти със сигурност. Но то зависи и колко ти е дълга косата. А и от маската. На мен най- неикономичната маска досега ми е Архитект- а. Но май и тя ми стигна за повече от 5- 6 пъти.
Не ми е много дълга косата, нито гъста. Дължината е малко под плешките, а гъстотата определям като нормална. Не знам до колко е протеинов Тераписта, но не разбирам от съставки, мога да снимам , ако може някой да ги разтълкува. Първата снимка е на шампоана, втората на маската.
http://prikachi.com/images.php?images/18/8198018L.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/22/8198022L.jpg

michelle_ma_bell, ползвала съм и дву стъпковия на Афоджи няколко пъти и съм много доволна от протеина. Не знам защо толкова заплетена ио фризи, твърда ми беше днес. Аромата на Терапист трудно мога да опиша, т.к не ме бива по тази част, ще се пробвам -парфюмен е, свеж, може би и леко флорален, силен. Мен ме завладя и искам такъв парфюм  Blush Дори да не се харесаме съвсем, ще си го доизразходя заради аромата, който вече почти 9 часа се задържа все така наситен и прекрасен за мен (пак казвам, въпреки многото финиши, които натрупах, за да замажа положението, тях не ги усещам изобщо)  Mr. Green Heart Eyes

# 169
Хм, това минерално олио, май пак евтини съставки на етикета са изтипосали, но пак не съм ги проверявала всичките. На мен ми изглежда като балансирана серията.

При мен шампоаните идват много икономични, при все че ми знаете косата повечето. Слагам да речем 1с.л. първи път и ако е много химичен шампоана по половин с.л. втори път, като се концентрирам на скалпа, не нанасям никога по дължини и краища защото стават сухи и твърди. Пяната стичаща се надолу е достатъчна за измиването. Сигурни ли сте, че не слагате прекалено много шампоан? В тубата съм виждала момичета да сипват по една шепа и да насапунисват цялата си коса от корена до върха, а това е много грешно и ненужно  ooooh!

Маските горе долу и на мен бързо ми свършват. Тези на Лореал от 200-250мл точно за 4-5 пъти. Тези на Мароканойл пък са адски икономични, много по-малко количество ми е достатъчно. Също на Джойко Моисчър, на Лакме ДК. Общо взето маслените, гъсти маски са по-бавноизразходваните ми. Но зависи от периода, в който се намира косата. Ако е много суха "гълта" по-голямо количество и обратното.

setony, да се похвалиш когато я пробваш  Hug
El_83, по-протеинов шампоан е този на Афоджи за изтощена коса. Много добре си го комбинирам с всички маски, които искам да усетя по-добре, понеже хубаво отваря кутикулата на косъма за проникването на веществата.

# 170
Моята коса като не е силно изтощена кой протеин на Афоджи да си взема?

# 171
Аз слагам кажи-речи по една шепа шампоан, но само веднъж и само на скалпа.  Peace От 500 милилитровия Лореал с помпичка слагам по 8-10 помпички. Ако това е по-точен ориентир.

И при мен си зависи от състоянието на косата колко маска ще "поеме".

# 172
Inked mom  Hug Мерси. Повечето на Керастаз са така-супер парфюмирани-при мен Денсифик (шамп.+маска+пяна) се задържа 3 дни  аромата Shocked
При 2 стъпковия протеин-също се завършва с хидратираща маска-затова не се усеща такава сухота и заплитане  Peace

# 173
На мен шампоаните са ми икономични, независимо от марката. Винаги слагам по 2 пъти, точно колкото Фрея  Hug Но с маските е друга работата...И пак независимо колко са маслени и гъсти, все за 5-6 пъти заминават 200 мл, като всъщност на Лореал нямам и не знам колко са рядки. Маската Терапист също е много гъста, но наистина сега обърнах внимание на течния парафин на втора позиция  ooooh! Аз си го купувам от аптеката за 100мл 1лв и си правя 3 купи салати с него  Shocked ooooh! Ако е в толкова голямо количество и ако е същия разбира се  Mr. Green) нямам думи тогава.... Sick
michelle_ma_bell, мдааа права си много, не се бях замислила, че след 2 съпковия омекотявам с хидратиращата Макадамия и за това нямам такива сплетни...  Thinking

# 174
Инкед,
Скрит текст:
с каква цел си правиш салати с течен парафин?

# 175
Inked Mom,с течен парафин си правиш салати???

Фрея, не мажа така шампоана Laughing
В корените слагам, а пяната си отива по дължините. Но аз имам голяма глава, та може и затова повече шампоан да ми отива Laughing

Аз след двустъпковия протеин слагам пак протеинова маска.

# 176
Инкед,
Скрит текст:
с каква цел си правиш салати с течен парафин?
Да не спамя, но покрай Дюкан и неговата диета, разбрах, че течния чист парафин, няма никакъв вкус и мирис, нито 1 калория, а омазнява приятно салатите. Но не се използва за термична обработка, защото става канцерогенен. Използвам го вместо зехтин и олио, много съм доволна, а и има лаксативен ефект, както се и прилага по 1 супена лъжица за тази цел. Извинявам се пак за спама   bouquet

# 177
Вал  Joy Joy И моята не е малка ама пак малко отива, хем рядко я мия  hahaha

Аз мисля, че поначало си е вреден парафина. Обаче не искам да отварям темата за хранене и тренировки, че... не му е тук мястото, а темата е адски безкрайна.  Wink

# 178
Да, и аз, и Вал и Фрея се интересуваме доста от хранене и за това ни стана интересно.  Grinning

Аз течен парафин съм давала за разхлабване и то на котка.  Rolling Eyes Та поради тези причини бих се страхувала да го консумирам. БТВ, парафинът не е ли нефтопродукт? Сега гледам, че се използва като добавка в някои готови храни. Стигнах и до тема в настоящия форум за течен парафин в члена  Shocked
Скрит текст:
, изобщо има какво да се чете по темата  Laughing Laughing Laughing

# 179
по повод на козметиката за лице съм чела че има разлика от минерално до минерално масло, не знам дали наистина е така,но се бях засилила да си взимам кремчето на Шуемура с камелията и гледах състава-на първо място е мин.масло, пък не е ефтин крем и е с доста положителни коментари, та не знам -май не трябва да се вглеждам много-много в състава на козм.продукти  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт