Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVII

• 92 720
  • 714
  •   1
Отговори
# 435
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Пиши ми ЛС с името на филма (този линк не се отваря, отделно тракери не отварям от чужбина) и ще ти потърся субтитри.

# 436
Legend
От филмите, които трудно се преразказват и описват, та понеже с някои от момичетата от съседна тема сме изчели доста ревюта за този филм, ще карам по основните споменати компоненти.

*карикатурна и комиксова визия, преекспонирани декори, нереалистично представяне на Лондон през 60-те- да, така е. Визуалната опаковка на филма е странна смесица от Уес Андерсън, "Гетсби" на Лурман и Peaky Blinders. В началото е типичен Уес, Moonrise Kingdom и "Грандхотел Будапеща" с полъх на винтидж-фотография, много розово, много ментово, мебели със завъртулки и позлата, тапети тип "будоара на Помпадур" и т.н. Да не говорим, че и камерата е много в Уес-стил- на няколко места се хванах, че прокарвам вертикалите в средата на екрана (сцената при нотариуса с двамата близнаци в кресла от двете страни на вратата например, ммм Heart Eyes). После като се вкарат казината в картинката, става лурмановски кичозно с разголени мадами и много перушина. Улиците на Лондон, подлезите, каналите, мъглата,влажните павета- Peaky Blinders. Цялостно е непредаваема смесица от ясно разграничими елементи, всеки един леко извън нормата. Да, нереалистично е, но не, не е карикатурно. Ясно ми е, че старата британска версия на историята на близнаците е по-достоверна, но съм убедена, че всички, които се оплакват от недостоверност тук, всъщност не искат да гледат акано кафяви тапети и мрачни соц-мебели. Пък и горепосочените никак, ама никак не се връзват с начина на поднасяне на историята.
Визуално на мен лично филмът ми хареса.

*относно Том Харди и двойната му роля.
Първо Рон, тъй като той е слабото звено. Не знам защо Том толкова ентусиазирано говори за желанието си да играе шизофренния близнак, понеже неговият Рони беше всичко друго, но не и шизофренен. Всъщност беше си точно карикатурен. Да, физически беше докаран съвсем различен от брат си (тук адмирации не за пъхнатата в носа ядка, тя беше нелепа, но за умението на актьора да контролира и премоделира запазената си марка, устните, така че при единия брат да са най-изкусителната, а при другия- най-отблъскващата черта). Работата с гласа- също невероятна. Но оттам насетне всичко беше прекалено- хвърчащите плюнки, постоянното облещване, тиковите потрепвания, всичко беше неадекватно. Постоянното вербално натякване на сексуалната ориентация, без в нито един момент да го видим дори да прокара ръка по мъжко рамо, седеше като кръпка. Усещането з анеконтролируема бруталност също ми липсваше, не усетих заплахата като реална. На мен лично Рон не ми хареса, но съм наясно, че най-вероятно е търсен ефект- с такъв тип герой Леонардо Ди Каприо почти спечели Оскар преди две години.
Реджи- тук вече е съвсем друга история. Според мен при добра рекламна кампания, а изглежда, че американските разпространители ще се постараят максимално, Харди може не само да получи шанс в номинационния цикъл, но и с едно повдигане на веждата с белега да заеме мястото на "новия Брандо", за което така отдавна го гласят. Лично аз не съм виждала друг съвременен актьор, който така да запълва екрана и да кара зрителя да не може да откъсне очи от него. И да, Том е мъжествен, играл е картата "небрежен сексапил" доста пъти досега в други филми, но след като видях Реджи Крей, мога да твърдя, че досега не е пускал в действие и една десета от способността си да омайва зрителя. Няма я смешната разчекерена походка, на нейно място виждаме непринудената елегантност на тигър на лов. Всеки близък каданс показва висока скула, идеална линия на носа, хищна извивка на изумителната горна устна, тежък поглед, фина бръчка в ъгъла на сиво око. От Крей лъха заплаха и изкушение в равни дози. От началната сцена, в която го виждаме с ве чаши чай, до финалната в креслото с цигара в уста.
Лично аз при евентуално сравнение с класически антигерой бих се обърнала към Нюман и The Hustler. Реджи Крей е повече от тестостерон в добре прилягащ костюм, той е интелигентен и студенокръвен, а когато внимателно граденото спокойствие на умния гангстер се разпада, резултатът е толкова кървав, че Рони изведнъж се превръща в плюшено мече. Тази половина от гангстерския дует беше класика в жанра.

*ролята и мястото на Франсис в историята
От това, което съм чела, историята на съпругата-дете на Реджи Крей е особено трагична и със съжаление ще отбележа, че във филма този трагизъм отсъстваше. Някак така и не се разбра кога и защо точно приказната любов се превърна в приказен кошмар. И това при положение, че Франсис беше гласът зад кадър. Много лош пропуск, точно тук филмът можеше да се качи едно ниво нагоре. Не мога да реша защо се получи така, красивата Емили е талантливо дете и очевадно се е постарала в ролята. Може би фаталният и пропуск беше в началото, тогава когато невинната девойка се запознава с очарователния гангстер. Емили е всичко друго, но не и невинна, а комбинацията и с Харди и жълт бонбон си е директно за рейтинг в американските кина Laughing. И оттам всичко тръгна в неправилната посока- сексуалната химия между двамата беше изключителна, но така и до самия край не се усети емоционална връзка. В крайна сметка и скръбта на Харди увисна някак във въздуха, нещо, което сложи сянка и върху кулминацията на самия филм.

*оттам нататък, насипвам
- уникален поддържащ каст, всички ми харесаха, много, много. Едвам познах Артър Шелби без мустака, а Пол Бетани ако беше останал, сигурно щях да колабирам от премного мъжка красота на екран.
- прекрасен саундтрак и прекрасна поява на Дъфи Heart Eyes
- комичните елементи бяха не чак толкова много, очаквах повече
- американската връзка беше недоразвита, полицейската акция- тоже
- насилието беше леко комиксово, всъщност доста комиксово, до момента, в който Реджи извади ножа. Тогава вече за три минути всяка граница на поносимост беше премината.

В заключение- филм, който или много ще се харесва, или много ще се отрича. Средно положение май няма да има. Аз лично получих повече, отколкото очаквах. Но можеше още.

# 437
И сега една молба:
Скрит текст:
Преди време тук някой препоръча филм, чието заглавие беше само от цифри - 7.39 или нещо подобно. Не мога да се сетя а искам да го гледам. Питам тук защото в темата за питанките нищо не мога да обясня, а тук е ставало въпрос няколко пъти за този филм. Благодаря Ви!
Имай предвид, че е две серии  Peace
Гледах го преди месеци.

# 438
  • Once there was a Hushpuppy...
Джой - разтопи ме Heart Eyes с коментара.

# 439
Джо, след това ревю няма как да не се гледа Simple Smile

Парфюмът е по едноименната книга, която е чудесна и в много класации за най-добрите книги на 20 век. Прекрасно намисана и много увлекателна - цветна, цветна, с аромати, екстракти, тинктури...Simple Smile
намерих субтитри, но не не се получава. http://www.imdb.com/title/tt0396171/?ref_=fn_al_tt_2

Търся субтитри и за Моето семейство и други животни по Джералд Даръл: http://www.imdb.com/title/tt0482552/?ref_=fn_al_tt_1

Моля и за детски филм за магии, вещици, по възможност озвучен.

# 440
  • София

Парфюмът е по едноименната книга, която е чудесна и в много класации за най-добрите книги на 20 век. Прекрасно намисана и много увлекателна - цветна, цветна, с аромати, екстракти, тинктури...Simple Smile
намерих субтитри, но не не се получава. http://www.imdb.com/title/tt0396171/?=fn_al_tt_2

Е значи е същият филм, за който говоря и аз, само дето в първите 10 минути от филма беше кръв и ужас  Mr. Green. Торента , който аз свалих е с вградени субтитри, иначе и аз доста търсих и накрая се сетих да погледна в описание. Никога нямаше да ми хрумне, че са вградени, от замунда го свалих, не мид ава да сложа линк.

Последна редакция: сб, 17 окт 2015, 14:08 от koikoii

# 441
  • София
Пурпурният връх (Crimson Peak)
http://www.imdb.com/title/tt2554274

на кино вчера.
Уфф, поредния дългоочаквам от мен филм и поредното разочарование. Какво и има на тази 2015 година.  Praynig ooooh!
Единствения момент заслужаващ вниманието си е самата къща, ето там пребогатото въбражение на Гилермо дел Торо се е развихрило в пълния си блясък. Всичко останало е толкова предвидимо и обикновено. Не това очаквах като знаех кой е сценарист и режисьор, но това получих. Декорите изумителни, но това е филм, а не куклено шоу. Призраците не можаха да ме стрестнат, а и твърде гротексни ми идваха. Колкото до актьорската игра, достатъчно добра, но недостатъно, за да вдигнат нивото на филма. Играят колкото да си вземат парите.

