Професионални серии за коса - тема 82

• 50 553
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • Стара Загора
Прави ми впечатление,че хайверените серии на алтерна са доста намалени в енцо.Дано това да е за постоянно  Blush
Защо ми каза... Laughing Laughing Laughing
Не мисля, в Енцо цените са плаващи, так че... Възползвай се докато е време Wink
За сега не мисля да купувам, защото имам достатъчно продукти, но ми се иска като ги изхабя да им пробвам серията за обем и шампона клиникал.

# 301
Loving... , радвам се,че ти е допаднало кремчето  Hug
armira , на мен също ми е интересна боята на Джойко, как е към състоянието на косата,изсушава ли дължините ? Траен ли е цвета ?  Crazy
Бел , на мен също като при Вив балсама с авокадо и лавандула беше попил почти целия.Косата ми стана чудна с него  Heart Eyes Hug

# 302
Момичета, имам въпрос относно киселинните шампоани за след боядисване. Можете ли да ме ориентирате кои са такива, удачни за използване непосредствено след боя?  Rolling Eyes

# 303
Виви, Жани, а сте вие слагали ли сте отгоре найлонова шапчица или кърпа или само сте си прибрали косата и сте го оставили така да си действа няколко часа? Ако не сте слагали нищо на косата е възможно да се изпари влагата и да изсъхне. Аз винаги си прибирам косата в кърпа. Ползвам една много сладурска розова качулчица от микрофибър, купена от Джъмбо, която има копче отзад и стои прибрана по главата. Ето такава:
Скрит текст:
Отпред малко ми се подава косата и там съм забелязала, че изсъхва с балсама, иначе останалата част от косата, прибрана в тази качулка, си стои леко влажна дори след няколко часа.

Виви, сега се сещам да те питам - какво стана с твоя сайдер, купен по погрешка? Mr. Green Нищо не сподели за това чудо Grinning Hug

kate_p, и ти нищо не си споделила за ваксата? Hug

Руса мама, какво разбираш под продукт за оформяне с дифузер newsm78 Не съм чувала да има специални продукти за дифузер. По принцип всичко, което ти оформя добре косата - кремчета, гелчета, термозащити и други финиши, върши работа. Аз лично преди дифузер нанасям крема с роза и кайсия на JMO (или евентуално гела за блясък Shine on пак на JMO) и след това гела за къдрици на Лакме. Даже и термо не слагам от доста време. Суша на най-ниска степен и на ниска температура Peace

# 304
  • София
Хм, Бели, да, аз лично прихванах косата на кокче и така стоях ... Но пък вторият път, когато стоях около 40 минути, косата си беше мокра, не успя да изсъхне, а балсам за отмиване почни нямаше. Не знам на какво се дължи това попиване, но ми харесва  Heart Eyes
Сайдера едва вчера го пробвах  Laughing Измих с Bare шампоана, после полях със сайдера и постоях няколко минутки така, след това нанесох детанглъра с цитрус. Не мога да преценя какво действие има, честно казано. Усеща се една свежест на скалпа, по време на действието му, но ефект върху косата не мога да забележа. Може би ако се употреби веднага след боядисване може да се види някакъв усилен блясък или избистряне на цвета, но аз сега не съм след боя и не знам ... Ще си го прилагам като се присетя, приятен продукт, но нищо кой знае какво.

# 305
  • Стара Загора
Бел, при мен също беше изсъхнала цялата коса ,въпреки че сложих от микрофибърната шапчица ( добре, че беше ти да ме светнеш за нея  Hug).Но аз преди да сложа балсама максимално подсуших косата- беше съвсем леко влажна!
Скоро и аз ще пиша за моите впечатления от всичко,  което съм пробвала на ДМО.За сега от шампоаните този с цинк ми е фаворит  Heart Eyes

# 306
  • до морето
Здравейте, някой да е пробвал вече Олаплекс? Simple Smile обещанията са големи.. Най- доброто през последните 100 години и т.н. Интересува ме дали наистина има голям ефект като терапия на нетретирана, тънка коса? Какво точно му е действието, уплътнява ли, заздравява ли, изправя ли....
Мерси предварително!

# 307
Знам, че много е писано по темата, но ще съм благодарна, ако някоя от вас ми препоръча сешоар.
Ползвах преди време един, който беше някаква куча марка, но оформях косата си чудесно. Не съм ползвала термозащита, но винаги и изглеждала здрава, нямаше грам щети от него.

После ми се развали и си купих някакъв Филипс, в момента,в който го допра до косата ми, става суха и сплескана. Здраво гори и в момента изобщо не оформям със сешоар.

Моля ви за молко помощ, че изобщо не съм в час със сешоари, винаги съм купувала първата куча марка, която видя, но не съм имала порблем. Сега след последния ми, ме е страх така насляпо.

# 308
  • София
Избягвайте да държите косата мокра дълго време, не е добре за кератина. Мисля, че най-накрая открих безсулфатен шампоан, който да ми харесва, да прави достатъчно пяна и да не ми пресушава косата.
За сешоар, аз харесвам на Браун с приставка за изправяне.

