?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 813
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 17 385
Малко не те разбрах – съпругът ти е американец или българин, който живее там отпреди да се запознаете? Или пък е отишъл в САЩ, посредством спечелването ти на Зелена карта?

По въпроса с финансите – наистина ли зависите чак толкова от парите, които само партньорът ти ще успее да изкара за 2-3 седмици?! Shocked И това в Щатите? Спестявания никакви ли нямате?

А тези твои приятелки, с техните умни съвети, ги прати по дяволите. ooooh!
Американец е. Спестявания правим за да се изнесем на по-приятно място-аз не работих 6 месеца докато си чакам разрешителното за работа.Предишни спестявания отидоха за сватба това онова...И да ще сме не особено добре финансово, ако пътуваме и двамата и сметките си се трупат през това време- да не говорим,че не се знае дали и ще ни дадат отпуска и на двамата-но не това е въпросът. Все си мисля,че ако беше обратното щях да го оставя да си отиде за 3 седмици да си оправи документи,да се види с техните....

# 17 386
  • София
А толкова ли е трудно да поизчакаш с пътуването.

# 17 387
  • Sofia
При така представената ситуация, аз бих се съобразила с желанието на съпруга ми да ме придружи. Може просто да иска да посети родината на любимата си, да се види / запознае с близките и приятелите ѝ...
Не ми се вярва чак пък толкова да не можете да измислите начин за оптимизиране на организацията, включително – да планирате финансовия аспект на казуса.
Просто не мога да проумея как покриването на текущите ви сметки е в такава тясна взаимовръзка с доходите, които ще изкара мъжът ти за едва 2-3 седмици.
Ако нещата наистина стоят така, толкова ли няма от кого да вземете малко пари назаем (роднини / приятели) или дори да се договорите с работодателя си да работите извънредно в седмиците след пътуването, генерирайки по-големи приходи за семейния бюджет?
Или пък някой от вас двамата да си намери втора работа временно? В Щатите това е супер лесно постижимо.
Родителите ти няма ли как да ти помогнат финансово, ако им обясниш ситуацията?

Ето колко възможни решения се пръкнаха. Simple Smile

# 17 388
В Щатите това е супер лесно постижимо.

Ехаа, тука познавачки на работната конюнктура в Щатите имало ! Нещо като онази канадката, дето плащала 60% данъци май Wink

# 17 389
  • Sofia
В Щатите това е супер лесно постижимо.
Ехаа, тука познавачки на работната конюнктура в Щатите имало !

Ми, да, при положение че съм работила по 15 ча́са дневно, 7 дни в седмицата, на три различни работни позиции, които съвсем сама съм си намерила след пристигането ми в Щатите, не виждам какви пречки може да съществуват пред човек, който дори е гражданин на съответната държава, с всички произтичащи от това предимства, и който, предполагам, ще работи нискоквалифициран труд, колкото временно да закърпи бюджета.
Който и с това не може да се справи, си е просто мързеливец или лузър.

Хайде, тъпизмите малко си ги обмисляйте, преди да ги манифестирате публично. Wink

# 17 390
Няма да е възпитано да отговоря на горното. Само ще си позволя да попитам СЕГА къде, какво и по колко часа работите.
Щото аз СЕГА (вече 20 години) работя на тоя континент, по 8 часа, 5 дни в седмицата и си мисля че имам понятие как и колко платена работа се намира "супер лесно постижимо". И как се спестява Wink

# 17 391
Ами като има зор да идва може би наистина трябва да му кажа да си намери втора работа за целта. Иначе е идвал 2 пъти- не е като да не познава нашите. Да искам пари от някого назаем-абсурд.От нашите- още по-голям абсурд-те не са заможни за да имат излишни.
Както и да е- въпроса ми е по-скоро за семейните отношения,не толкова до намиране на финансово решение или втора работа-не искам заеми, втора работа е малко вероятно да се навие да почне.
Решения винаги има и други,но не искам да работя денонощно само защото се страхува да ме остави да пътувам сама. По скоро искам да чуя мнения по казуса .
Благодарна съм за опциите,които ми даде black cat, но същината на проблема е по-скоро аз ли искам много- тоест ние сме семейство и вървим в пакет или той има основание да се притеснява и това,че настоявам и дудна да се прибера сама не е редно

# 17 392
  • Sofia
Няма да е възпитано да отговоря на горното.
От участието ти във форума не съм забелязала да се отличаваш с възпитание или галантност, още по-малко – с остроумие.