# 442
Днес гледах "Ваканция" и мога да кажа, че съм се смяла с глас! Нов филм е, на моменти не е подходящ за деца, но въпреки това е страхотен!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 443
Гледам Black Mass. Джони Ден ...  ooooh! И не само той. Най-сетне радост след дългата лятна суша.

# 444
За разлика от Дявола аз май съм късметлийка с подбора сред новите заглавия Laughing

Beasts of No Nation
След низ от попарени надежди- първа категорична заявка за режисьорския Оскар. И операторски, все в същите ръце.
Най-силният филм за годината дотук според мен. Завършен и зрял, трогващ и драматичен, с идея и послание- заради последното го слагам над Black Mass в личната си класация. Единствената ми забележка е към времетраенето- след един определен момент започва да тежи и се чудиш "Няма ли да свършва този кошмар най-сетне", но предполагам точно това е и идеята, да се усети тежестта на историята в пълна степен.
Няма да се разпростирам в историята, понеже тя трябва да се види и почувства, само ще кажа, че беше крайно време да се направи филм за Африка без неизменните хуманни бели, било то американци или европейци. И вероятно точно затова тази лента е може би най-силната от поредицата за войните на Черния континет- защото липсва погледът отгоре на белия човек, липсва съжалението и снизхождението, отвращението, ужасът дори ... в крайна сметка липсва НЕразбирането. И историята е потресаваща- не защото виждаме ужаса на джунглата през погледа на дете, а защото го виждаме през погледа на някой, който се е родил в котела, живее в него и ще умре и изгние в него.

Мяч леко иронизира в Оскаровата тема с навика да дават на дебютиращи африканци номинации за Оскар, но аз не бих се разсърдила този филм да отнесе актьорско признание. Не за момченцето обаче, нищо, че беше брилянтно, но за Идрис Елба. Уникална енергия показа в тази си роля, плюс вледеняващ магнетизъм.

Кари Фукунада е много талантлив младеж, не знам всъщност като какъв ме пленява повече- като режисьор с усет за абсолютната мярка или като оператор с око на ястреб. Имайки предвид колко е млад още, тръпна в очакване на гения, който е способен да покаже в бъдеще.

В заключение- ако имате възможност да видите само един от тазгодишните филми, нека това бъде Beasts of No Nation Peace

# 445
  • София
Късметлийка си явно Wink

Черна служба го има по торентите, но искам да го гледам на кино и за това изчаквам. Така и с останалите топ филми дето си гледала. Просто отлагам, че ми се ще ако може да ги видя на голям екран. Иначе знам, че тепърва ще има поне едно 5/6 филма от много висока класа, които ме чакат (дано де, защото много бозава година се очертава  #Crazy)

Специално този последния с Идрис Елба силно се съмнявам, че ще види голям екран у нас, така че него мога и да го гледам от тракерите.  Simple Smile

# 446
  • В царството на игрите:)
Най - после снощи се наканихме да отидем на "Марсианецът" и много ми хареса. Малко патетичен ми беше на моменти, но въпреки това не усетих как мина времето и останахме доволни! Peace

# 447
"Легенда" гледах на кино, Дяволе. Няма го по торентите още, надали и ще се появи до ноември, когато е американската премиера.
Филмът на Фукунага е с ограничено разпространение в американските кина, колкото да го вкарат в оскаровата въртележка. До Европа може и да не стигне.

п.п. аз за разлика от теб много внимавам в какво инвестирам билет, защото мразя да излизам от кино-салон, а напоследък нямам нерви да гледам докрай бози. За оня ужас "Интерстелар" още ме боли сърцето какво изтърпях... Ти си по-голям ентусиаст от мен Simple Smile

# 448
  • В Космоса
Ten Thousand Saints - много харесвам Итън Хоук последните години. Heart Eyes Айляк герой. baby_neutral Хареса ми и Emily Mortimer.  bouquet Младите актьори нещо не ми влязоха под кожата. Confused

# 449
Препоръчвам Тhird person, на който попаднах случайно тази вечер. Дали поради моментно емоционално състояние, или защото филмът е различен, страшно ме развълнува и впечатли. Страхотен актьорски състав и игра, но филма е "странен " и не прилича на стандартните холивудски фаворити.
Много добър наистина! Откроява се от повечето филми и се гледа с голям интерес.

Общи условия

Активация на акаунт