# 309
Aз може ли да помоля за пробичка от този свръхпопиващ балсам Mr. Green Стана ми интересно, сега му четох описанието в един сайт и звучи доста добре. А като се има в предид колко харесах детанглера, наистина се изкушавам да го взема. Но все пак бих предпочела да го пробвам преди това  bouquet

# 310
  • Добрич

kate_p, и ти нищо не си споделила за ваксата? Hug

Мислих си по твой почин да направя ревю на 4  финиш продукта на JMO, но все още тествам варианти и не искам да подведа някой с информация. Но честно казано на пръв поглед не бих казала, че усещам косата си защитена. Ваксата е супер мазна и много лесно може да се предозира / аз вече го направих и ми се наложи няколко пъти да мия косата си повторно/.

Основното към което се стремя в момента е как термозащитно да предпазвам косата си. Забелязах, че ако използвам сулфатните шампоани на Керестаз например и си сложа термо със силикон косата ми е относително защитена/ тествам кичур с машата на 190 градуса и ако я няма миризмата на пърлено пиле според мен  е ок  Laughing, но все пак после намалявам  температурата/. Със шампоаните на JMO  и същите термозащити при мен резултата е катастрофален/ увиснала, безжизнена коса и супер нетрайна прическа/. Все още съм в търсене на вариант JMO шампоан и балсам и термозащита без силикон.

Много ме заинтригувахте с тези микрофибърни шапчици. Знаете ли от къде може да се купи по интернет?

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 10:51 от kate_p

# 311
РуСа-Мамма, можеш ли да погледнеш състава на шампоана и маската Терапист, защото ми е много любопитно тези съставки към какво са насочени- да балансират ли, протеин, хидратация?  Rolling Eyes
http://prikachi.com/images.php?images/18/8198018L.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/22/8198022L.jpg
Уау, лоша си, състава е точно по вкуса на косицата ми  Mr. Green Mr. Green
Шампоана:
много поликвати, силикон за скалпа, за дължините и един за краищата; киселини за затваряне на косъма;  АК, като някои от тях незаменими- аргинин, тирозин, серин, глицин, пролин... ; масла;гликозиди;

Маската:
също много хубава, пак със споменатите горе + трехалоза; захариди; протеин към края.

В заключение: мощно хидратиращо действие, маската действа и на корените- за растеж и гъстота, протеина в края има поуплътняващо + заздравяващо действие  Peace

Изключително съм впечатлена, браво Керастаз!  Heart Eyes

Това за мощното хидратиращо действие е много вярно. Изпробвах шампоана от пробичка и съм впечатлена, защото за първи път си усетих косата напоена и нямах нужда от маска или балсам. Просто се разресваше с пръсти без никакъв проблем, докато се миех. Не че няма да слагам маски, разбира се, но много ми хареса ефекта и само по шампоан Shocked Ще купувам шампоана и маската и ще пиша за ефекта, когато натрупам повече впечатления. Peace

# 312
В една друга тема, която в момента върви, потребителка която е химичка сподели, че по състава трудно може да се определи нещо конкретно за дадения продукт. Съставките написани на етикета не означавали почти нищо, като значение отдавали много други фактори, които няма как да се напишат върху опаковката. И ме накара да се замисля до колко можем да разчитаме само на голия състав.  Thinking

Да споделя поредната си супер комбинация за мен (права, гъста, дълга коса, плътен нормален косъм, третирана химически):
шампоан за изтощена коса Афоджи + маска Мароканойл с оранжевата капачка. Преди това една нощ с кокосово масло, което още веднъж опровергава твърдението, че маслена маска трябвало да се прави само преди хидратация. Косата е плътна, обемна, жилава, същевременно гъвкава и умерено мека Heart Eyes

Виждам с всяко следващо измиване как структурата на косъма възвръща нормалния си вид. Нали знаете как след агресивни химически процедури, като изсветляване с блондор, кутикулата на косъма се отваря и той става изтънен и порьозен, а самата коса изглежда бухнала и вяла. Отнема се от естествения кератин и косъма става фин, уязвим. Това изглежда, че никога не може да бъде поправено, но се оказва, че не е така.

Аз самата мислех, че изтормозената коса не може да се възстанови, но сгреших. Със системно използване на подходяща грижа, структурата на косъма може да се промени. Дали е трайно, едва ли, ако спра с тази козметика и внимание, може би отново ще стане изтощена, но фактът, че има форма отново след миене без да се налага оформяне, означава за мен, че косъмът се променя. Преди около два месеца беше суха, вяла, хвърчаща и бухнала, а сега е по-гладка, косъмът поизправен и жив. Все още има известна бухналост, която се дължи на непълното затваряне и изглаждане на кутикулата, но мисля, че след още упорити грижи, ще се възстанови напълно.

Под "напълно" нямам предвид както преди химическото третиране, когато косата си е напълно запазена и щадена, косъмът все ще си остане по-тънък и уязвим, но за мен критерият е този: коса оставена да изсъхне сама, приемаща хубава форма, без да се налага приглаждане и стилизиране.

# 313
терапията ето тази:
http://www.feelunique.com/p/Joico-K-Pak-At-Home-Hair-Repair-System
Някой има ли отзиви за тази боя и въпросната терапия.

Интензивния хидрататор от серията е един от любимите ми продукти. Постоянно го поръчвам.
Доста по хидратиращ от маски които съм ползвала.

# 314
Aз може ли да помоля за пробичка от този свръхпопиващ балсам Mr. Green Стана ми интересно, сега му четох описанието в един сайт и звучи доста добре. А като се има в предид колко харесах детанглера, наистина се изкушавам да го взема. Но все пак бих предпочела да го пробвам преди това  bouquet

А аз може ли да помоля за пробичка от детанглъра  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт