?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 360
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 280
  • Варна
О, и на мен ми идва. Ама веднага ме угажда гадината, идва до мен, клепа клепа с дългите мигли и извива "мамо, обичам те". И кво... На мама й омекват коленцата.

# 11 281
Последният пост много ме обнадежди. Значи не съм само аз намерила си майстора със сладичко момиченценценце, на което по пет пъти на ден ми идва да му извия вратленценценцето.
И аз се успокоих! Сладички и проклетички, да са ни живи и здрави. Heart

# 11 282
О, и на мен ми идва. Ама веднага ме угажда гадината, идва до мен, клепа клепа с дългите мигли и извива "мамо, обичам те". И кво... На мама й омекват коленцата.
Оооо, това не е ли приоритет на второто/средното дете Rolling Eyes Моя чаровник, в момента в който ми иде да му лепна един зад врата, решава, че ще ме гушне... тийн ви казвам! Пък като отида на родителска среща, а си познавам добре магарето... и като почнат да го хвалят, превъзнасят... а аз "Ама тройка имаше!" "Аааа, не! Той тогава нещо инцидентно не се е справил! Той знае, той може, той... (перфектен мамин златен!)..." Пръска чар и ми къса нервичките!
ПП: Като беше на 3-4г. "Мамо, може ли...!"- "НЕ!" - "А за 10 целувки може ли?" - "НЕ" - "А за 100 дали може?"
и големия и малката са - като кажа Не, значи ще се спори, ще се убеждава, ще се вдигат скандали... и накрая "Добре де мамооооо, щом си казала, добре!", тоя е пробва леко, меко, изотдалеко... и каквото и да кажа, той все ще си направи каквото е поискал, няма да се кара, няма да упорства, ще изчака и неговата ще е!
Кифличката ме омилостивява все още с "Мамо, дай целувка, че много си те обичам!" или "Гушни ме преди лягане, че само така сънувам много сладки сънища!"

# 11 283
  • София
Eдна вечер, 5-6годишна някъде, нещо ме ядоса, насметох я и я пратих да си ляга, аз съм дълбоко обидена и наранена. След малко пристига момиченценценцето (както каза другарката Уишмастерова) и с най-милия и нежен глас, подсмърчайки каза:
- Мамо, може ли да те гушна, защото ми е студено, а ти топлиш повече от лятно слънце!

# 11 284
  • Варна
Ох, лелеее, какво да му отговориш на такова Laughing

# 11 285
Малки манипулатори Simple Smile

# 11 286
  • София
Аз поне не влизам в такива дилеми - спорим със сина ми и той се изцепва ядосан в градския транспорт:
"Ти как не разбираш, бе, вече си на 47" - и всичко живо се заобръща да ме огледа, добре че съм над нещата.
Преди време ходеше да пита някои майки от ДГ, които го кефят, де, на колко са години. Любезен отвсякъде, а как да му обясня защо не е приятно?

# 11 287
Имам следния казус. Мой много близък приятел има неуспешен личен живот от години. Той сам донякъде е виновен за това, най-вече защото не може да продължи напред и да промени нещата в положителен план. Като цяло винаги съм го изслушвала, подкрепяла, но и критикувала с цел да се вземе в ръце. И сега, той ми е сърдит, защото не му съчувствам. Ядосана съм, не заслужавам подобно отношение и не съм виновна, че той вместо да живее, от години цикли в посока, която няма да го доведе доникъде. А после реве, че в живота няма справедливост и че е на тоя хал. Как мислите, трябва ли приятелите да се подкрепят безпрекословно, дори когато не е искрено? Не мога да седя още n на брой години и да припявам и утешавам. Нямам сили, а и не мисля, че той ще има полза от това.

# 11 288
Да позная ли - някоя го е зарязала брутално и затова е останала единствената му, незаменима и неповторима любов и заради нея скапва следващите връзки?

# 11 289
...на колко сте години?

# 11 290
  • София
Как мислите, трябва ли приятелите да се подкрепят безпрекословно, дори когато не е искрено? Не мога да седя още n на брой години и да припявам и утешавам. Нямам сили, а и не мисля, че той ще има полза от това.
Не. Добрият приятел не е, за да ти помага в грешката. И Левски го е писал: "Кажи ми ти моите кривици и аз ще ти кажа твоите, и все наедно да вървим" - цитирам по памет
Приятелка ми се разсърди, защото отбелязах, че след като роди - започна да пита всеки подходящ няма ли да се жени и не му ли е време за деца. А когато нея питаха по-рано, се сърдеше, че не било работа на колегите.

# 11 291
  • Варна
Не мисля, че си в грешка. Аз разчитам на близка приятелка да ми казва всичко в очите, дори и да не е приятно. И тя го прави. И аз го правя спрямо нея. И още сме си приятелки, макар че сме си казвали доста нелицеприятни неща.

# 11 292
Как мислите, трябва ли приятелите да се подкрепят безпрекословно, дори когато не е искрено?

не
очаквам да се отнесат по същия начин и към мен
в противен случай не бих приела като близки приятели хора, които ми спестяват истината
да ти кажат истината и да те сритат по кокалчетата също е подкрепа

# 11 293
  • Sofia
Аз пък, честно казано, нямам нужда от критикари в живота си. Но и никога не се оплаквам, така че май не съм индикатор. Peace

# 11 294
Ами ти си нарушила правилата на играта, затова ти се сърди. Той мрънка, ти му съчувстваш. Приятелството ви се гради на тези основи, сега ти променяш правилата - не му съчустваш, казваш му да се промени, да се стегне или каквото там. Само че той не е способен или не иска и ще манипулира със сърдене.

Тази игра се играе от двамата. Играла съм я и затова ти казвам - и ти имаш вина. Прецени си как ще продължаваш. Или ще се чувстваш добричка и помагаща, като по този начин си четкаш самочувствието на по-успяла и подкрепяща, или ти е писнало и преставаш да играеш. Той от своя страна също ще си реши дали го удовлетворява тази промяна и дали ще продължите да бъдете приятели по нов начин, като равни.

В моя случай тази токсична връзка с приятелка, на която се бях превърнала в кошче за душевни отпадъци, я прекратих. До един момент не можеш да откъснеш очи като от катастрофа, след един момент повече не издържаш да гледаш. Имам си свои проблеми, от другата страна имаше нула изслушваемост, по някое време енергията да си като треньор, който нахъсва, свършва.

Общи условия

Активация на акаунт