АГ клиника Селена гр.Пловдив-14!

• 163 815
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Спинална упойка беше и при моето секцио, след това ми слагаха система парацетамол 2 дни , и след това ако искаш свещички профенид. Лично аз нямах нужда повече от обезболяване и не съм ползвала свещички. Възстанових се и много бързо.
Nadya360 Ще ти се обадят вечерта от клиниката преди секциото и ще и кажат кога да отидеш, но мисля че пак ще е за сутринта, защото при моето раждане всички ни бяха извикали раното , през интервал от около половин час, родихме тогава 8 мами.

# 706
Аз бих слушала лекаря си. Не знам как си подбират адм. персонал, има доста нови девоѝки по регистратурите - ами за мен те са доста неориентирани, нивото на обслужване е нула. Недопустимо е за най-голямата АГ болница в южна България.

# 707
Мами,искам да попитам нещо,което бях забраивла-във всяка стая ли има хладилник и климатик ?
И може ли ако искаш да не ти слагат катетър?

# 708
  • Пловдив
Хладилник не съм видяла, под прозореца има конвектор.
Без катетър, защо? Не е най-удобното нещо на света, но няма да можеш да ставаш до тоалетна през първия ден.

# 709
  • Пловдив
В петък бях на консултация с анестезиолог,никой обаче не ме е питал за предпочитания.Казаха ми че ще бъда със спинална опойка.Най-интересното е че анестезиолога ме вика в 9.00-9.30 в болницата,като отидох да се планувам на регистратурата ми казаха в 7.00 да се явя,а  моя лекар ще извършва раждането чак около 14.00ч.Кой според вас да послушам? Има ли смисъл да отивам в 7.00 и да треперя чак до 14.00,а може и по-късно?

На мен също ми казаха в 7.00 да съм в болницата, а родих в 14.30, но пък и предварително никой не ме беше информирал кога ще ми дойде редът. Ако можеш да отидеш по-късно, щом ще те оперират в 14.00, мисля, че е по-добре.

# 710
  • Пловдив
Мами,искам да попитам нещо,което бях забраивла-във всяка стая ли има хладилник и климатик ?
И може ли ако искаш да не ти слагат катетър?

Хладинлници няма. Климатици / конвектори / има във всяка стая! Катетърът не усещаш като ти го слагат, защото е след спиналната упойка, а махането става за секунди. НЕ знам дали може без катетър, при положение, че първият ден ще ти е трудно да отидеш сама до тоалетна. Другият вариант е подлога, но нямам представа дали имат такава практика.

# 711
Катетър се слага задължително,не само защото не можеш да ставаш, но и за да се следи колко и каква течност се отделя.

# 712
Моят анестезиолог беше д-р Кренчев, когато отидох на консултация беше той на смяна и може би ме е записал при него, никой не ме е питал за избор. Не усетих нито местната упойка, нито спиналната, нито поставянето на катетъра, нито махането му след това. По време на операцията не усетих нито дърпането, нито нищо, само за кратко ми прилоша леко, може би защото бях в болницата от 8, а ме оперираха чак в 12,30 и не бях пила и яла от предната вечер и ми се събра много време. Д-р Кренчев ми разтриваше врата, когато ми прилоша и се освестих много бързо, шегуваше се постоянно за някакви неща и голям смях беше, но и аз не бях притеснена вобще, това ми беше единственото неразположение. Раздвижиха ме много бързо и веднага станах и ходих без проблем. След операцията един ден ми вливаха обезболяващо, втория ден на свещички, третия ден само една свещичка преди лягане и повече не съм имала болки, от болницата излязох все едно не съм раждала, от третия ден се грижех изцяло сама за бебето. Моят съвет е да сте максимално спокойни и да се доверите на лекаря си, имаше майки, които буквално изпадаха в истерия преди операцията и много тежко са изкарали упойки и възстановяване, операцията трябва да мине така или иначе, ако сте нервни е лошо и за вас и притеснявате и лекарите и нещата не вървят. При мен всичко мина чудесно и съм сигурна, че се дължеше на спокойствието ми.

# 713
Моят анестезиолог беше д-р Кренчев, когато отидох на консултация беше той на смяна и може би ме е записал при него, никой не ме е питал за избор. Не усетих нито местната упойка, нито спиналната, нито поставянето на катетъра, нито махането му след това. По време на операцията не усетих нито дърпането, нито нищо, само за кратко ми прилоша леко, може би защото бях в болницата от 8, а ме оперираха чак в 12,30 и не бях пила и яла от предната вечер и ми се събра много време. Д-р Кренчев ми разтриваше врата, когато ми прилоша и се освестих много бързо, шегуваше се постоянно за някакви неща и голям смях беше, но и аз не бях притеснена вобще, това ми беше единственото неразположение. Раздвижиха ме много бързо и веднага станах и ходих без проблем. След операцията един ден ми вливаха обезболяващо, втория ден на свещички, третия ден само една свещичка преди лягане и повече не съм имала болки, от болницата излязох все едно не съм раждала, от третия ден се грижех изцяло сама за бебето. Моят съвет е да сте максимално спокойни и да се доверите на лекаря си, имаше майки, които буквално изпадаха в истерия преди операцията и много тежко са изкарали упойки и възстановяване, операцията трябва да мине така или иначе, ако сте нервни е лошо и за вас и притеснявате и лекарите и нещата не вървят. При мен всичко мина чудесно и съм сигурна, че се дължеше на спокойствието ми.

