В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 254
  • 801
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
И аз вчера взех на малкия такива ,но само 2 ,той се противи на гръцките надписи на етикета.  Crazy Та ще му лепна отгоре българските. Simple Smile

# 631
Светле, не знам дали са по-евтини. Не съм гледала цените в БГ, а и не помня точно цените в Гърция. Случайно ги открих преди 8-9 години като бяхме на почивка и оттогава купувам такива. Ние ходим в началото на септември и почти винаги хващаме промоции на ученически помагала. Миналата година ги взех по 15 броя в пакет. Нещо от сорта на 0,30-0,50 eвро на брой излизат, в зависимост от броя листа. Средният формат е по-скъп, но под 1 евро, доколкото помня. Голям формат не съм купувала. Тази година ще купя и голям. И ще запомня цените да ви ги кажа.  Simple Smile Излизат по-евтино от това да купя обикновена тетрадка, подвързия и етикет. А при тези всичко върви комплект. Simple Smile И няма измъкване и разкъсване на подвързиите.

# 632
благодаря за информацията.

И аз нямам идея как се пише петиция.Рових в интернет видях, че има възможност чрез този сайт http://www.peticiq.com/

да си изработим такава, ама май няма мераклия Crazy.

Нека поне да  оформим точките тук  и някой доброволец да се напише  и мотивите......., желаещи  newsm78

1. Да отпадне изцяло предложението за включване на успеха от дипломата при формиране на бала за кандидатстване след завършен 7 клас.

мотиви

2. Да има поне един почивен ден между изпита по БЕЛ и математика и датите да са съответно на

-18.05.2016 г. НВО БЕЛ
 -20.05.2016 г.НВО математика

а не както се предвиждат 26.05 и 27.05

Мотиви

3.Промените, които се очаква да се въведат в изпитните програми  по БЕЛ и математика да бъдат ясно представени и съобразени с изучавания от учениците задължителен материал в училище, а не както е в проекта-например само 16 задачи по БЕЛ и без коментар какво включва  и какво ще отпадне. Изпитният вариант по математика да бъде преразгледан, в частта задачи тип PISA, и те да фигурират само във втори модул.

Мотиви

# 633
  • най-шареното място
Калона, аз все още мисля, че нищо не трябва да променят сега за децата с предстоящ 6-ти и 7-ми клас.
За една година да измислят и после да приемат за децата които сега започват 4ти клас евентуално промените през май месец.

Може би без да искаш си включила само общият успех като нещо, което не е добре да добавят, но и формулата е с предложена промяна /съотношението МАТ/БЕЛ/

На практика всякакви промени сега са излишни. Включително датите.

ПП Чудех се какво им харесвате на гръцките терадки и накрая разбрах - слагате подвързии и етикети. НИе купуваме тетрадки с картонени корици и ни подвързия, ни етикет. Та не хареса гръцките сега като ги показах.

# 634
Калона, аз все още мисля, че нищо не трябва да променят сега за децата с предстоящ 6-ти и 7-ми клас.
За една година да измислят и после да приемат за децата които сега започват 4ти клас евентуално промените през май месец.

Може би без да искаш си включила само общият успех като нещо, което не е добре да добавят, но и формулата е с предложена промяна /съотношението МАТ/БЕЛ/

На практика всякакви промени сега са излишни. Включително датите.

ПП Чудех се какво им харесвате на гръцките терадки и накрая разбрах - слагате подвързии и етикети. НИе купуваме тетрадки с картонени корици и ни подвързия, ни етикет. Та не хареса гръцките сега като ги показах.

ок. Ще го оправя в частта за балообразуването.
А че никакви промени не желаем е повече от ВЯРНО Peace

# 635
..... но и формулата е с предложена промяна /съотношението МАТ/БЕЛ/

Какво й е на формулата? Нещо съм пропуснала май. newsm78

# 636
  • най-шареното място
редакция: оказа се неточно сравнението

Може да бъркам, че чак след края на учебната година се загледах в балообразуването, но си мисля че е така:
сега: ЕГ          НВО: 2БЕЛ+2МАТ   удостоверение: БЕЛ + МАТ
предложение: НВО: 2БЕЛ+2МАТ   удостоверение: БЕЛ + среден успех

сега: МГ         НВО: 1БЕЛ+3МАТ   удостоверение :БЕЛ + МАТ
предложение: НВО: 2БЕЛ+2МАТ   удостоверение: МАТ + среден успех

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 16:47 от ом

# 637
Според мен трябва в нашите мотиви да се посочи, че се прави промяна в Наредбата преди да е приет новият Закон  за предучилищното и училищното образование.

# 638
И в предложението сега е така. Но вместо МАТ и БЕЛ от седми клас,ще се взима среден успех и избран профилиращ предмет.

# 639
  • най-шареното място
Редактирам - оказа се неточно написаното по-долу
Не бях сигурна в сегашната формула, но бъдещата мисля, съм написала точно - а те променя съотношението МА/БЕЛ.

Искат да променят така че винаги да тръгват с МАТ:БЕЛ=1:1 /НВОх2 и за двете/ и добавят профилиращ + общ успех от удостоврението.
За ЕГ И МГ това е вече е промяна на съотнощението спрямо сегашната формула.

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 16:46 от ом

# 640
1. профил "Хуманитарен" - като сбор от: утроената оценка от теста по български
език и литература; оценката от теста по математика; общия успех от удостоверението
за завършен седми клас и оценката по още един балообразуващ учебен предмет;
2. профили "Природоматематически" и "Технологичен" - като сбор от: оценката
от теста по български език и литература; утроената оценка от теста по математика;
общия успех от удостоверението за завършен седми клас и оценката по още един
балообразуващ учебен предмет;
3. профил "Чуждоезиков" - като сбор от: удвоената оценка от теста по български
език и литература; удвоената оценка от теста по математика; общия успех от
удостоверението за завършен седми клас и оценката по още един балообразуващ
учебен предмет; ..."

Според мен е същото. Само средният успех е различната величина във формулата. А и профилиращият предмет. Той няма да се избира само от математика и БЕЛ.

# 641
  • най-шареното място
Мерси! От предложението нали?
Явно аз съм се заблудила.

# 642
  • Варна
За МГ и новото предложение е за утрояване на оценката по математика от НВО

Душко писали сме едновременно Simple Smile

# 643
Да. Цитат от предложението е.

# 644
  • I want it all and I want it now.
Повечето деца наблягат на математиката и българския, останалите предмети остават на заден план.
Доста им е натоварващо  Peace Влизат и предмети като музика и физическо, физика, биология, химия и т.н. Не е като сега да имат само "Човека и Природата" .Така, че ако влезе балът от удостоверение ще се променят коренно нещата.
Дори и да не се променят датите за изпитите, Peace те самите учители ги пускат малко преди датите.  Така , че имат време да разпуснат. Моят сам искаше да си ходи на училище , вместо да стой в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт