Тук някой спомена за това, че ако не работела, жената щяла да е "боса, бременна, на печката". Това ли е другата опция? Може би това е реалния проблем с въпросните семейства, в които мъжа носи парите? Защото аз като споменах, че познавам такива, където мъжа носи около 70%-80% от дохода, там се чува само неговата дума и жената не може нищо да решава, защото тя не е основния носител на доход, макар и да работи някаква работа. Излиза, че работата на жената е вид застраховка, за да не стане напечено някой ден, ако той реши да не й дава, разведат се, закъсат го и т.н., а не толкова за нейно удовлетворение, кариера. Е, има разбира се изключения. Но и авторката на предишния анонимен пост каза, че има такива навици създадени от бившия си мъж, затова даже спори за сметките с новия си мъж.
Не го казвам подигравателно - виждам някаква логика в това. 2-3 деца по 2-3 години майчинство като се умножат не правят между 4 и 9 години а 15 (за някои умножаващи). Да се доработи тази идеология на същия принцип и да бъде толкова години майчинството колкото майката го усеща. Ако иска да седи 20 години "като фикус наоколо" - да има свободата!
Не съм се чувствал, не съм си го и помислял даже. Имало е 2 такива периода до сега, ако има и трети, пак няма да мисля друго. Не знам как съм програмиран.