мазна коса, неприятен аромат

• 5 215
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia

Имам колежка със видимо суха коса, която мие през седмица.
Страшна воня се носи на гранясало, намеквах, тя не щяла да я изтощава, защото наистина краищата и са супер сухи.Стисната е за някакви масла или балсами, маски.
Не знам как не се усеща, аз понякога се чуствам неудобно, когато сме двете някъде.
Пести и от дезодоранти и парфюми,салфетки и мокри кърпи, иначе купува обувки по 200 лв.
И се чуди защо на 37 е сама. #Crazy

колежката ти е за тая тема  hahaha http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=672183.0

# 16
И аз имам една позната със суха коса. Мие я веднъж в седмицата или по-рядко, но само с вода и жълтък  Tired. Моята е мазна. Мия я през ден или всеки ден.

# 17
Не си миела косата, за да не я изтощава !!!!!!!!!! #Crazy #Crazy

По- голяма глупост не бях чувала/чела!
Да, това са доводите и.
Наистина косата и се къса при ресане и тя вероятно спестява всякакви допълнителни травмирания, включая и миенето.
Иначе е със самочуствие , че има хубава коса newsm78
И ако сме някъде на обучение двете, ми се чуди какво е това миене ежедневно.
Реално не се забелязва омазняване,краищата с течение на седмицата стават по- пригладени и като цяло косата не изглежда така суха и разскубана,  но вонята се усеща от метър.Ходи и на тренировки, и оттам се поти и вмирисва.Мисля си, че ако ползва балсам, маска, ще пребори сухотата.
Аз се отказах да давам знаци, дано някой по- прям и го каже скоро.
Иначе е много критична към другите, но себе си пропуска .

# 18
Моята коса е така - много суха и много гъста. Не достига собствената мазнина на косата. Наистина не изглежда мазна дори и една седмица да не я мия, но започва да изглежда по-твърда. По-честото миене - 2-3 пъти седмично с хидратиращ шампоан, слагането на маски и използването на олио за коса в краищата помага много.

# 19
Моята е мазна в корените и много суха в краищата.
От известно време използвам серума на Клоран с пустинна фурма. Като че ли има ефект.
Със сухите връхчета ми е по-лесно да се справя. Обаче омазняването само миене спасява  Sad

# 20
Сухата груба коса, и моята е такава, наистина не личи да е мръсна и след 10 дена. Но скалпа си иска миенето. А пък самата коса си иска хидратацията. В кой век живеят бе?  Sick Sick В 21 век не съм в Африка, няма оскъдност на вода за сега, защо ходят вмирисани? Хората за едната хубост под ножа лягат, тях ги мързи да се изкъпят.

# 21
Aз съм борила мазна коса с редуване на дълбокопочистващ шампоан, противопърхотен шампоан и хидратиращ шампоан. Между миенетата на косата се пръска в корените сух шампоан, той обира неприятния мирис от косата. Косата не се мие с гореща вода и винаги накрая се полива с хладка или даже студена вода. Определено има ефект... Може да се правят маски с кисело мляко или маслени маски (маслата спират омазняването на скалпа), а е добре към шампоана да се добавят капки масло от чаено дърво и/или масло от розмарин... Peace

Общи условия

Активация на акаунт