Браво!Даваш голям кураж и успокоение на жените,които ги чака същото като теб.Радвам се,че е минало всичко леко.А кои бяха лекарите на секциото ти?

# 714
  • Пловдив
При моето секцио анестезиолог беше д-р Георгиев. В операционната ме вкараха в 8:00, в 8:21 извадиха малкия звяр, който пък не изплака веднага и се шашнах, загубих съзнание за няколко секунди. Свестиха ме набързо и чух, че малката се дере, та се успокоих Simple Smile д-р Георгиев започна да се шегува...
После ме закачаха до интензивното, където към обед започнах да се раздвижвам... В 16:00, на собствен ход, следвана от две акушерки, които бутаха инвалидна количка зад мен, се предвижих до стаята. Помолих, да ми махнат катетъра, защото това било условието, да ми докарат зверчето hahaha
...от 16:30 нататък си се оправях сама с малката - взимаха я сутрин за тоалета и вечер за визитацията само Simple Smile
Обезболяващи, с изключение на упойката отказах - не, че не болеше но не е пък и толкова страшно Simple Smile
Страдам от сенна хрема, а родих април...Ей това беше кофтито - на всяко кихане имах чувството, че корема ми се разпорва hahaha
Около месец след операцията и това отшумя Simple Smile

# 715
При моето секцио анестезиолог беше д-р Георгиев. В операционната ме вкараха в 8:00, в 8:21 извадиха малкия звяр, който пък не изплака веднага и се шашнах, загубих съзнание за няколко секунди. Свестиха ме набързо и чух, че малката се дере, та се успокоих Simple Smile д-р Георгиев започна да се шегува...
После ме закачаха до интензивното, където към обед започнах да се раздвижвам... В 16:00, на собствен ход, следвана от две акушерки, които бутаха инвалидна количка зад мен, се предвижих до стаята. Помолих, да ми махнат катетъра, защото това било условието, да ми докарат зверчето hahaha
...от 16:30 нататък си се оправях сама с малката - взимаха я сутрин за тоалета и вечер за визитацията само Simple Smile
Обезболяващи, с изключение на упойката отказах - не, че не болеше но не е пък и толкова страшно Simple Smile
Страдам от сенна хрема, а родих април...Ей това беше кофтито - на всяко кихане имах чувството, че корема ми се разпорва hahaha
Около месец след операцията и това отшумя Simple Smile

А при кой лекар си раждала?

# 716
Забравих да спомена, че след операцията веднага ме свалиха в стаята ми, не съм стояла в интензивно. Първоначално исках нормално раждане, но бебо не се обърна с главата надолу, до последно го чакахме и ме оперираха планово със седалищно бебе 3 дни преди термин, което си беше риск, но моя лекар се съгласи да изчакаме максимално близо до термин, сега не съжалявам възстанових се много бързо, бебо беше прекрасен, чист и бял като снежинка в перфектно здраве, аз щастлива и способна да се грижа за него. Нищо страшно не е секциото, ако се налага прави се и това е. Моите лекари бяха Матев и Пелев - страхотни хора и професионалисти.

# 717
  • Пловдив
А при кой лекар си раждала?
и двата пъти при д-р Кръшков - първият нормално, втория - секцио.

# 718
Забравих да спомена, че след операцията веднага ме свалиха в стаята ми, не съм стояла в интензивно. Първоначално исках нормално раждане, но бебо не се обърна с главата надолу, до последно го чакахме и ме оперираха планово със седалищно бебе 3 дни преди термин, което си беше риск, но моя лекар се съгласи да изчакаме максимално близо до термин, сега не съжалявам възстанових се много бързо, бебо беше прекрасен, чист и бял като снежинка в перфектно здраве, аз щастлива и способна да се грижа за него. Нищо страшно не е секциото, ако се налага прави се и това е. Моите лекари бяха Матев и Пелев - страхотни хора и професионалисти.

Здрасти отново!Ами ти с кой лекар се разбра за секциото с Матев или с Пелев?Понеже аз се колебая между двамата ,че първото секцио ми беше при Пелев ,а съм от Карлово и сега мислех да отида при Матев ,но те двамата ли са винаги в екип или така се е случило?

# 719
Матев ми беше следящ бременността и при него исках да раждам, а Пелев май се случи в екипа в деня на секциото, може пък да си имат предварително разпределяне не знам.

Общи условия

Активация на акаунт