N!A, краткият отговор – според мен, не си права, да. Вече зависи и какви са мотивите ти да не искаш да идва с теб. Щом финансовият фактор не е чак толкова определящ и "решения винаги има", по твоите собствени думи, то къде се корени проблемът? Защо толкова се съпротивляваш да те придружи? Може би и съпругът ти негласно си задава същите въпроси...

# 17 393
Да решения винаги има,но не ме устройват. Работила съм 7 дни в седмицата по 15 часа на ден на лятна бригада като го срещнах- сервитьорка,бакшиши,пари. Не плащаш наеми,данъци и какво ли още не. И аз като black cat си мислих,че са супер мързеливи да не искат да работят по 15 часа на ден. Естествено след 3 месеца торбичките под очите ми бяха по-големи от очите ми, а вените на краката ми вечер не ми се коментират. Сега живеейки тук осъзнавам колко наивно съм мислила,че всичко,което лети се яде... че когато живееш някъде за постоянно вече работиш,за да живееш,а не живееш,за да работиш.
Затова и измествам фокуса от финансовите "решения на проблема". Реално няма да се заробим да работим постоянно,да не се виждаме,да съм толкова нервна и преуморена постоянно,че или ще стигнем до развод или ще го излежавам след изнервен и напрегнат ден. Нека да сме ленивци и мързеливци,но поне щастиви и влюбени.
По тази причина искам да се прибера до България, без никой да работи от без почивка,бе да трябва да изнемогваме финансово и без заеми. Задаох въпроса си тук,за да видя дали проблема е в моя телевизор.Преди него повечето време съм била сама,пътувала съм много,не съм искала разрешение за нищо от никого и не съм сигурна винаги къде е границата. Благодаря Simple Smile

# 17 394
  • София
Първо, българските документи за самоличност  може да ти ги преиздадат от посолството ни във Вашингтон. Самолетният билет дотам не струва колкото до София. Посолството се намира на хубаво безопасно място във Вашингтон и дори самото посолство е чистичко.

Второ, консулският отдел има и специални "изнесени" приемни, този месец е някъде из Южна Флорида.

Трето, при положение че си придобила право на ЗК след като си встъпила в брак с американец, за граничните власти винаги съществува вероятността да имате фалшив брак, а точно сега са много "наострени" да ловят опитващи се да прецакат системата. Наистина може да не те пуснат обратно. Съпругът ти е прав, малко здрав разум не е излишен.

Четвърто, никога не ми е хрумвало да не искам  съпругът ми да ме придружи при пътуване до някоя част на света, по-скоро той отказва да идва с мен при някои от моите служебни пътувания. На мен не ми е приятно да съм някъде без него, защото ми липсва.

# 17 395
  • Варна
И аз това щях да питам. Няма ли възможност да си подновиш документите там? Щом е такъв проблем финансовата част, спести си пътуването. Или документите са само предлог?

# 17 396
  • Сф
Аз, по въпроса за салатката...имах приятелка, която точно така питаше.
Всъщност, тя се информираше дали съпруга и ще закъснее, без да задава директно въпроса Sunglasses
Аз също правя салата , нищо лошо не виждам.Това, когато мм реши да пие ракия.И питам .Аз лично, приготвям предварително и посолявам само. За да не губя време после , като се изтърсят всички накуп.Всеки яде различно и по различно време у нас .
Освен това,  също се чуваме с мм, за да се разберем кой какво да купи, кой ще взима детето и т.н .
На мен са ми по- странни, хората ( двойките) които не комуникират по между си.
Наистина ли го имате за такава жертва една салата да нарежете???
Виж, зеле не кълцам и режа, даже и за манджа, хващат ме лудите! Там, мм действа.

# 17 397
Сякаш тази салата само ММ ви я яде, жените седите и гледате Simple Smile

# 17 398
  • Сф
Сякаш тази салата само ММ ви я яде, жените седите и гледате Simple Smile
Ми да! Аз и щерката магданоз не ядем! И маруля не ям.Само глухарчета!Пък мъжете не обичат салати от глухарчета!
Всеки си знае паничката у нас! Joy
Сетих се за поста от фейса : " Аз съм против таратора с настъргани краставици"! Е..аз не съм!( стържа ги)
Този пост сигурно някой мъж го е измислил! Joy

# 17 399
  • София
И аз съм против таратора снастъргани краставици, не е толкова вкусен. Но същотака никой не е в състояние да ме накара да ги нарежа на сиииитни кубченца. Търся патентован уред за тараторене на краставица.

Общи условия

Активация на акаунт