Професионални серии за коса - тема 82

• 50 553
  • 744
  •   1
Отговори
# 255

Аз си мисля че 1 и 2 биха имали добър резултат и при просто често изправяне с преса или къдрене с маша. По пътя на логиката тези коси също "губят" връзки.  newsm78

Някой с боядисана коса вече правил ли си е терапията при фризьор?   Praynig

И как ще нанесеш стъпка 1 и 2 без да имаш боя за целта?

1 и 2 се предлагат и като терапия самостоятелно. Не само като добавка към боята.

Но цената на терапията е високичка, в салоните във Варна върви над 150 лв.
Ами не е вярно това, къде го видя? Дай пример?

# 256
  • София
Само с вода може стъпка 1 да се нанесе като терапия. Но не знам дали ще може да навлезе така в косъма както с боя, съмнявам се.

# 257
Това с водата не е ли само за стъпка 3? Не съм чувала досега стъпка 1 и 2 да се нанасят без боя, все пак за това са създадени. Стъпка 3 може въобще да не я числим към тях, въпреки че е едно и също нещо реално.

# 258
  • София
Не, стъпка 1 може да се нанесе с вода, дори бях чела инструкции в сайта с колко мл вода да се смеси. Не бих си играла така, защото предпочитам кремообразна консистенция и с водата ще ми е нужен пулверизатор, но е възможно и по този начин. Някои салони препоръчват ако косата е много изтощена, преди боята да се направят няколко процедури само със стъпка 1 и 2 и чак тогава с боя.

# 259
  • Belgium
Идвам да дам отзив за Swimcap на Philip Kingsley - тествах го на морето, благодарение на Valkirja ( Hug ). Има много плътна консистенция, почти като паста и му е необходимо време докато попие напълно в косата. Утежнява леко, опредено трябва да се внимава с количеството, а ароматът е доста силен и се задържа дълго. При мен се бореше с аромата на слънцезащитното олио, който обикновено убива всякакви други миризми  Laughing

Косата остава много добре подхранена, няма изсъхване, изпръхване и заплитане. А и ми се струва, че някак си запази цвета по-дълго. Моят косъм никак не държи боя и особено след море и интензивен плаж изсветлява доста. А сега след 1 седмица на морето цветът си стои непокътнат  Heart Eyes За сега няма да взимам Swimcap, защото утежнява косъма, но ако зимата тръгна редовно на плуване както планирам, непременно ще се запася с една опаковка.

# 260
Голяма обърквация...

# 261
Щом може с вода да се смеси както стъпка 3 значи и с маска/балсам става, както стъпка 3. Поне моята логика е такава и мисля е желязна  Mr. Green

Аз вече леко започнах да се изнервям (то и ми лични) по темата и спирам да говоря. Очаквам отговори от оф.страница ама се съмнява, че скоро ще има такъв.  Tired

# 262
  • София
Ето от сайта на Олаплекс :
DILUTED OLAPLEX FORMULA WITH GLOSS:

You may use No.1 Bond Multiplier diluted with water as a treatment. Mix 15% 1/2oz (15ml’s) of Olaplex No.1 with 3oz (85ml’s) of tap or bottled water in an applicator bottle.
Saturate hair from roots to ends. Comb through.
Process for 5 minutes and towel dry. Do not rinse.
You may apply any root or all over glosses.
Rinse well, towel dry and proceed to Olaplex No. 2 directions for an added treatment.

# 263
Цитат
Аз си мисля че 1 и 2 биха имали добър резултат и при просто често изправяне с преса или къдрене с маша. По пътя на логиката тези коси също "губят" връзки.  newsm78

Някой с боядисана коса вече правил ли си е терапията при фризьор?   Praynig

И как ще нанесеш стъпка 1 и 2 без да имаш боя за целта?
[/quote]

1 и 2 се предлагат и като терапия самостоятелно. Не само като добавка към боята.

Но цената на терапията е високичка, в салоните във Варна върви над 150 лв.
[/quote]Ами не е вярно това, къде го видя? Дай пример?
[/quote]

На английски директно от сайта на олапекс. Исках да изпратя клипче, но не мога от работа.

http://www.olaplex.com/pages/faq-public

OLAPLEX TREATMENT: IT STANDS ALONE

Mix 1/2oz (15ml) of No.1 Bond Multiplier with 3oz (90ml) of water in an applicator bottle.
Apply from roots to ends. Saturate hair and comb through.
Leave on for 5 or more minutes.
Without rinsing, apply a generous amount of No.2 Bond Perfector and comb through once.
Leave on for a minimum of 10 or more minutes.
Rinse, shampoo, and condition.

# 264
Ясно, моя грешка  Peace С вода обаче ми се струва да става твърде течно. Тя самата стъпка 1 си е като олио водичка.

# 265
Момичета, много го мислите този OLAPLEX. Абе, и на мен ми е интересен, но в никакъв случай не бързам да купувам или да се ровя коя стъпка как, защо и т.н. По-ведро, не се ядосвайте  Hug
Аз имах период, в който спрях да ви чета, и много добре ми се отрази на джоба  Mr. Green В момента съм много плаха откъм покупки и си залагам или на изпитаната марка, или на изпитаните продукти  Peace
Благодарение на мила съфорумка изпробвах(а след това и купих) плодовото мляко на МШ и косата ми го понася много добре(тъй като има протеин,а тя мрази), но не се силя да си допълвам серията  Laughing
И определено разбрах, че косата ми иска сулфатни шампоани и по-скоро повече такива (когато са повече 5+ означава, че от всеки пенител по малко има, та не е агресивно за косата) + много кондиционери(по-малко масла, повече поликвати и силикони).

# 266
Super Лу Hug Радвам се, че ти е харесал Swimcap-a Simple Smile

# 267
РуСа-Мамма, можеш ли да погледнеш състава на шампоана и маската Терапист, защото ми е много любопитно тези съставки към какво са насочени- да балансират ли, протеин, хидратация?  Rolling Eyes
http://prikachi.com/images.php?images/18/8198018L.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/22/8198022L.jpg

# 268
По клипчетата които гледах в Youtube показват доста добри резултати от терапията самостоятелно. Довечера ще намеря и ще ви постна.

И все пак ако някой се прежали непременно да пише отзиви  Praynig

Скрит текст:
ПС. Този сезон на намаления, промоции и нови продукти ме докарва до тотален фалит  ooooh!

# 269
РуСа-Мамма, можеш ли да погледнеш състава на шампоана и маската Терапист, защото ми е много любопитно тези съставки към какво са насочени- да балансират ли, протеин, хидратация?  Rolling Eyes
http://prikachi.com/images.php?images/18/8198018L.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/22/8198022L.jpg
Уау, лоша си, състава е точно по вкуса на косицата ми  Mr. Green Mr. Green
Шампоана:
много поликвати, силикон за скалпа, за дължините и един за краищата; киселини за затваряне на косъма;  АК, като някои от тях незаменими- аргинин, тирозин, серин, глицин, пролин... ; масла;гликозиди;

Маската:
също много хубава, пак със споменатите горе + трехалоза; захариди; протеин към края.

В заключение: мощно хидратиращо действие, маската действа и на корените- за растеж и гъстота, протеина в края има поуплътняващо + заздравяващо действие  Peace

Изключително съм впечатлена, браво Керастаз!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт